МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 69 875
  • 736
  •   1
Отговори
# 405
Програмата за паста какво представлява? машината ми е Мулинекс, 700в, ама е новичка и не открих информация newsm78

# 406
За тесто без втасване, само месене, сигурно е около 15 мин.

# 407
За тесто без втасване, само месене, сигурно е около 15 мин.
Благодаря много Hug
програмата за тесто значи има втасване Party

# 408
  • София
Хубава тема. Въпрос - защо имаме киселини от хляба, печен в машина за хляб? Поставям съставките както са описани, меря си ги с кантарче и пак киселини? Sad

Последна редакция: ср, 16 апр 2014, 18:27 от Popule

# 409
  • Бургас
Здравейте Hug
От 5месеца сме горди собственици на хлебопекарна Панасоник 2501. Постоянно си правим хляб в нея. Молбата ми е свързана с предстоящия празник Великден искам да направя в нея козунак. За първи път ще ми е, ще помоля някоя добра душа да ми каже изпитана рецепта, по възможност и да ми обясни на коя програма да се прави. Може на лични да не спамим темата.

# 410
  • Балчик
Последните страници е обсъждан козунака, почети малко назад.

# 411
Здравейте Hug
От 5месеца сме горди собственици на хлебопекарна Панасоник 2501. Постоянно си правим хляб в нея. Молбата ми е свързана с предстоящия празник Великден искам да направя в нея козунак. За първи път ще ми е, ще помоля някоя добра душа да ми каже изпитана рецепта, по възможност и да ми обясни на коя програма да се прави. Може на лични да не спамим темата.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=776914.0;topicrefid=4

ето темата с рецепти и мнения за козунаци, аз правих този на Пина вкуса е много добър, но на вид не го докарах  Mr. Green

# 412
Здравейте и запис, подариха ни хлебопекарна Тристар и до сега само два пъти правих хляб.. и се отказах. първо в машината нямаше рецепти за хляб което много ме учуди. аз от интернет потърсих рецепти за хляб, но не става... не е пухкав, нито вкусен, ами един смачкан седи. моля ако някой от вас има такава машина да сподели рецепта че, много ми се иска да си хапваме вкусно хлебче. благодаря

# 413
на първа страница от темата е пълно с рецепти. избери си една и действай.
следи си тестото. на първа страница от темата трябва да има и клипче  как би трябвало да изглежда нормалното тесто.

# 414
  • Бургас

Джемма страхотен козунак Hug утре мисля да пробвам рецептата. И едно въпросче портокалови и лимонови корички от къде да си взема и може ли без тях, а със стафиди?  bouquet

# 415
  • София/Варна
maya_76, всичко можеш да му сложиш Simple Smile Аз слагам на моя стафиди, микс от сушени тропически плодове, локум и бадеми Simple Smile

Хубава тема. Въпрос - защо имаме киселини от хляба, печен в машина за хляб? Поставям съставките както са описани, меря си ги с кантарче и пак киселини? Sad
Може би маята не ти понася. Каква ползваш?

# 416
  • Sofia
Едва ли е от хляба. Киселините са от храната.

# 417
  • Балчик

Джемма страхотен козунак Hug утре мисля да пробвам рецептата. И едно въпросче портокалови и лимонови корички от къде да си взема и може ли без тях, а със стафиди?  bouquet

Може и с корички, и със стафиди. Аз си правя, но ползвам и тези :

# 418
  • Бургас
Много сте мили  bouquet
Благодаря на всички в женски и мъжки род Sunglasses
Сега и ако ме светнете на коя програма да си пусна козунака. Панасоник 2501 е модела - според мен на 3-та програма, но ще видя и вие какво ще ме посъветвате.
Надявам се да се получи.
Честно казано скоро научих от проба-грешка, че хляба смесен бяло/ тъмно, пълнозърнесто брашно става перфектен на 2-ра програма, бързата програма за хляб. Пробвах другите,програми но те втасват хляба 2-ва пъти а тъмното брашно май не го понася и все не се получаваше пухкав и мек хляб, а ето мъжа ми пробва(май мъжете са по смели и експериментират Crazy)с кратка програма дори с по малко суха мая и хляба е МММ чуден.

# 419
  • Балчик
Програма "Сладък хляб"

Общи условия

Активация на акаунт