МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 69 861
  • 736
  •   1
Отговори
# 90
  • Сред мелниците
Само за бърз запис , че ще ви загубя, да попитам : Търся си мая в големи опаковки. Знаете ли дали изобщо има? Предпочитам Йоткер, че с друга не съм работила никога.

Иначе имам да споделям разни неща, но ще го оставя за довечера.

edit за мене ново и полезно

Последна редакция: чт, 06 мар 2014, 16:05 от В

# 91
Пуснах го аз с две. Много се е издул и много е спаднал.
От многото мая е
Само за бърз запис , че ще ви загубя, да попитам : Търся си мая в големи опаковки. Знаете ли дали изобщо има? Предпочитам Йоткер, че с друга не съм работила никога.

По- добре си вземи друга мая, от всички които съм пробвала , тая е най- зле. Аз големи разфасовки съм виждала само на алтернативни варианти- като мая от нахут. Най- голямата мая, която познавам е 11 гр. Но нека и др кажат.

# 92
Суха мая - най-много се доверявам на френската. Ползвала съм и други, но след френската предпочитам турските. Всъщност ползвам прясна, на кубчета, без значение коя марка.

# 93
Съгласна съм за френската - саф инстант- 11 гр. и после турската Юва. Аз също ползвам жива в машината - става  успешно. С Йоткер нещо ...........

# 94
с Йоткер-а става  , но за по-дълго време.  когато разполагам с повечко време  я използвам.  предпочитам да не се дава "зор" на хляба.  Laughing

# 95

Да, има. От френската мая има и по 500 грама. Във Варна може да се купи, но ти трябва да провериш там където живееш.

# 96
записвам се да ви следя   chef  bouquet

# 97
  • Балчик
Тестото за паста е много твърдо, не тормози ли машината? Аз съм месила веднъж-два пъти и ме достраша повече. Сега меся в кухненската машина, но все още неми е пристигнала приставката за паста и съм ползвала тестото само за лазаня и равиоли.

# 98
  • Варна
Здравейте, момичета и момчета!
Ето ги и моите успешни козунаци - тренировка за Великден. Станаха чудесни, но има какво да се желае още Simple Smile

Скрит текст:

# 99
  • София
Много хубаво изглеждат Simple Smile По каква рецепта ги прави?

# 100
  • Варна
Angel_Dust,
150 гр захар + 1 с.л за активиране на маята
1 п. мая суха мая + ½ к.л.
110 мл прясно мляко
550 гр брашно
3 яйца +1 белтък (жълтъка остава за намазване)
45 гр мас
40 мл олио
15-20 мл сок от лимон
1 течна ванилия
кора от 1 лимон

Първо си стоплих млякото и разтворих маята в него, заедно с 3 с.л. от брашното и 1 допълнителна с.л. захар. Оставих я на топло да се активира. Разбърках хубаво яйцата и захарта, добавих кората от лимон +сока + ванилията. В машината сложих първо яйчената смес, след това шупналата мая и накрая останалото брашно. Пуснах програмата за сладък хляб, която е около 40 минути месене. Разтопената мас + олиото  прибавях на порции в процеса на месене.  Наложи ми се да добавя и няколко лъжици брашно. След като месенето приключи рестартирах програмата от начало и този път оставих да меси и след това да втасва.
След като втаса го извадих от машината оформих го и оставих отново да втаса за около 2 часа. Пекох на 170 градуса с купичка вода във фурната  Simple Smile

Това е Grinning Мисля следващия път да увелича захарта на 170 гр., да видим дали ще се получи Simple Smile

# 101
  • София
  bouquet Hug мерси

# 102
записвам се и аз.днес си купих хлебопекарна сега чакам да се изпече:)

# 103
Кажи каква, че аз утре една ще връщам. Дето много и се чудих. Има само един реотан и не пече добре. Мисля пак Мулинекс да си взема.

# 104
Кажи каква, че аз утре една ще връщам. Дето много и се чудих. Има само един реотан и не пече добре. Мисля пак Мулинекс да си взема.
каква марка е?

Общи условия

Активация на акаунт