МАШИНА ЗА ХЛЯБ-54-та тема

• 68 754
  • 736
  •   1
Отговори
# 720
  • Варна
В събота си взех тази хлебопекарна Morphy Richards MR48280 и първият ми опит беше леко неуспешен Sad
Хлябът запълни около 1/2 от купата и в средата е леко влажен. Горе-долу спазих рецептата от книжката към машината /без млякото/.
Какво изпускам? Как правите хляб с добавки /семена, маслини и др./? Може ли да ми помогнете с някоя рецепта?

# 721

Как правите хляб с добавки /семена, маслини и др./? Може ли да ми помогнете с някоя рецепта?
можем  Laughing
НА ПЪРВА СТРАНИЦА ОТ ТЕМАТА ИМА РАЗДЕЛ С РЕЦЕПТИ.... КОЛКОТО СИ ИСКАШ   Laughing

# 722
В събота си взех тази хлебопекарна Morphy Richards MR48280 и първият ми опит беше леко неуспешен Sad
Хлябът запълни около 1/2 от купата и в средата е леко влажен. Горе-долу спазих рецептата от книжката към машината /без млякото/.
Какво изпускам? Как правите хляб с добавки /семена, маслини и др./? Може ли да ми помогнете с някоя рецепта?

Семената се слагат при звуковия сигнал. Ползвай рецептата от предното ми мнение. В книжките не винаги са най-сполучливите рецепти.

# 723
Здравейте момичета, на път съм да си купя тази хлебопекарна http://www.morphyrichards.co.uk/products/cooking-and-baking/brea … h-Breadmaker.html
Какво е Вашето мнение за тази машина?

Аз имам машинка от тази марка, но по-стар модел. Не я давам за нищо на света, не бих я сменила  Peace Прави уникално тесто, хлебчетата също са страхотни. Само си избери рецепти и я ползвай със здраве

# 724
  • Варна
Благодаря за помощта и разясненията Simple Smile

# 725
  • варна
Здравейте наскоро си купих машинка finlux но не мога да намеря рецепти за 1250гр.някой ако има ще съм благодарна.

# 726
  • Sofia
420 гр вода, 700 гр. брашно, 7 гр. прясна мая, сол, захар, олио, оцет.

# 727
  • София
оцет?

# 728

От баба знам, че няколко капки оцет се слага в тестото за точене - става по-еластично и по-хубаво се разточва. В тесто за хляб аз киселина не слагам, но гледам че в готовите мискове има. Peace

# 729
  • София
мерси, никога не съм слагало оцет, не съм срещала и по рецептите за хляб, учудих се доста с този оцет Simple Smile

# 730
И аз в хляб не слагам, но когато точа капвам няколко капки и наистита има разлика, ако в тестото има киселина и когато няма. Пробвала съм да точа и в двата варианта - с киселина е доста по-лесно и по-равно се разточва на тъничка кора.

# 731
Аз на бъркана пица слагам оцет.

# 732
  • София/Варна
В някои рецепти за питки също съм срещала оцет. Тук се препоръчваше и лимонов сок. Не е само до разточването, мисля, че подобрява и текстурата на тестото.

# 733
  • Sofia
Няма значение от киселината дали е лимонов сок, оцет или вит. С. Киселината удължава нишките на глутена и прави конците в хляба. Използва се за подобрител и слагат в брашното като добавка.

# 734
  • Сред мелниците
Аз на бъркана пица слагам оцет.

Какво е бъркана пица?

Общи условия

Активация на акаунт