На море в Турция - тема 29

• 81 003
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
Искам да попитам, София-Алания, реално ли е да се вземе наведнъж с кола.
Не е невъзможно,но трябва да шофират поне  двама човека от автомобила,защото за сам шофьор е голямо натоварване. Най-добре е някъде по пътя да пренощувате в евтин хотел и на сутринта след като закусите да поемете отново. така рано следобяд ще сте в хотела ви в Алания и няма да чакате за настаняване. А да се движите с превишена скорост в Турция въобще е противопоказно,защото навсякъде има пътна полиция и глобите са солени.

Абсурд просто да се вземе целия път от един шофьор. Ние пътувахме Бургас-Бодрум, което е към 900 км. и се сменяха двама шофьори. Все пак говорим за път от над 12 часа. Не знам кой може да шофира над 12ч. без почивка и да е през цялото време с нужната концентрация и внимание. А и в Турция е известно, че всеки си кара както си иска и никакви правила не се спазват.

# 166
Здравейте чета ви от много време и реших да се включа.Аз и семейството ми ще почиваме в края на юни в хотел виста хил.Някакви впечетления от него?

# 167
  • Beyond the stars
Здравейте чета ви от много време и реших да се включа.Аз и семейството ми ще почиваме в края на юни в хотел виста хил.Някакви впечетления от него?
Бяхме миналата година, мнението ми е в отзивите за хотела в първия  пост, качила съм снимки в албума  Peace Като цяло сме много доволни, ако имаш конкретни въпроси можеш да пишеш на лични   Wink

# 168
Искам да попитам, София-Алания, реално ли е да се вземе наведнъж с кола.
Не е невъзможно,но трябва да шофират поне  двама човека от автомобила,защото за сам шофьор е голямо натоварване. Най-добре е някъде по пътя да пренощувате в евтин хотел и на сутринта след като закусите да поемете отново. така рано следобяд ще сте в хотела ви в Алания и няма да чакате за настаняване. А да се движите с превишена скорост в Турция въобще е противопоказно,защото навсякъде има пътна полиция и глобите са солени.

Абсурд просто да се вземе целия път от един шофьор. Ние пътувахме Бургас-Бодрум, което е към 900 км. и се сменяха двама шофьори. Все пак говорим за път от над 12 часа. Не знам кой може да шофира над 12ч. без почивка и да е през цялото време с нужната концентрация и внимание. А и в Турция е известно, че всеки си кара както си иска и никакви правила не се спазват.
Лично аз познавам хора от Варна и Бургас които са го правили. Но в никакъв случай не го препоръчвам на други.

# 169
Здравейте на всички   bouquet
това лято мислим да почиваме за първа година извън БГ и се насочихме към Турция.
Може ли да ме ориентирате?!
Търсим нещо за началото на юни месец.По възможност хотела да е близо до плажа,защото ще сме с дете на 4 години и бебе на 10месец.
Относно пътуването - може да е с кола или със самолет тъй като не мисля,че децата ще издържат на превоза с автобус толкова много време,но ако не се вписва в бюджета ни ще потеглим и с автобус.
Въпроса ми е възможно ли е да се вместим в бюджет около 1000лв (без транспорта) и ако да за колко нощувки бих ни стигнали и бихте ли ми препоръчали агенция/хотел.
Благодаря ви много предварително   bouquet

# 170
За 1000 лв - не , за 1300 - да !
За началото на юни  - доста хотели вече нямат свободни места.

# 171

ок,къде мога да видя конкретни оферти?

# 172
  • Beyond the stars

ок,къде мога да видя конкретни оферти?

В сайтовете на туристическите агенции (Турс клуб, Емералд, Ориент 99)  Wink

# 173
Въпреки че последните ранни записвания са до 28.03. ,който иска да е спокоен ,да не чака за последните дати да се запише,защото вече доста хотели са на Стоп Сейл за дълги периоди,естествено най-търсените дати. Така че решавайте по-скоро и правете резервация да не се окаже че точно за Вашия хотел и Вашата дата няма места. Това ми е добронамерения съвет към всички,които все още се колебаят къде и кога. Simple Smile

# 174
  • Бургас
Въпреки че последните ранни записвания са до 28.03. ,който иска да е спокоен ,да не чака за последните дати да се запише,защото вече доста хотели са на Стоп Сейл за дълги периоди,естествено най-търсените дати. Така че решавайте по-скоро и правете резервация да не се окаже че точно за Вашия хотел и Вашата дата няма места. Това ми е добронамерения съвет към всички,които все още се колебаят къде и кога. Simple Smile

Както са тръгнали ранните записвания сигурно ще продължат до края на юли  ooooh!
Чупиш си краката да бягаш да резервираш и всеки месец удължават срока. По принцип няма лошо, за да може да се възползват повече хора, но си е подвеждане на клиента и не е коректно най-малко заради начина на плащане.

# 175
Здравейте мили дами,

ние ще правим почивка в Аланя - Конакли в хотел клуб Касталия. Моля ако има хора, които са отсядали там да споделят. А също ме интересува как е околността? Какво е хубаво да се посети с две деца на 4 и 6 годинки. От къде може да се пазарува облекло в околието? Ей такива всякакви ценни съвети Simple Smile Много бих била благодарна, тъй като никога не съм ходила там и всичко е ново и интересно.

bouquet

# 176
"Чупиш си краката да бягаш да резервираш и всеки месец удължават срока."
Никого не призовавам да се записва сега. Само искам да предпазя хората от заблуждението че цените сега и през юни ще са еднакви.И миналата година и по-миналата,последните ранни записвания приключиха в края на април. И тогава бяха останали места само в хотели които не бяха от най-известните и с най-добри отзиви. Така ще е и сега. Много пъти съм давал за пример себе си от миналата година. С това че се записах в края на февруари спестих на семейството ми около 450 лв.,в сравнение ,ако бях оставил за април примерно. Но всеки си има глава на раменете и взема собствено решение.  

# 177
  • Beyond the stars
Никого не призовавам да се записва сега. Само искам да предпазя хората от заблуждението че цените сега и през юни ще са еднакви.И миналата година и по-миналата,последните ранни записвания приключиха в края на април. И тогава бяха останали места само в хотели които не бяха от най-известните и с най-добри отзиви. Така ще е и сега. Много пъти съм давал за пример себе си от миналата година. С това че се записах в края на февруари спестих на семейството ми около 450 лв.,в сравнение ,ако бях оставил за април примерно. Но всеки си има глава на раменете и взема собствено решение.  

Абсолютно подкрепям, всяка година ранните записвания са до края на март, на няколко етапа  Peace Дори разликата в цената да не е голяма, за мен мотивацията,че още края на декември хотелът, който бяхме избрали се оказа със STOP SALES , е напълно достатъчна  Peace

# 178
  • Бургас

А не, аз нищо не съм искала да кажа против твое изказване  Hug
Просто изкоментирах самите ранни записвания и това, че постоянно удължават срока. Така записалите се по-рано /декември и януари/ към настоящия момент вече трябва да са платили цялата сума за почивката, а ето, че срока се удължава, съответно срока за плащане. Както и да е - все пак си остава плюса от това, че декември-януари всички хотели имат места за всички дати и нищо не е stop sale.

# 179
  • София
Да, miss July, агенциите постоянно удължават срока PeaceТова е вярно, но пропускаш факта, че с всяко удължаване цената става по-висока от предишната.
И както Лив 1892 е споменал човек може да спести от по-ранното резервиране Simple Smile.
А дали ще дам на 20 януари или на 20 април парите аз поне не виждам някаква разлика. Нали все ще ги давам. по-добре е да дам по-малко Grinning
Понякога отстъпката може и да е по-малка. Ето аз като платих хотела на 28 февруари всъщност спестих само около 70лв. ако го бях резерверал днес.
Но пък още тогава той беше на стоп сейл и се наложи да звънят до хотела, за да ни уредят стая. Добре, че тур.агент, отговаряш за Анталия се познава с мениджъра на хотела, че се уреди резервацията Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт