МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 69 869
  • 736
  •   1
Отговори
# 435
  • София
На мен ми харесва и чисто пълнозърнест или пълнозърнест+ ръж и т.н. Нито са ми ронливи, нито нищо, само се ядат на тъънки филии, иначе хлебчетата са доста по-плътни, да.

# 436
Да, и на мен ми се е получавал хубав чисто пълнозърнест хляб.
А за портокаловите и лимонови корични - не може ли от портокал и лимон? Не са ли хубави? Чувала съм, че ги мажат с нещо, но... аз си ги измих, настъргах и ползвах такива.

# 437
  • Бургас
За съжаление рецептата за козунак на Джемма от 24стр. не ми се получи Sad, най вероятно течността е малко само мляко 75мл., май е било нужно и вода или още мляко въобще не ми се надигна. Пълна трагедия утре ще пробваме рецептата по книжката за Сладък хляб.
Проба грешка и така докато се получи Peace

# 438
следи си тестото де. то ще ти каже какво му е необходимо независимо от рецептата.
ако Джема беше при теб щеше да ти каже какво да добавиш. а ако Бонго беше при теб .... ойде коня у реката - щеше да изгори  hahaha

# 439
  • Бургас
Аз в момента пека козунака на Джемма, но във фурната. Отначало като се разбърка тестото ми се стори малко рядко и добавих още 50 гр. брашно. Към течностите влизат мас.ото и яйцата. На този етап втасва добре извадих тестото по време на третото втасване от програмата за сладък хляб. Като е готов ще снимам.

# 440
... и след сплитането ще има 4-то втасване ли ? не е ли множко  newsm78

# 441
  • Бургас
следи си тестото де. то ще ти каже какво му е необходимо независимо от рецептата.
ако Джема беше при теб щеше да ти каже какво да добавиш. а ако Бонго беше при теб .... ойде коня у реката - щеше да изгори  hahaha

hahaha Joy Joy

Утре ще кача снимки с прословутия козунак. Иначе много хубаво мирише Heart Eyes, но....
Със сигурност течността ми е малко, а може и яйчицта да са по малък размер - М
Точно по рецептата всичко слагах. Хич не обичам да следя какво се случва с тестото, но ми направи впечатление, че е твърдо. Моята програма за сладък хляб е 4ч. с голямо желание го чаках, ама дано на втори опит се получи Praynig

# 442
  • София

hahaha Joy Joy

Утре ще кача снимки с прословутия козунак. Иначе много хубаво мирише Heart Eyes, но....
Със сигурност течността ми е малко, а може и яйчицта да са по малък размер - М
Точно по рецептата всичко слагах. Хич не обичам да следя какво се случва с тестото, но ми направи впечатление, че е твърдо. Моята програма за сладък хляб е 4ч. с голямо желание го чаках, ама дано на втори опит се получи Praynig
Като видя,че е твърдо, защо не капна малко олио или масло.И твърдо тесто може да втаса добре и да стане пухкаво, но му трябва повече време!

# 443
  • Балчик
За съжаление рецептата за козунак на Джемма от 24стр. не ми се получи Sad, най вероятно течността е малко само мляко 75мл., май е било нужно и вода или още мляко въобще не ми се надигна. Пълна трагедия утре ще пробваме рецептата по книжката за Сладък хляб.

А надигането не е свързано с количеството на млякото. Другаде е проблемът.

# 444

Изясни си защо не се е надигнал. Рецептата е ОК. Има 2 яйца, 1 с.л. лим. сок, която приемам за 14 мл, 1 с.л. ром и се допълва до 210 мл с мляко (яйцата са различни). Най-лесно е на везната в грамове Simple Smile. Мазнините не се числят към течностите, когато се прави съотношението течностите да са 60% от брашното.
Аз си замесих тесто в машината с 500 г брашно и изпекох козунака във фурната. Малко по-мекичко стана тестото и козунакът леко се разля във формата, но се надявам да е вкусен. В събота ще направя сигурно още един, а готовия сложих в камерата на хладилника.

# 445
  • Бургас
Bongo сега като видях се сетих че ще втасва много,но вече е изпечен и се получи изненадващо добър - не е превтасал и е добре на вкус. Следващия път ще се поправя. И бадемите и стафидите не сложих когато трябва, ще се понауча и да сплитам. Но като първи опит след тотално неуспешен преди 11 години съм по-скоро доволна от резултата.

http://prikachi.com/images.php?images/649/7270649S.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/680/7270680K.jpg

http://prikachi.com/images.php?images/683/7270683Q.jpg

# 446
Рецептата на Джемма си е ОК. На мен ми удари тавана. Имаше и конци. Като изключим, че беше леко сухичък, си беше чуден.
А по рецептата за козунак от книжката на Мулинекс се получава кроасан с масло. По рецептата за 500 грама ми се получи перфектен, но по рецептата за 750 нещо стана много сбит и лего хлътнал отгоре. Може би префтасал ли, какво ли..

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 09:39 от celika

# 447
  • London
Много ме успокоихте! Явно и на други не им стават козунаците в машина.
Странно ми е защото хлябовете ми никога не са имали забележка. Перфектен ми става дори и ръжения хляб. Чисто пълнозърнест ми става мек и въздушен като бял. Напоследък правя все по-малко опити с хляб. Въртим основно бял на бърза програма.
Козунак с рецептата за сладък хляб на Panasonic не става. Става не особено сладък кекс. За сега и аз експериментирам, в Събота ще ми е последния опит.
Само да попитам за брашното- ползвам силно брашно, extra strong Canadian, това дават с най-много глутен. Нали такова трябва да е?

# 448
  • София
Много ме успокоихте! Явно и на други не им стават козунаците в машина.
Странно ми е защото хлябовете ми никога не са имали забележка. Перфектен ми става дори и ръжения хляб. Чисто пълнозърнест ми става мек и въздушен като бял. Напоследък правя все по-малко опити с хляб. Въртим основно бял на бърза програма.
Козунак с рецептата за сладък хляб на Panasonic не става. Става не особено сладък кекс. За сега и аз експериментирам, в Събота ще ми е последния опит.
Само да попитам за брашното- ползвам силно брашно, extra strong Canadian, това дават с най-много глутен. Нали такова трябва да е?

Аз залагам на професионалистите. Там грешка няма. Peace Машината за хляб ми е само в краен случай, ако не съм имала време да ходя на пазар. То с тоя избор на хляб и козунак на пазара, практически машината ми е ненужна...

# 449
  • Балчик
Трябва брашното да е с белтъчни поне 9  Peace

Не е причината в Панасоника, че не става козунака на програма сладък хляб. Какво брашно ползваш?

Popule, на някои не им харесва да ядат боклуците на химическата промишленост и затова си имаме машинки. Аз по Великден мразя да ми дават козунак (нали такава е традицията даваш-дават ти и те). 100 % от дадения ми е купен и се чудя какво да го правя, защото не го ядем. Просто ми е ужасен, след домашния. Особено онзи лек, въздушен и сух. Бррр. Sick

Последна редакция: пт, 18 апр 2014, 14:10 от Джемма

Общи условия

Активация на акаунт