МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 766
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
  • Варна
Маята като всяко нещо си има годност,за по-дълго съхранение-в камерата PeaceМайка ми така си я съхранява,аз си взимам по едно кубче и използвам на 1-2 пъти.

# 706
  • London
Влизам да се запиша и да се похваля с новата си машина за хляб http://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B007UKHI80/ref=mp_s_a_1_4?qid=14 … 704951&sr=8-4
Тази ми е втората Wink Предната беше същата, но след две години ежедневна експлоатация малко се разхлопа. Беше прехвърлена на "дилетант" , който искаше да опита домашното хлебоправене.
Така че съм горда собственичка, отново  Crazy

# 707
Значи онзи хляб от ръжено-пшеничния микс става някак сбит и изсъхва по-бавно, а моя става някак въздушен и изсъхва по-бързо. Защо така?

# 708
На някой да му се е случвало да му скърца перката докато меси, и дали трябва нова или може да се оправи

# 709
на доста се е случвало да скърца , но не е перката (бъркалката).  Laughing
скърца оста върху която се слага бъркалката. това е подсещане за ново казанче.  Joy

# 710
  • В градината...
Нашата рецепта за хляб е с 1/3 кубче прясна мая на 500гр. брашно. Хлябът става идеален. купувам много кубчета, разделям ги и във фризера, после ползвам, без да размразявам.

# 711
На мен си ми е Ок 1/8 кубче за 500 гр. хляб.

# 712
  • В градината...
А щом правя в машината тесто за пица или за питка даже слагам половин кубче.

# 713
на доста се е случвало да скърца , но не е перката (бъркалката).  Laughing
скърца оста върху която се слага бъркалката. това е подсещане за ново казанче.  Joy

Е е е ама тя машинката ми е на 3 месеца и не я ползвам всеки ден....

# 714
  • Варна
Здравейте момичета, на път съм да си купя тази хлебопекарна http://www.morphyrichards.co.uk/products/cooking-and-baking/brea … h-Breadmaker.html
Какво е Вашето мнение за тази машина?

# 715
На някой да му се е случвало да му скърца перката докато меси, и дали трябва нова или може да се оправи

Да, на мен. Смених казанчето, точно както те е посъветвал Бонго и пробемът се реши. При мен беше след година и половина, но това, че не я ползваш често също може да е оказало влияние за ненавременната подмяна на казанчето. Peace

На мен си ми е Ок 1/8 кубче за 500 гр. хляб.

Изключително рядко ползвам мая, но когато го правя точно в същите пропорции я ползвам и ми се получава чуден хляб, питки, пици, или каквото там и с толкова мая.

# 716

Да, на мен. Смених казанчето, точно както те е посъветвал Бонго и пробемът се реши. При мен беше след година и половина, но това, че не я ползваш често също може да е оказало влияние за ненавременната подмяна на казанчето. Peace

За 3 месеца както е написала mariana900 (зависи и колко е седяла по складове) няма как да се състари чак толкова,по скоро да не би да е изпускано казанчето и да се е получило някакво усукване

# 717
Поне аз не съм го изпускала казанчето, ползвам я по 2 3 пъти в седмицата и ми е много чудно  newsm78 да не би нещо да се е отвинтило знам ли  Mr. Green

# 718
  • варна
Здравейте,днес си взех тази машинка Morphy Richards MR48280. Ако някой знае от къде мога да сваля упътване на български ще съм му много благодарна.Или ако може рецепта за хляб за тази машинка Praynig.

# 719
Здравейте,днес си взех тази машинка Morphy Richards MR48280. Ако някой знае от къде мога да сваля упътване на български ще съм му много благодарна.Или ако може рецепта за хляб за тази машинка Praynig.

Която и да е рецепта можеш да ползваш, като сумата от грамажите на продуктите трябва да е около 1000 г, ако печеш на най-големия хляб. Примерно

330 мл вода
30 мл олио
5-6 г сол
5-6 г захар
550 г брашно
6 г прясна мая от кубче или 1 ч.л. суха мая

Основна програма за бял хляб

Общи условия

Активация на акаунт