Интериорен стил по аматьорски 21

• 53 702
  • 763
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Тухла е задължително, въпроса между етажите бетонова плоча ли е излята или е т.н. гредоред? Но щом е казал инж. трябва да знае какво говори.

# 511
Шарки, да наистина плановете ни са да се връщаме. Ако не работим тук няма финансово да издържим (готови пари отиват бързо)  и няма да можем да поддържаме стандарта на живот, на който сме свикнали. А не мисля да работя до 70.  Laughing Плановете ни са след 7 години да се прибираме. Та целта е сега да купим парцел, а ще строим като се върнем. Там са приятелите ни, семействата ни, тук сме...сами.
За охраната, ние нямаме какво да се краде, нещата ми са със сантиментална стойност  Mr. Green....но предполагам че и до 7 години нещата ще се оправят. Ако не, ще го мислим на место.

Последна редакция: пт, 14 мар 2014, 15:30 от Titina

# 512
Пънче-мънче,благодаря ти за отговора!Искам само и да попитам а ако стената е двойна(2 тухли) въпреки че има трегери и колони,не значи ли че е носеща?

# 513
И аз исках първоначално локално парно на газ. Обаче само инсталацията излизаше към 40 000лв. Което не отменяше и наличието на климатици за охлаждане.
По разбираеми причини отпадна от дневния ред.

Защо да не го отменя? Газовите конвектори работят и на режим охлаждане.

# 514
Пънче-мънче,благодаря ти за отговора!Искам само и да попитам а ако стената е двойна(2 тухли) въпреки че има трегери и колони,не значи ли че е носеща?

Ако е от плътни тухли (единички), зидът е носещ, ако е от кухи тухли (четворки) - е неносещ. Но така както описа къщата, едва ли е от тухли четворки. Със сигурност е носещ.

# 515
# 516
  • В сърцето на любимия човек
Ако тухлите са кухи (например четворки) най-вероятно стената не е носеща. Ако, обаче, са плътни - вероятно е носеща.

ПП: Калитко ме е изпреварил докато се възхищавах на банята на Шътки

# 517
# 518
  • софия
Зарових се и аз огледала да зяпам, та си харесах плочки

Как може да са толкови скъпи някакви си огледала

# 519
  • София
Скъпи са. Почти докарват 330 лв, колкото бяха ония шестоъгълните, дето бях харесала.

# 520
Богиня, още огледала:
http://prodavalnik.com/ogledalo-barok-i26192913
http://prodavalnik.com/golyamo-kristalno-ogledalo---2-i32152467
http://prodavalnik.com/golyamo-kristalno-ogledalo-i32152419
http://prodavalnik.com/starinno-kristalno-ogledalo-i40876209

Ако съм на твое место бих търсила кристално огледала ( посочените са такива). качеството на стъклото/огледалото е насравнимо и не мърда през годините. Бабет има такова, над 80 годишно е и не е мръднало въобще.

между др ИКЕА имат такова голямо огледало (замислила съм го за коридора на ваканционния апартамент), но ще трябва да се пипне тук там рамката.

# 521
И аз исках първоначално локално парно на газ. Обаче само инсталацията излизаше към 40 000лв. Което не отменяше и наличието на климатици за охлаждане.

Може ли повече инфо за какво става дума, как се инсталира и как работи? През лятото охлаждат на газ или на ток?
Нашата къща е с локална инсталация на пропан бутан и с обикновени алуминиеви радиатори (от тези, които се пълнят с вода). Може ли един такъв радиатор да се смени с тези конвектори и да се изплозва през зимата за отопление, през лятото за охлаждане? Изобщо не съм запозната и ще се радвам на разяснения.

# 522

Може ли повече инфо за какво става дума, как се инсталира и как работи? През лятото охлаждат на газ или на ток?
Нашата къща е с локална инсталация на пропан бутан и с обикновени алуминиеви радиатори (от тези, които се пълнят с вода). Може ли един такъв радиатор да се смени с тези конвектори и да се изплозва през зимата за отопление, през лятото за охлаждане? Изобщо не съм запозната и ще се радвам на разяснения.

С конвекторите охлаждането през лятото е на газ.
След като имате локална инсталация предполагам няма да е трудно да се подменят радиаторите с конвектори, за да си ползваш газта и за охлаждане. С алуминиеви радиатори няма как да стане.
Доколкото разбирам вие не сте свързани към газоразпределителна мрежа - казваш, че ползвате пропан бутан, а не природна газ?

# 523

Ако е от плътни тухли (единички), зидът е носещ, ако е от кухи тухли (четворки) - е неносещ. Но така както описа къщата, едва ли е от тухли четворки. Със сигурност е носещ.

Мерси много!Е значи в случая при такава носеща стена с плътни единични тухли,но с трегер и колони трябва ли допълнително да се укрепва?

# 524
  • sofia
Ако има трегер, то той е носещия. Зависи как е строена сградата и пак опираме до плановете. Нашата къща има пристрояване и то е правено точно с колони и трегери. Всички вътрешни стени са само преградни, докато при старата част на къщата не е така.
Т.е. важна е конструкцията, а за нея не можеш да съдиш по използваните тухли.

Общи условия

Активация на акаунт