На море в Турция - тема 29

• 80 977
  • 755
  •   1
Отговори
# 120
  • София
I nie ще пътуваме с кола за първи път с наши приятели демек с 2 коли сме . КОй е другия ферибот освен този  Лапсеки и каква му е таксата. Вярно ли е , че през деня имало малък ферибот който е по евтин ,а вечр има голям който е по скъп. И непрексънато ли има или .... Четох едно старо мнение, че нощно време м/у 1-4 май нямало ферибот. И ние няма да парвим преспиване с 2 малки деца сме. В колко е удачно да се тръгне от София за да сме в Кушадасъ живи здрави рано сутринта разбира се "+", "-"

Това е сайта на фериботите с цени и час на тръгване
http://www.canakkaletravel.com/feribot.htm

Този ферибот ÇANAKKALE - KİLİTBAHİR е малкия който е по-евтин.

# 121
  • София
Гелиболу- Лапсеки е по добрия вариант, защото се тръгва почти веднага, не се чакат определени часове на тръгване, а и през ноща ферибота на Чанаккале има почивка от около 3-4 часа, ако случите тогава трябва да се чака.

Сега имаме спор , с другата кола така да се каже  Laughing, те казват, че този път през Лапсеки е по гаден с много завой, през Ечеабат било по добре да минем, МОЛЯ за инфо да ги преборя ако не са прави.
СЕга почнах да се ровя и по други форуми за информация да видим докъде ще го докараме  ooooh!

# 122
Винаги, е винаги, винаги, 4 пъти съм минавала,  предпочитам Гелиболу-Лапсеки, първото, заради което, по-близка до БГ почивчица, второ, лесно се открива, но внимавайте, поне в тъмното навръщане миналата година останах с впечатление, че в Лапсеки са два терминала, един стар, на който са старите корита, които тръгват веднага щом се напълнят и един на Gestas, които си спазват разписанието. Нашият GPS не знаеше стария терминал, а само новия на Gestas.

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 12:39 от evhen

# 123
Понеже говорите за пътищата, аз пак да питам понеже не получих отговор?!  newsm78 Вярно ли, че по пътя до Мармарис има много завои  Confused

# 124
Здравейте,някой има ли отзиви за хотел Nashira Resort Hotel & Spa?

# 125
  • Русе
Понеже говорите за пътищата, аз пак да питам понеже не получих отговор?!  newsm78 Вярно ли, че по пътя до Мармарис има много завои  Confused
От Кушадасъ до Мармарис не знам, но, има един проход след ферибота(на връщане преди ферибота). Там са си порядъчно количество, особено за хора, като мен, на които им прилошава по време на пътуване Laughing

# 126
Гелиболу- Лапсеки е по добрия вариант, защото се тръгва почти веднага, не се чакат определени часове на тръгване, а и през ноща ферибота на Чанаккале има почивка от около 3-4 часа, ако случите тогава трябва да се чака.

Сега имаме спор , с другата кола така да се каже  Laughing, те казват, че този път през Лапсеки е по гаден с много завой, през Ечеабат било по добре да минем, МОЛЯ за инфо да ги преборя ако не са прави.
СЕга почнах да се ровя и по други форуми за информация да видим докъде ще го докараме  ooooh!
През Гелиболу е по-добрият вариант. Многото завои са точно през Ечеабат, а до миналото лято пъпят до Ечеабат беше в лошо състояние.

# 127
Забравих да напиша, че таксата за магистралата Измир-Кушадасъ е не повече от 2 турски лири в едната посока. Не си заслужава да се блъскате по второстепенните пътища - пътят е по-дълъг и времето за пътуване е повече, защото има ограничения на скоростта. Ако почивате в Йоздере, тогава няма да ходите до Кушадасъ. Отклонявате се  още в Измир.

# 128
Момиче, интересуваме каква представлява супериор стаята и съответно фамилната стая в Палома клуб султан в Оздере, тъй като се водим 3 в. и 1 дете, в офертите за този хотел гледам, че настаняват 3 в. и 1 д. в супериор или фамилна стая, като пък фамилната бива 1 или 2, моля който е бил да сподели.
Фамилна стая е едно двойно легло и едно единично нормално като има и едно диванче около 1,50м. за по-малко дете. Чух, че има и по-големи фамилни - тип апартаменти с две стаи, но не съм ги виждала, както и суперинтериорните. С това мога да помогна. В официалния сайт на Paloma hotels има описания на всеки тип стая-виж там.
Това е един прекрасен хотел, пожелавам приятно прекарване. За съжаление за първата половина на Септември нямаше свободни места и тази година не се класирахме Cry
Ние бяхме в основната сграда в стандартни стаи (2в+1- с две допряни един. легла и диванче ок. 1,50м и 2в- с две един. легла и разтегаем фотьойл) и не сме виждали супериорните и фамилните стаи. Супериорните стаи са в къщичките.
Paloma Club Sultan е невероятен и ще имате една страхотна и незабравима почивка. Heart Eyes
Скрит текст:
Който отиде там веднъж, задължително повтаря и ... потретва  Laughing

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 17:13 от Лариса

# 129
Лариса,а морето как е ? Има ли камъни ? Плажът пясъчен ли е ?

# 130
По отношение на Палома Клуб Султан в никакъв случай не препоръчвам стандартните стаи в хотелската част. Нас се опитаха да ни настанят там, но то след като разпънеш фотьойла не се отваря вратата на терасата. След разправия и най-вече без доплащане ни преместиха в къщичка- фамилна стая. Може и да става за двама, но самата сграда е шумна.
Иначе има два пясъчни плажа /тих и активен/ и два понтона за гмуркачите. Няма камъни. Разкошно е!

# 131
  • София
Благодаря ви момичета относно коментарите за Палома, още едно питане - виждам че има мини луна парк, колко се плаща за него?

# 132
Здравейте,някой има ли отзиви за хотел Nashira Resort Hotel & Spa?
Хотела е висока класа,но и доста скъп съответно. Simple Smile

# 133
От Кушадасъ до Мармарис не знам, но, има един проход след ферибота(на връщане преди ферибота). Там са си порядъчно количество, особено за хора, като мен, на които им прилошава по време на пътуване Laughing
Аз, затова питам, че да знам в сака-аптечка да снабдявам ли и с такива лекарства  Joy

# 134
  • Резерват "Северозапад"
zhorchy, по отношение на стандартните стаи, мнението ти ме притесни. Аз съм резервирала точно такава стая, просто агенцията за този хотел даваше само опция - "стандартна". Не се предлагаха супериорни или някакви други newsm78, цената беше една.
Ние няма да стоим много в стаята, но леекинко се замислих за теснотията и шума, който описваш Confused.
Да питам - Йоздере нали се намира преди Кушадасъ newsm78...това значи ли, че нас първи на отиване ще ни оставят в хотела или ще ни закарат до Кушадасъ и после ще ни върнат с някакъв друг транспорт Rolling Eyes
П.П. За Палома Клуб Султан питам Wink.

П.П.П Сега проверих в друг ТО - супериорната стая ми излиза с близо 700 лв. повече Crazy...ще си караме в стандартната и няма да се оплакваме Wink.

Общи условия

Активация на акаунт