БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 087
  • 786
  •   1
Отговори
# 465
Няма такова нещо като добър и лош алкохол. Просто единият е кажи-речи спирт, а другите са естери, които нямат много общо. Алкохолът, който Алверде съдържа е от изсушаващия, който е бързолетлив емолиент - помага за по-лесното и бързо нанасяне и попиване на продукта, но си е чист спирт, а какво прави спирта с кожата?
Другите алкохоли като действие са делеч по-различни и се влагат с други цели.
Ако можем да обобщим, ако има добър и лош, то лошият Аlcohol denat.
Например Cetearyl alcohol е мастна субстанция, което се влага в балсами за коса, кремове и всякакви продукти от бялата козметика, но той няма нищо общо откъм ефект и действие като гореспоменатия.

# 466
  • София
Може ли малко помощ ?  Hug Това е съставът на лосион за тяло на Корес , твърдят че са 93% натурални и се чудя дали е така  newsm78
Скрит текст:
Вода, смесени деканоилни и октаноилни триглицериди, масло от сладък бадем (Prunus Amygdalus Dulcis), глицерин, хидрогениран полидецен, глицерил стеарат цитрат, амониев акрилоилдиметилтаурат/ VP съполимер, масло от шеа (Butyrospermum Parkii), децил кокоат, сок от листа на алое (Aloe Barbadensis), парфюм (аромат), екстракт от корен бяла лечебна ружа (Althaea Oficinalis), каприлил гликол, динишестен фосфат, гераниол, масло от соеви зърна, екстракт от цвят жълт смил (Helichrysum Arenarium), магнезиев 2-оксопиролидон-5-карбоксилат, манганов 2-оксопиролидон-5-карбоксилат, пантенол, феноксиетанол, екстракт от листа розмарин (Rosmarinus Oficinalis), натриев глуцептат, натриев пиролидон карбоксилат, цинков пиролидон карбоксилат. 

# 467
Може ли малко помощ ?  Hug Това е съставът на лосион за тяло на Корес , твърдят че са 93% натурални и се чудя дали е така  newsm78
Скрит текст:
Вода, смесени деканоилни и октаноилни триглицериди, масло от сладък бадем (Prunus Amygdalus Dulcis), глицерин, хидрогениран полидецен, глицерил стеарат цитрат, амониев акрилоилдиметилтаурат/ VP съполимер, масло от шеа (Butyrospermum Parkii), децил кокоат, сок от листа на алое (Aloe Barbadensis), парфюм (аромат), екстракт от корен бяла лечебна ружа (Althaea Oficinalis), каприлил гликол, динишестен фосфат, гераниол, масло от соеви зърна, екстракт от цвят жълт смил (Helichrysum Arenarium), магнезиев 2-оксопиролидон-5-карбоксилат, манганов 2-оксопиролидон-5-карбоксилат, пантенол, феноксиетанол, екстракт от листа розмарин (Rosmarinus Oficinalis), натриев глуцептат, натриев пиролидон карбоксилат, цинков пиролидон карбоксилат. 
хич не са чак толкова натурални - има силикон, феноксиетанол, полимери, гликол и др., но за процентите не знам, предполагам са толкова,защото по-голямата част от състава е натурална, но не е целият  Peace Определено просто химииките са по-малко, но до там/.

# 468
  • София
Скрит текст:
хич не са чак толкова натурални - има силикон, феноксиетанол, полимери, гликол и др., но за процентите не знам, предполагам са толкова,защото по-голямата част от състава е натурална, но не е целият  Peace Определено просто химииките са по-малко, но до там/.
Благодаря   bouquet Аз и не държа да е супер натурално, просто искам химията, която слагам на тялото си да е възможно най-малко  Simple Smile

# 469
Holly Pink, парфюмните води също са високоалкохолни. Вредни ли са за кожата на шията, напр.?

# 470
Аз ползвам няколко продукта на Алверде и нито един не съдържа Alcohol denat. Имат два шампоана за чувствителен скалп - един и с бреза и градински чай, и един за много раздразнена кожа. Съдържат само меки сапуни, растителни екстракти, масла и естествени консерванти.
Същото се отнася за измиващия им гел с хума.
Тониращият им крем за лице съдържа алкохол, но не просто не изсушава, а балансира кожата на лицето.
Не смятайте всички продукти на Алверде за одеколон.  Simple Smile Дори когато алкохолът е на второ място в състава, той е част от сложна формула с много компоненти в различна концентрация. Преценено е къде е необходимо да се сложи, това не е прищявка на технолозите.
Съгласна съм само, че тоник с алкохол не е най-доброто решение за кожата, а тези на Алверде са точно такива.

Последна редакция: вт, 10 фев 2015, 10:43 от Songes

# 471
Аз ползвам няколко продукта на Алверде и нито един не съдържа Alcohol denat. Имат два шампоана за чувствителен скалп - един и с бреза и градински чай, и един за много раздразнена кожа. Съдържат само меки сапуни, растителни екстракти, масла и естествени консерванти.
Същото се отнася за измиващият им гел с хума.
Тониращият им крем за лице съдържа алкохол, но не просто не изсушава, а балансира кожата на лицето.
Не смятайте всички продукти на Алверде за одеколон.  Simple Smile Дори когато алкохолът е на второ място в състава, той е част от сложна формула с много компоненти в различна концентрация. Преценено е къде е необходимо да се сложи, това не е прищявка на технолозите.
Съгласна съм само, че тоник с алкохол не е най-доброто решение за кожата, а тези на Алверде са точно такива.
Най-вероятно  алкохола в тониращия крем е консерванта на продукта, както и в много други козметични формули.

# 472
ползвал ли е някой козметиката на "Jason" и по-точно шампоаните им?Не мога да си открия правилният шампоан и съм изкушена да пробвам хидратиращия с алое .http://www.beauty.store.bg/p137917/ovlazhniavasht-shampoan-za-ko … 84-aloe-vera.html

# 473
ползвал ли е някой козметиката на "Jason" и по-точно шампоаните им?Не мога да си открия правилният шампоан и съм изкушена да пробвам хидратиращия с алое .http://www.beauty.store.bg/p137917/ovlazhniavasht-shampoan-za-ko … 84-aloe-vera.html
Изкушен съм да попитам какво се предполага, че ще хидратира?

# 474
CI косата ми която е суха  Simple Smile

# 475

За съжаление ще ви разочаровам - косата е от мъртви клетки и като такива няма как да бъде "овлажнена" по друг начин, освен под душа/под дъжда - като се намокри с вода. Обаче след това я изсушавате и чао на влагата. Можете да пробвате и с друго нещо подобно - с дъска, парче плат и т.н.
Единствено суха кожа на скалпа би могла да бъде овлажнена, но имам огромни съмнения дали такова нещо се прави с шампоан - по-скоро с тоници, серуми и т.н., нещо, което се третира кожата след къпане и остава върху нея.
Има обаче нещо друго - можете да подобрите външния вид на косата си много лесно, но това съвсем няма да означава, че от суха сте я овлажнили - само приятен мейк-ап. Никак не е малко и това, да подчертая, но нищо общо с т.нар. "хидратация".

# 476

За съжаление ще ви разочаровам - косата е от мъртви клетки и като такива няма как да бъде "овлажнена" по друг начин, освен под душа/под дъжда - като се намокри с вода. Обаче след това я изсушавате и чао на влагата. Можете да пробвате и с друго нещо подобно - с дъска, парче плат и т.н.
Единствено суха кожа на скалпа би могла да бъде овлажнена, но имам огромни съмнения дали такова нещо се прави с шампоан - по-скоро с тоници, серуми и т.н., нещо, което се третира кожата след къпане и остава върху нея.
Има обаче нещо друго - можете да подобрите външния вид на косата си много лесно, но това съвсем няма да означава, че от суха сте я овлажнили - само приятен мейк-ап. Никак не е малко и това, да подчертая, но нищо общо с т.нар. "хидратация".
Ооооооо много Ви благодаря CI ,напълно сте прав!Но аз си мисля(простете ако не съм права)че поне няма да я доизсушавам допълнително ако ползвам правилния шампоан.Уважавам много мнението Ви! Peace

# 477
Защо ми подминавате питането? Ще ми отговори ли някой?
Искам да попитам  бебешки крем със съставките по-долу, дали мога да го ползвам за сухата ми, чувствителна кожа на лицето. Хареса ми това, че е от натурални масла. Какво ще кажете?
    Cocos Nucifera (Coconut) Oil
    Argania Spinosa Kernel * (Argan) Oil
    Butyrospermum Parkii * (Virgin Shea) Butter
    Ricinus Communis (Castor) Seed Oil
    Olea Europaea (Virgin Olive) Fruit Oil
    Cera Alba * (Beeswax)
    Ttiticum Vulgae (Wheat) Germ Oil
    Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil
    Prunus Persica (Peach) Kernel Oil

* От сертифициран органичен произход, гарантиран от "Bekley Organics"

http://www.beauty.store.bg/p142805/regenerirasht-bebeshki-krem-s … rite-i-ricin.html
.

# 478
Моля, препоръчайте ми нещо противопърхотно! Става въпрос за съвсем лек пърхот, но все пак трябва да се отстрани - може и за дете и за голям човек.

# 479
Моля да ми помогнете, макар че не става въпрос за натурална козметика, а (уж) професионална - за коса. Интересува ме какво може да се очаква от олио за коса с ето този състав, имам предвид прекалено ненатурален ли е, защото се рекламира като такъв?

Cyclopentasiloxane, Dimethiconol, Alcohol Denat, Parfum/Fragrance, Tocopherol Acetate, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Calophyllum Inophyllum Seed Oil, Benzyl Salicylate, Hexyl Cinnamal, Benzyl Alcohol, 2-Oleamido-1, 3-Octadecanediol, Citronellol, Linalool (FIL D55500/3)

Благодаря ви предварително и извинявайте, че не е съвсем по темата.
И за да не е само спам искам да искажа очарованието си от бебешката серия Веледа с невен и лайка. Никога кожата на бузките и в зоната на памперса не е била толкова хубавка и съвсем здрава и гладка, откакто ползвам Веледа. Оттук научих за тях, благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт