На море в Турция - тема 29

• 80 933
  • 755
  •   1
Отговори
# 210
Това какво точно значи-че ТА плащат и резервират най-напред хотела,а след това самолетните места?

# 211
Това какво точно значи-че ТА плащат и резервират най-напред хотела,а след това самолетните места?
Това означава че който прави резервация в някоя агенция за самолетна почивка в Турция,да стиска палци първо за съответния полет да има места и чак тогава да има места за съответния хотел.Защото самолета е скъпо нещо и не е като автобуса да се пускат по няколко от една агенция. полетите са строго фиксирани ,както и местата в самолета.Обикновено максимума е 150-160 седалки  в зависимост от вида на машината.

# 212
А в агенцията няма ли да ми кажат веднага дали има или няма места в самолета? Въпросиет сигурно са глупави,ама като не знаем - по-добре  да питаме ...  Embarassed

# 213
А в агенцията няма ли да ми кажат веднага дали има или няма места в самолета? Въпросиет сигурно са глупави,ама като не знаем - по-добре  да питаме ...  Embarassed

Ще ви кажат разбира се.

# 214
Да,със сигурност в агенцията ще ви кажат на момента,стига да са читава агенция.Агенциите поддържат всекидневна връзка с трите основни фирми които предлагат самолетни програми за Турция-Тез Тур,Аква Тур и Емералд която в последно време се мъчи да се настани на този пазар. Въпросите ви не са глупави,защото малко се знае за механизма при осъществяване на самолетни почивки. thumbsup

# 215
Т.е. да си стискаме палци да има още места за датите ,които сме избрали в края на август Simple Smile Благодаря за информацията  newsm10

# 216
Т.е. да си стискаме палци да има още места за датите ,които сме избрали в края на август Simple Smile Благодаря за информацията  newsm10
Препоръката ми е да се спрете по-скоро на хотел и да резервирате,защото точно за полети в края на август се очаква да има стоп сейл скоро. Датата е много търсена,както от софия,така и от варна. Успех.

# 217
Ще действаме тези дни  Wink

# 218
Една от най-бързо свършващите дати за самолетните места е около 6-7 септември /в зависимост кога е събота, че сега не ми се гледа/. Поне на мен ми се е случвало 2 пъти при записване през април вече да няма места. Може би е свързано с учениците newsm78, но и много хора не знаят какво е времето в Анталия специално, и си мислят, че е като на нашето море.

# 219
  • Варна
Също и първата дата след края на септември,в случая 5.10,миналата година отидох да резервирам юли и ТА ми съобщи,че много отдавна са заети местата в самолета за тази дата ,за това и в по-горния пост ви посъветвах,щото и това ми се е случвало,а края на октомври в Анталия винаги е било топло и колкото по на юг,толкова по-топло Peace

# 220
Здравейте
За пръв път ще сме в Турция - в Аква Фентъзи сме, за 6 нощувки със самолет. Искам да ви питам струва ли си доплащането за късно освобождаване. След 12ч когато се освобождават стаите до късно вечерта, когато е трансфера могат ли да се ползват услугите или трябва да се напусне хотела.

# 221
  • София
Имам питане за пътуването с кола. Ще пътуваме с кола която е фирмена , но фирмата е на съпруга ми. Трябва ли да се превеждат някакви документи и трябва ли да има пълномощно, че и аз мог ада карам тази кола ???
Чета тук по другите форуми , ама там е за служебни коли където собственика на фирмата е друг , там положението е ясно.

# 222
kimbolina Трябва ви легализиран превод на актуалното състояние и легализиран превод на нотариално заверено пълномощно от съпруга ти като собственик на фирмата на съпруга ти като физическо лице. При нас положението е същото и мъжа ми винаги ги носи със себе си, той много често пътува до Истанбул и често пъти минава без да му ги проверяват или му искат само пластиката с БУЛСТАТ-а, но понякога се заяждат и ги търсят, а когато сме с децата винаги ги искат тези документи поне ние като сме пътували. Мисля, че не си заслужава риска да тръгвате без тях, особено като сте с деца.

# 223
по въпроса за пълномощното-работя в нотариална кантора и много често правим пълномощни именно за турция които на пръв поглед дори са абсурдни но там ги искали били така /поне това разбирам по думите на клиентите/. Правим пълномощно от името на управителя и фирмата за физическото лице, което отново е управителя/ да управлява в страната и чужбина съответното МПС, после знам че ги превеждат на англ. език или идват направо с написано двуезично пълномощно /с така нар. паралелен превод/и го заверяват. Незнам дали обясних разбираемо. newsm78 newsm78

Относно ранните резервации, нашата оферта от Емералд за Дидим, със самолет, 10 дни в Маджести клуб Тархан вече я няма. Местата са изчерпани и е свалена.Напарвих резервацията на 27,12.2013 за цена 467 евро, след това офертата беше увеличена с още 66 евро с плащане до края на януари, след това не съм я следяла, а на скоро установих че я и няма. Така че мисля че се спестяват пари, пък е и важно все пак да има места за датите коите се желаят, а като гледам вече няма.
Относно самолета, наистина много пари се  дават за летищни такси, но ние сме с малко дете на 2,7 месеца ще бъде тогава и ми беше важно да може да издържи пътя, а това в автобус няма как да стане, пък тези 500-600 лв. за летищни такси можеше да ги дадем за хотел по-висок клас.
Има време живот и здраве да поотрасне малкото човеке и ще пътуваме с автобус, много обичам да пътувам и да разглеждам, със самолета няма какво да се види.

# 224
kimbolina, ние също пътуваме с колата на фирмата. За българската граница носим Актуално състояние от Агенцията по вписванията, защото фирмата е на мен и на съпругът ми. За турската граница направихме пълномощно от името на съдружниците, което заверихме нотариално и след това му направихме легализиран превод. Носим оригиналите и по едно копие, ако искат да вземат документа. Миналата година влязохме за пръв път с тази кола и прегледа на документите беше обстоен. Ще видим как ще е тази година, след като данните на колата вече ги има в тяхната система. Освен това турците не пускат стари коли /15-20 годишни/ да влизат на тяхна територия.

Общи условия

Активация на акаунт