БИО / органична и натурална козметика - 4

• 110 926
  • 786
  •   1
Отговори
# 105
Имам познати, които си изгоряха прилично с малиновото масло.

Една мацка пък в планината беше решила да се маже с масло от ший, защото имало фактор.
Мен ме заболява, като се сетя на какво приличаше лицето ѝ в края на деня.

# 106
Нито малиновото масло работи за слънчева защита , нито малиновите кетони - за отслабване .

# 107
Здравейте,

от една година започнах да си изчиствам козметиката, която стои на рафчетата ми с по-изчистена ( не съм 100 % пристрастна, но вече по-обстойно чета етикетите ) и постепенно ги заменям, та ми попадна този крем - Био нощен крем с Арган и Макадамия на Natural Cosmetics Ltd - http://www.bioizbor.com/index.php?route=product/product&path … mp;product_id=177.
Някой ползвал ли го е? Пише, че е със сертификат ECOCERT, но не видях състав.

# 108
Никога не си купувам козметика, на която не е написан пълният ѝ състав.
Специално за този крем - пише, че съдържа сертифицирани масла, а какво друго има в него - един Господ знае.

# 109
Здравейте, да сте попадали във фейсбук на Козметика у дома. Някаква дама на име Юлия забърква различни натурални козметични продукти - кремове за лице, шампоани и пр. Имам си едно наум, но ме заинтригуваха шампоаните, примерно съставът на този Базов шампоан с рициново масло е следният-кокосово масло, рициново масло, зехтин, калиева основа /КОН/, флорална вода от пелин, портокалова флорална вода, отвара от репей и коприва.
 Та  се зачудих за пенителите- дали има такива или нарочно не са упоменати. Изобщо дали ще може да се измие с него косата. За друг подобен шампоан въпросната дама беше написала, че се пени и мие  добре косата. Вие как мислите?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563693603723643.107374 … 673898&type=1

# 110
Коментирали сме, че е силно непрепоръчително да си купувате козметики, дето някой ги забърква у дома, защото нито знаете какво има вътре, нито има необходимите хигиенни условия, нито е ясно откъде са съставките.

Това например е просто  Sick

Скрит текст:

# 111
Здравейте, да сте попадали във фейсбук на Козметика у дома. Някаква дама на име Юлия забърква различни натурални козметични продукти - кремове за лице, шампоани и пр. Имам си едно наум, но ме заинтригуваха шампоаните, примерно съставът на този Базов шампоан с рициново масло е следният-кокосово масло, рициново масло, зехтин, калиева основа /КОН/, флорална вода от пелин, портокалова флорална вода, отвара от репей и коприва.
 Та  се зачудих за пенителите- дали има такива или нарочно не са упоменати. Изобщо дали ще може да се измие с него косата. За друг подобен шампоан въпросната дама беше написала, че се пени и мие  добре косата. Вие как мислите?

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.563693603723643.107374 … 673898&type=1

Във фейсбук освен тази дама има и други, които си забъркват и продават разни неща - кремчета, шампоани. Дали е редно не знам, но виждам че доста жени си поръчват на лични. Аз не бих рискувала, по-добре да си го забъркам сама в кухнята, поне ще знам със сигурност какво съм сложила  Laughing

# 112
Извинявам се, то на втората снимка било рецепта за маргарин.  Laughing

# 113

Това са домашно стъкнати сапуни, вместо свинска мас - растителни масла, вместо сода каустик (натриева основа, която прави твърди сапуни) - калиева основа, чийто соли са течни сапуни. 100 % силно алкални са тези продукти, ще ви одървят и изсушат косата...

# 114
Благодаря за компетентните мнения, CI златен си Hands Clap

# 115
Може ли някой с много бяла кожа да се похарчи и да се омаже с масло от малинови семки и се пръжне отраз цял ден на плаж, а А н и? Пък ти ще му поемеш после разходите за медицинско възстановяване, или нека тези от сайта?!?!

Не ми се прави на много умен и не се заяждай с мен! Ползвала съм малиново олио, имам още малко и мисля и това лято да го доизползвам. По някога и нищо не ползвам и досега не сме имали проблеми. Не стоя цял ден на плаж. В по преден пост съм писала, че заради децата ходим на плаж до обяд.

# 116
Може ли някой с много бяла кожа да се похарчи и да се омаже с масло от малинови семки и се пръжне отраз цял ден на плаж, а А н и? Пък ти ще му поемеш после разходите за медицинско възстановяване, или нека тези от сайта?!?!

Не ми се прави на много умен и не се заяждай с мен! Ползвала съм малиново олио, имам още малко и мисля и това лято да го доизползвам. По някога и нищо не ползвам и досега не сме имали проблеми. Не стоя цял ден на плаж. В по преден пост съм писала, че заради децата ходим на плаж до обяд.
Вижте госпожо, ако не сте разбрали - аз съм безумно умен, не просто умен! Стоя зад всяка своя дума, и ви казах, че и вие трябва да мислите какво пишете, защото е възможно да има последствия и за вас поради това. Или сте от тези, които мразят да мислят?
Обясненията си ги дръжте за себе си, моля - то е като задника - всеки си го има. Но често не греят никого.

# 117
  • Добрич
Охо,CI  отново в действие Simple Smile. Мила Ани, ако си направиш труда да намериш всичките му постове ще разбереш, че е огромна чест, че този човек си губи времето с такива форуми. НАИСТИНА знае какво говори. Вярно, че е груб/аз самата много му се нервих в началото/.Но зад арогантността му има много опит и знания и особено след като говориш и за децата си моя съвет е -не отхвърляй с лека ръка думите му.

Последна редакция: нд, 04 май 2014, 23:25 от kate_p

# 118
Да си пише каквото си иска. Този екземпляр изобщо не ме интересува. Още като влязох в темата и нищо умно не прочетох от него, а само заяждания. Такъв човек за мен не е полезен, ако ще и да знае много неща.
Открила съм компетентен човек, който ме консултира относно козметики и съм му много благодарна.
 Peace

# 119

Стоя зад всяка своя дума, и ви казах, че и вие трябва да мислите какво пишете, защото е възможно да има последствия и за вас поради това. Или сте от тези, които мразят да мислят?
Обясненията си ги дръжте за себе си, моля - то е като задника - всеки си го има. Но често не греят никого.

Това, че някой има професионална информация в определена област, която другите не притежават, защото са специалисти в други области, не го прави умен, още по-малко - "безумно умен" Grinning. Поне нямам такива впечатления от постовете на CI в тази тема, която следя от дълго време. Но въпросът ми към него  е:  Може ли някой "с много бяла кожа да се похарчи и да се омаже с масло от кое да е от козметичните средства против слънчево изгаряне  и "да се пръжне отраз цял ден на плаж"? И дали след това  ще му поеме " разходите за медицинско възстановяване"? Идеята човек с много бяла кожа да стои цял ден на плажа "отраз" е безумна по принцип, примерът определено е некоректен. Няма специалист-дерматолог, който би  препоръчал подобно нещо, независимо с какво си се "омазал".

Последна редакция: пн, 05 май 2014, 09:18 от nellira

Общи условия

Активация на акаунт