МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 69 873
  • 736
  •   1
Отговори
# 525
  • на Мелмак
Ама аз само 500гр брашно съм сложила, това е от големите мулинекси с двете бъркалки не би трябвало да се е е натоварил. Целта е малък козунак. Сега намесих козунака и го вложих да се втасва във фурната.
Копчетата ни приемат, ни предават, натисках ги. Сега седи изключена дано и се рестартират някак черовляците, защото на ремонт ми мирише.
Не ми върви на козунак, от два часа не мога да го започна.

И аз съм с такава- вчера и днес и сложих по 1кг брашно + другите неща - замеси си тестото без проблем/вчерашните козунаци ги няма вече Wink/

Един път ми е блокирала - точно така - ни приема ни предава , изключих я и я включих отново , но след около час ,тръгна и няма повече проблеми.
Дано при теб всичко да тръгне , защото определено не е от грамажа Peace

# 526
Нещо ми заби мулинекса, по принцип нямам проблем с него, обаче сега се чудя как да го рестартирам?! Изключих го от контакта, седя 5мин, включих - стои зациклил.
може и късно да се обаждам , но изключи от контакта за по-дълго време - часове.
после включвай  и избери програма.  ако не тръгне ..... Laughing

# 527
Ами не намирам инфо на първа страница. Трябва да се ровя в линковете напред-назад, а нямам толкова свободно време.
За да се ползва жива мая, винаги ли се прави квас? И това тесто, в което се активира маята ли всъщност се нарича квас?
А всъщност жива мая наричате тази на кубчета, нали? Жива мая = прясна мая.
Или?

# 528
Квас не е = жива мая. А живата мая това е прясната, да  Peace
Кваса се захваща от тесто, там няма мая. Вкисва и т.н., технологията ми е малко трудоемка (в смисъл трябва по-дълго време да го обикаляш и наглеждаш  Wink)
А маята се активира с малко топло мляко (вода), лъжичка захар и лъжичка брашно. Като шупне е готова. Така си сигурна, че маята е годна за ползване.

# 529
Разбрах, бибиту. Много ти благодаря. Прочетох и как се прави квас.

# 530
Вижте сега - на такъв въпрос отговор има ли?  Crazy
Козунакът мина през машината на месене и втасване /по рецепта на Еликсир със сметана/. Сега тестото изглежда втасало и си е удвоило обема. Обаче ми се налага да изляза. Какво да го правя, та да не го хвърлям. В хладилника ако го сложа с фолио - дали ще се запази? И 2-3 часа ще издържи ли?
Егати, що се пънах 2 часа да го гледам през прозорчето /и то ми е за първи път/?!? Whistling Crossing Arms Whistling

# 531
Не е конкретно за машината за хляб, но е свързано:

Правя козунак в машината, искам да сложа парченца шоколад. Колко големи трябва да са? Аз всяко малко блокче го начупих на две - дали ще се получат хубави "шоко-включвания"?

# 532
  • София
Аз на 4 бих(не че съм правила, но шоко чипса е дребничък например.)
http://1.bp.blogspot.com/-KKt4JQvkJwg/T3lPXtIPuGI/AAAAAAAAFjY/hs … s640/P1030563.JPG ето една такава снимка с парченца шоколад.

# 533
Мерси, ще го наситня още...

# 534
  • London
В момента вече му бая и се моля да се надигне. Мисля че този път стана.
Ако някой ми обясни на лична как да постна снимка директно, може и да видите Wink
Следвах обикновената рецепта на Еликсир със 620г брашно. Панасоника нали поема 600г брашно, сметнах че е Ок. С всички продукти стана точно 1300г.
От себе си добавих 100г смесено стафиди и орехи и 1чл канела. Това чак на третото месене.
Пуснах два пъти програмата за тесто за пица 45мин месене.
Сплетох, като осуквах фитилите. Намазах отгоре с олио да не хване кора. Абе всичко според четени ценни съвети тук. За половин час във фурната вече се е удвоил. Давам му още 30мин и пека.
Мисля това е моята рецепта.

# 535
  • София
Директно не става, качваш в снимка бг например, от там копираш адреса на снимката и я слагаш тук, между скобите на имг и /имг ,но на латиница или  кликваш на тази картинка ,която е над полето за текста и слагаш между скобите.  Peace

# 536
щом за половин час се е удвоил  след още половин час ще се утрои. или накратко  ще превтаса.  за това пускай да се пече.

# 537
  • Бургас
Много съм хепи Party
От втория път рецептата на Джемма ми се получи. Може би проблема беше, че първия път ползвах суха мая 5гр., но може и да не е така. Важното е, че стане хубав и вкусен козунак, който вече е преполовен и се налага по нощите да зареждам продукти за нов за утре Crazy

# 538
Здравейте
Аз замених Аляската с Горение Бм 1400 Е.
Днес го тествах, но ми се надигна от единия край повече, освен това и лампата вътре не ми сяетна. Та се чудя за тази лампа вие имали ли сте проблем:) !? Подозирам че е нещо елементарно и не ми се разнася по сервизи:).
Аз и тази година правих козунака на Елексир с кис. мляко и стана чуден !

# 539
  • London
http://kosmonavt.snimka.bg/holidays/velikden-2014.814677
Надявам се снимката да се отвори. На външен вид докарва. За вкуса утре ще кажа.
Бонго, мерси за съвета. Запекох веднага, наду още! Peace

Общи условия

Активация на акаунт