БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 093
  • 786
  •   1
Отговори
# 450
Пробвала съм с иланг-иланг,нийма и този цитрусовия за мазна коса.Най ми допадна този за блясък с иланг иланг,измива перфектно,косата е лъскава и мирише много силно на иланг.Този с нийм е много течен и неикономичен,но си изпълни задачата де.С цитрусовият съм се мила само веднъж и нямам наблюдения още.С дълга коса съм ,фин косъм,мазни корени ,нормални краища. С  тези шампоани се мия на 4 дни.

# 451
  • Варна
Здравейте, искам да попитам има ли нещо в козметиката на Алверде, което трябва да ме притеснява?Няколко шампоана пробвах вече и нито един не успя да удовлетвори нуждите ми.Сега си взех шампоан и балсам за блясък на Алверде и съм предоволна от резултата.Преди това пробвах шампоани на Handmade Naturals, но косата ми е като кошница след това.От друга страна душгеловете им са много добри.Тааа така де, Алверде към Хендмейд откъм цена са 1 към 3, затова питам има ли кофти съставки в продуктите на Алверде?

# 452
  • София
Кофти съставка в продуктите на Алверде, или поне тези които аз знаме е алкохолът Peace

# 453
Кофти съставка в продуктите на Алверде, или поне тези които аз знаме е алкохолът Peace

абсолютно. Почти няма продукт на марката, който да не съдържа този пуст алкохол, това е и причината да не пазарувам техни неща.
Лично аз не харесвам ароматите им също.

# 454
Щампоан на Handmade Naturals и на мен ми направи косата ужасна- няма разплитане. Искам да попитам  бебешки крем със съставките по-долу, дали мога да го ползвам за сухата ми, чувствителна кожа на лицето. Хареса ми това, че е от натурални масла. Какво ще кажете?
    Cocos Nucifera (Coconut) Oil
    Argania Spinosa Kernel * (Argan) Oil
    Butyrospermum Parkii * (Virgin Shea) Butter
    Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
    Olea Europaea (Virgin Olive) Fruit Oil
    Cera Alba * (Beeswax)
    Ttiticum Vulgae (Wheat) Germ Oil
    Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
    Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

* От сертифициран органичен произход, гарантиран от "Bekley Organics"

http://www.beauty.store.bg/p142805/regenerirasht-bebeshki-krem-s … rite-i-ricin.html

# 455
Винаги съм се питала защо алкохолът е противопоказен в козметичните продукти.  newsm78
Нали той е този който почиства кожата? От опит знаем какво остава по памучния тампон след почистване с алкохол, и след почистване с розова вода например.
Ще се радвам ако някой разясни Wink

# 456
Изсушава много.

# 457
  • Варна
"alverde NATURKOSMETIK @Cut Fara: wir setzen auch den Inhaltsstoff Alkohol bei unseren Produkten ein. Primär verwenden wir Bio-Alkohol. Das kannst du an den Inhaltsstofflisten auf den Produkten erkennen. Auf Anhieb kann ich Dir ein Produkt ohne Alkohol nennen und zwar das alverde Shampoo Heilerde. (H)"
това отговарят Алверде на въпроса защо има алкохол в продуктите им. Твърдят че алкохолът им бил органичен, каквото и да значи това.Казват също, че този шампоан няма алкохол.
http://www.dm.de/linkableblob/de_homepage/4714/data/bild-alverde … g?v=1357913320000

# 458
  • Sofia
Аз имам чувствителен скалп и с търсенето на съставката, която ме дразни, четох доста И за алкохола - използва се по различни причини, една от които е да пази съставките от разделяне. Има "добри" и "лоши" алкохоли поне според инфото в нета.

# 459
A какво ще кажете за серията на Фикосота All Nature?Май само рекламата им е "натурална" Sick

# 460
  • Варна
Да, съставът е далеч от био.

# 461
Пробвала съм с иланг-иланг,нийма и този цитрусовия за мазна коса.Най ми допадна този за блясък с иланг иланг,измива перфектно,косата е лъскава и мирише много силно на иланг.Този с нийм е много течен и неикономичен,но си изпълни задачата де.С цитрусовият съм се мила само веднъж и нямам наблюдения още.С дълга коса съм ,фин косъм,мазни корени ,нормални краища. С  тези шампоани се мия на 4 дни.
Благодаря за подробните насоки, много се поразрових из продуктите им за коса, и много ми похвалиха съставите им, та определено ще пробвам. Peace

# 462
Здравейте,изчетох всичко от темите и четирите,много информация получих и съм много доволна! PeaceВижте на какво попаднах случайно http://flobeauty.com/.Някаква нова българска козметика.Някой знае ли нещо за нея?

# 463
  • Варна
Здравейте,изчетох всичко от темите и четирите,много информация получих и съм много доволна! PeaceВижте на какво попаднах случайно http://flobeauty.com/.Някаква нова българска козметика.Някой знае ли нещо за нея?
Не,но не видях състав, нито претенция да са натурални или био

# 464
Винаги съм се питала защо алкохолът е противопоказен в козметичните продукти.  newsm78
Алкохолът не е ли по-добър консервант от парабените и другите химии? Добрият алкохол не изсушава до определени количества, поне доколкото аз знам

Общи условия

Активация на акаунт