На море в Турция - тема 29

• 80 969
  • 755
  •   1
Отговори
# 105
natalito78,лични впечатления нямам от Ефталия Сплаш,но мои приятели които живеят и работят в Анталия ми разправяха чудни неща за него. Единствения недостатък е както е писала вече Теди Зонова,че хотела е много далеч от морето-600м.. Пред него се извисява новия хотел ZEN 5*,така че и гледка към морето в далечината няма да имате.От едната страна са разположени много оранжерии,което аз също го отчитам като минус. С това приключват лошите неща там. Стаите са перфектни,за моите хора са типично за 5* хотел. Храната е изобилна и разнообразна,имат много силен аквапарк и специална детска секция. За цената си е отличен хотел. Разбира се имат собствен плаж,но до него се стига с организиран транспорт от хотела. Аз обаче бих казал на тези които ще им допадне Ефталия Сплаш и не бързат да са на море през май в Алания,да изчакат пускането на новия Ефталия Марин 5*,който ще бъде на първа линия,непосредствено до Ефталия Вилидж. Пуска му е насрочен за 15.06. и се очаква промоционална цена за целия сезон там. Simple Smile

# 106
  • Бургас
natalito78,лични впечатления нямам от Ефталия Сплаш,но мои приятели които живеят и работят в Анталия ми разправяха чудни неща за него. Единствения недостатък е както е писала вече Теди Зонова,че хотела е много далеч от морето-600м.. Пред него се извисява новия хотел ZEN 5*,така че и гледка към морето в далечината няма да имате.От едната страна са разположени много оранжерии,което аз също го отчитам като минус. С това приключват лошите неща там. Стаите са перфектни,за моите хора са типично за 5* хотел. Храната е изобилна и разнообразна,имат много силен аквапарк и специална детска секция. За цената си е отличен хотел. Разбира се имат собствен плаж,но до него се стига с организиран транспорт от хотела. Аз обаче бих казал на тези които ще им допадне Ефталия Сплаш и не бързат да са на море през май в Алания,да изчакат пускането на новия Ефталия Марин 5*,който ще бъде на първа линия,непосредствено до Ефталия Вилидж. Пуска му е насрочен за 15.06. и се очаква промоционална цена за целия сезон там. Simple Smile
  liv1892-Благодаря много! bouquet  bouquet  bouquet Мъж ми снощи ме попари с новината,че за началото на май не можел да отсъства от работа и не знам...може и да се наложи да изчакам и  новия хотел-ще видим ...но Сплаша го имам предвид вече,ние и без това повече на басейните стоим Simple Smile

roje22 - Благодаря за информацията и подкрепата   bouquet

# 107
  • София
Момиче, интересуваме каква представлява супериор стаята и съответно фамилната стая в Палома клуб султан в Оздере, тъй като се водим 3 в. и 1 дете, в офертите за този хотел гледам, че настаняват 3 в. и 1 д. в супериор или фамилна стая, като пък фамилната бива 1 или 2, моля който е бил да сподели.

# 108
Здравейте! Simple Smile
Имаме идея тази година да пътуваме с нашата кола за Кушадасъ.Дали някой може да сподели информация по този въпрос?Ще съм много благодарна!(изчетох наличното тук по въпроса,но реших да попитам скоро пътувалите)

# 109
Момиче, интересуваме каква представлява супериор стаята и съответно фамилната стая в Палома клуб султан в Оздере, тъй като се водим 3 в. и 1 дете, в офертите за този хотел гледам, че настаняват 3 в. и 1 д. в супериор или фамилна стая, като пък фамилната бива 1 или 2, моля който е бил да сподели.
Фамилна стая е едно двойно легло и едно единично нормално като има и едно диванче около 1,50м. за по-малко дете. Чух, че има и по-големи фамилни - тип апартаменти с две стаи, но не съм ги виждала, както и суперинтериорните. С това мога да помогна. В официалния сайт на Paloma hotels има описания на всеки тип стая-виж там.
Това е един прекрасен хотел, пожелавам приятно прекарване. За съжаление за първата половина на Септември нямаше свободни места и тази година не се класирахме Cry

# 110
Здравейте! Simple Smile
Имаме идея тази година да пътуваме с нашата кола за Кушадасъ.Дали някой може да сподели информация по този въпрос?Ще съм много благодарна!(изчетох наличното тук по въпроса,но реших да попитам скоро пътувалите)

Зависи от къде тръгвате. Ние вече няколко пъти пътуваме от Североизточна България. Минаваме през Лесово като най-спокойно. След това с ферибота на Лапсеки, защото е по-евтин /29 лири/, по-бърз и по-спокоен. И накрая след Измир точно преди да се качиш на магистралата (там минаваш контрол) има отбивка вдясно  за селището Gaziemir. Тръгвате по отбивката и после държите  посока Мендерес ,като минете Мендерес държите посока Кушадасъ По този начин избягване магистрални такси. Ако има още нещо, питай.

# 111
zhorchy ,много благодаря за бързия отговор!
1.Това,което  най-ни притеснява,е повсеместното мнение,че е опасно и рисковано пътуването там,че са апаши и едва ли не и бой може да ядеш,някакви такива?Иначе до Гърция,различни дестинации, и островни също, многократно сме пътували с децата,с две думи,на път сме обръгнали що-годе,на ориентация също.
2.Къде да се спи евентуално-Чанаккале ни се пада по средата.Иначе 14 часа трудно се издържат,макар че мъжа ми настоява и без почивка да караме.
Та конкертно-за опасността-има ли или си е като навсякъде ?

# 112
Колко са тези магистрални такси до Кушадасъ/Дидим, че миналата година се проклехме всички, че ни домързя да проучим за винетките от къде се купуват и като се набихме през Измир с ДжиПиЕск-ката  и името й от тогава е Маруся Путкарева, та свят ни се изви.
И от къде е пътя точно, аз мисля тази година през Истанбул да минем, че ми омръзна да катерим онази планина, Ида ли беше newsm78

# 113
zhorchy ,много благодаря за бързия отговор!
1.Това,което  най-ни притеснява,е повсеместното мнение,че е опасно и рисковано пътуването там,че са апаши и едва ли не и бой може да ядеш,някакви такива?Иначе до Гърция,различни дестинации, и островни също, многократно сме пътували с децата,с две думи,на път сме обръгнали що-годе,на ориентация също.
2.Къде да се спи евентуално-Чанаккале ни се пада по средата.Иначе 14 часа трудно се издържат,макар че мъжа ми настоява и без почивка да караме.
Та конкертно-за опасността-има ли или си е като навсякъде ?

Това мнение според мен е много крайно и грешно. За нас пътя е 12-13 часа със спирки за кафе  и не спим по пътя, а наистина ферибота е точно по средата. В нашето семейство шофьора е един и той също не иска да спи по пътя. Турците са изключително приятелски настроени към нас и особено към малки деца /за разлика от гърците/

# 114
zhorchy ,още веднъж-много благодаря! Simple Smile Отговорът освен това ми харесва!
А и обичаме такива семейни пътувания-ще ни е и малко или много приключение...

# 115
  • София
I nie ще пътуваме с кола за първи път с наши приятели демек с 2 коли сме . КОй е другия ферибот освен този  Лапсеки и каква му е таксата. Вярно ли е , че през деня имало малък ферибот който е по евтин ,а вечр има голям който е по скъп. И непрексънато ли има или .... Четох едно старо мнение, че нощно време м/у 1-4 май нямало ферибот. И ние няма да парвим преспиване с 2 малки деца сме. В колко е удачно да се тръгне от София за да сме в Кушадасъ живи здрави рано сутринта разбира се "+", "-"

# 116
I nie ще пътуваме с кола за първи път с наши приятели демек с 2 коли сме . КОй е другия ферибот освен този  Лапсеки и каква му е таксата. Вярно ли е , че през деня имало малък ферибот който е по евтин ,а вечр има голям който е по скъп. И непрексънато ли има или .... Четох едно старо мнение, че нощно време м/у 1-4 май нямало ферибот. И ние няма да парвим преспиване с 2 малки деца сме. В колко е удачно да се тръгне от София за да сме в Кушадасъ живи здрави рано сутринта разбира се "+", "-"

Това е сайта на фериботите с цени и час на тръгване
http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm

# 117
  • София
Гелиболу-Лапсеки и Чанаккале-Ечеабат

# 118
Гелиболу- Лапсеки е по добрия вариант, защото се тръгва почти веднага, не се чакат определени часове на тръгване, а и през ноща ферибота на Чанаккале има почивка от около 3-4 часа, ако случите тогава трябва да се чака.

# 119
  • София
Благодаря на всички , ще хванем този Лапсеки.

Общи условия

Активация на акаунт