МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 873
  • 736
  •   1
Отговори
# 150
Аз пък да кажа, че вече на трето казанче ми пада оста. Прогнива отдолу орингче ли какво се нарича, не знам. Ама едно казанче ме изкарва повече от 2 години де.

Повече от 2 години си е супер добре. Аз смених първото казанче на година и половина. Wink

# 151
Аз пък да кажа, че вече на трето казанче ми пада оста. Прогнива отдолу орингче ли какво се нарича, не знам. Ама едно казанче ме изкарва повече от 2 години де.

Повече от 2 години си е супер добре. Аз смених първото казанче на година и половина. Wink

Некачествено ги правят. Сигурна съм, че може да не се развалят така масово. Имам си примери за двата варианта. Simple Smile

# 152
Вероятно е така, Алис. При мен уплътнението около оста замина и пропускаше течност, което е неудобно при използване. Tired

# 153
Моята нова машина е тази Morphy Richards . Много съм доволна! Heart Eyes Купих я от Продавалника новичка на половин цена.  Party
Страхотни козунаци,мекици и закуски направих. Crazy

# 154
  • София/Варна
Благодаря ви! Надявам се да ми служи поне толкова дълго, колкото Мулинекса (над 4 години).

kati_v, малки са си хлебчетата - около 450гр масимум. Но на мен така са ми идеални, защото не ядем много хляб у нас, ползва се основно за сандвичи на децата. Иначе не плащах за доставка, защото я пратих до адрес в Холандия, където мъжът ми отсяда при командировка. Ако трябваше да плащам 30 евро допълнително, и аз нямаше да се навия Simple Smile

Hope♥, преди няколко години в темата някое от момичетата пусна една рецепта за хляб с айрян, зехтин и мед (Не помня дали беше alys или Лабрекс). Намалих количеството на солта и меда (и го замених с кафява захар), замених сухата мая с 1/8 кубче жива. Бялото брашно при тази рецепта е около 500гр, а ако ползвам смес от типово и ръжено или типово и пълнозърнесто, общото количество е 450гр.

# 155
Unold-ът ми вече е у дома и изпече първите си малки хлебчета. Засега съм много доволна - много по-тиха, бъркалките прилягат много добре в ямките си, пече по-добре от Мулинекс-а. Ползвах изпитана рецепта (с айрян, но на на Полин), само намалих с 1/3 количеството на съставките. Ето го и резултата:

Нямах търпение да видя как е като консистенция и го разрязах горещ, но определено е по-добре от Мулинекс-а. Пуснах на най-силно изпичане на коричката и се получи доста дебела и хрупкава. Следващият път ще пробвам на средно изпичане.

Аз пък върнах моя Unold, защото не ми изпичаше добре хляба. Moulinex-a си го харесвам повече и мисля пак да си поръчам такава. Съветвам те да не пробваш на средно препичане. Моята беше модел 68511, а те са с един реотан.

# 156
Аз пък върнах моя Unold, защото не ми изпичаше добре хляба. Moulinex-a си го харесвам повече и мисля пак да си поръчам такава. Съветвам те да не пробваш на средно препичане. Моята беше модел 68511, а те са с един реотан.
това пък за какво го препоръчваш  newsm78

# 157
Защото на средно препичане хляба си остана суров. Три пъти пробвах различни рецепти и програми. Аз повече от пет години пека хляб - отначало на Зелмер, после на Мулинекс, но тази нещо не ми допадна.

# 158
  • София/Варна
vion, не ме мисли - не ме плашат неуспешните опити Wink.
Иначе тази машинка си има малко специфика в зависимост от това с кое казанче я ползваш. Това влияе на продължителността на отделните етапи от програмата и в частност печенето. Освен това, в рецепта ми има повечко мазнина, което гарантира малко по-добро изпичане на коричката.

# 159
при теб  каза ,че е имало проблем с изпичането. като гледам нейните снимки такъв не съществува. даже бих и препоръчал да пробва на най-слабото препичане.  Laughing

# 160

kati_v, малки са си хлебчетата - около 450гр масимум. Но на мен така са ми идеални, защото не ядем много хляб у нас, ползва се основно за сандвичи на децата. Иначе не плащах за доставка, защото я пратих до адрес в Холандия, където мъжът ми отсяда при командировка. Ако трябваше да плащам 30 евро допълнително, и аз нямаше да се навия Simple Smile
Ами съвсем добре си е 450 гр.  А голямото прави до кило и осемстотин гр. хляб, както четох по описанията, нали така?

# 161
  • София/Варна
Нещо такова, максималното количество брашно, което може да се сложи, е 1кг. Плюс водата и други добавки, наистина някъде около кило и осемстотин се получава. Но лично аз не мисля да ползвам голямото казанче за хляб, а само за теста - питки, козунаци, пици и паста.

# 162
Да, щом не ядете много хляб, нормално. Моите хора ядат доста хляб и затова се бях ориентирала към по-голяма машина. Сега със Силвъркрест-а установявам, че основно правя хляб на 1250 гр., на най-малката доза /700 гр. почти не съм правила/.

# 163
отдавна не съм показвал хляб

# 164
Благодаря, alys! Машината я купих от Продавалника, с нарушен търговски вид(нарушена беше само опаковката). Цената и е 120 лв.
Ванче, добре дошла в отбора на "Мърфи Ричардс" ! От вчера и аз имам машина от тази марка, но друг модел.

Общи условия

Активация на акаунт