На море в Турция - тема 29

• 80 824
  • 755
  •   1
Отговори
# 375
  • Резерват "Северозапад"
Много актуален въпрос, sisa_misa   bouquet! И мен живо ме интересува на какви банкноти да си разбия лирите и в какви случаи се дават.

# 376
  • София
не си разбивайте лирите, а доларите! Peace
Разбийте ги на купюри от по 1 долар.
Оставете на пиколото, което ще Ви помогне с куфарите до стаята Simple Smile.
Оставяйте всяка сутрин на възглавницата за камериерката по 1 долар и ще имате най-добре оправената стая с лебедчета и фигурки по леглата Simple Smile.
Оставяйте по един долар на сервитьорите в ресторанта всяка вечер, и те ще ви запомнят. По този начин всяка вечер ще Ви пазят масата, която сте избрали и ще Ви наливат без да им казвате напитките Simple Smile.
Оставяйте на барманите на баровете, които посещавате по един долар и ще Ви наливат само хубави питиета, а не разводнени Simple Smile.
Оставяйте по един долар и на шофьорите на автобусите, които ще Ви возят от летището до хотела или на екскурзии ако ходите Simple Smile.
Един долар е 1,40 и за тези лев и четирисет ще получите необходимото внимание и уважение. Simple Smile

# 377
  • Резерват "Северозапад"
Много, много благодаря  bouquet!
П.П. Ще купим и долари в такъв случай Laughing, че до момента с лири и евро се запасяваме Wink.

# 378
  • София
момичета какви са ви впечатленията за Сюрмели в Кушадасъ, като стаи, храна, анимация, плаж, виждам че е стар построен 1998 г., по захабен ли е  Thinking

# 379
Много ви благодаря за отговорите   bouquet Мисля, че IC GREEN PALACE ще отпадне  Sad преди малко разказвам на ММ и казвам, че няма пързалки за малката (която преди 1на седмица стана на 3г) и тя като се развика, че имало пързалки  Laughing детето иска пързалки и това е  Laughing ММ е прав като казва, че не сме сами и трябва да се съобразим с децата, т.е. ще видим къде е най-добре за тях.
За бакшишите - аз давам каквато валута имам - обикновено са евро (заплатата на ММ е евро), паунди, турски лири. Давам от които имам на дребно - на пиколото поне 2-3 евро (или равностойността им в друга валута), на шофьора около 5 евро, на камериерките обикновено оставям къде ли не, но те не вземат - на възглавницата, под нея, в банята, еееееее не ги искат парите и това  e Laughing Най-накрая им оставям поне 10-15 евро, понякога и 20 в зависимост от старанието им през всичките дни. В ресторантите обикновено "мушваме" на сервитьора 5 евро и през останалите дни е супер доволен човека. Само мин. година не сме давали по толкова, но си имаше причини  Confused Всеки сам си преценя къде по колко да даде - според възможностите си и според това дали е доволен от обслужването   Peace

Последна редакция: чт, 27 мар 2014, 12:48 от kristalka

# 380
Здравейте , моля за отзиви за  BUYUK ANADOLU DIDIM RESORT  5*
 Ако може да споделите какво мнение имате за хотела ще съм ви безкрайно благодарна, тъй като не откривам повече от един коментар, а тук виждам, че пишат хора, които определено пътуват често и имат представа за хотелите без грешка.  Peace

# 381
Здравейте,
включвам се малко късно, но надявам се да успеем да се включим в ранните записвания. Моля за помощ за избор на хотел за почивка на Анталия със самолетен транспорт (офертите са толкова много, че се изгубих в тях  Thinking). Периода е 7 - 15 юни, за двама възрастни и дете на 10 години. Бюджетът ни е около 4000 - 4500 лв.

Благодаря на всички включили се. Видях че тук се препоръчват и агенти за букването ще може ли и контакти на тях (на лични).

# 382
  • Русе
Вие малко ме учудихте с тези бакшиши. Моите познати, които са ходили на почивка в Турция казват, че въобще на никого не са давали бакшиши и пак са получавали необходимото уважение и гостоприемство.
Може би ние тук в България понеже не сме по бакшишите, нямаме навик да оставяме. Пък и все пак резервираме на ранни записвания 6-7 месеца предварително, пътуваме с автобус, за да ни излезе по-евтино и да се правим после на много богати, някак си не е за всеки.

# 383
  • Beyond the stars
Вие малко ме учудихте с тези бакшиши. Моите познати, които са ходили на почивка в Турция казват, че въобще на никого не са давали бакшиши и пак са получавали необходимото уважение и гостоприемство.
Може би ние тук в България понеже не сме по бакшишите, нямаме навик да оставяме. Пък и все пак резервираме на ранни записвания 6-7 месеца предварително, пътуваме с автобус, за да ни излезе по-евтино и да се правим после на много богати, някак си не е за всеки.

Аз винаги оставям бакшиши и в България, с изключение ествествено на случаите, при които обслужването е било под всякаква критика.  Peace В Турция също сме оставяли -на камериерки, на шофьорите в автобуса (те си имат специална паничка за целта  Laughing).. и без бакшиш получаваш качествено обслужване, за мен просто бакшишът е вид оценка на обслужването -така съм свикнала и определно не се правя на много богата  Laughing

# 384
  • Варна
Алечка, с този бюджет ще си изберете класен 5 звезден хотел Peace
А по повод бакшишите,не ви ли става кофти,че персонала работи  за малко пари,а по цял ден са на крак и ви слугуват,толкова ли е трудно да заделиш 4-5 лв,не ви ли доставя удоволствие като ви глезят така,странно.

# 385

Аз винаги оставям бакшиши и в България, с изключение ествествено на случаите, при които обслужването е било под всякаква критика.  Peace В Турция също сме оставяли -на камериерки, на шофьорите в автобуса (те си имат специална паничка за целта  Laughing).. и без бакшиш получаваш качествено обслужване, за мен просто бакшишът е вид оценка на обслужването -така съм свикнала и определно не се правя на много богата  Laughing

Подписвам се под това мнение, по-добре нямаше да мога да го кажа!

# 386
А по повод бакшишите,не ви ли става кофти,че персонала работи  за малко пари,а по цял ден са на крак и ви слугуват,толкова ли е трудно да заделиш 4-5 лв,не ви ли доставя удоволствие като ви глезят така,странно.

Да, за хората, работещи в България е трудно да отделят 4-5 лева на ден. Нима ние, които работим в провинцията получаваме по-високи заплати от тях.  Примерно ние, а предполагам, че не съм единствената-спестяваме цяла година, за да можем да си позволим такава почивка. Иначе нямаше да разчитам на ранни записвания.

# 387

Да, за хората, работещи в България е трудно да отделят 4-5 лева на ден. Нима ние, които работим в провинцията получаваме по-високи заплати от тях.  Примерно ние, а предполагам, че не съм единствената-спестяваме цяла година, за да можем да си позволим такава почивка. Иначе нямаше да разчитам на ранни записвания.

Ако ти работеше като камериерка на много ниска заплата, разчитайки на бакшиш (или като сервитьорка, пиколо,...), как би ти звучало такова оправдание?

# 388
  • Beyond the stars

Никой не е казал конкретно 4-5лв. на ден, нито да са всеки ден. Все пак въпрос на разбиране и на възможности  Peace

# 389
Който работи, като обслужващ персонал е наясно, какво заплащане получава.
Бакшишът се заслужава, а не е дребен подкуп. Това, дали да оставиш нещо, за което
не си длъжен решаваш на място, което няма задължителен характер.
Направи ми впечатление, че българите са по-щедрите от останалите клиенти.

Общи условия

Активация на акаунт