БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 184
  • 786
  •   1
Отговори
# 360
Момичета, някой ползвал ли е тази маска Bio Lab Musk? Ако да , моля споделете мнения. Благодаря ви!

# 361
lionjulia, всеки може да си прави с дома си какво си поиска , да се маже с каквото си поиска , но няма право да го продава, кое не е ясно ?То ако ставаше така лесно  Laughing Тя сама по себе си тази козметика може и да не е опасна, не знам не съм химик и не са ми ясни тези неща, много се съмнявам да е ефективна, особено кремовете, които предлагате за дълбоки бръчки  Shocked , но нямате законно право да ги продавате.

По-горе съм споделила какво правя АЗ за СЕБЕ СИ.... нещо сте се объркали....

# 362
Търся шампоан който да действа добре на себореята ми. За децата ползвам Фитокод и въобще използвам почти всички техни продукти от години, но като козметика за коса не успяхме да се уцелим. Попаднах на семеен шампоан който пише че е направен от:
Mountain spring water from our land, coconut, pine needles, chamomile, nut meg, lemons, thyme, passion flower, apples, cinnamon, eucalyptus, sea salt, geranium, raspberries, almonds
в добавка има и loads of love, and lot and lots and lots of hugs Simple Smile Възможно ли е това?

# 363
Това звучи като рецепта за кекс.... Направо уникално, шампоан, с който можеш да си сваляш грима и да си измиеш зъбите, а и пода.  Laughing

http://www.iherb.com/Tate-s-The-Natural-Miracle-Shampoo-18-fl-oz/48989

# 364
  • София
Не виждам никакъв пенител в този шампоан.

# 365
в добавка има и loads of love, and lot and lots and lots of hugs Simple Smile Възможно ли е това?

тези съставки са виртуални  Mr. Green

# 366
Всъщност не ме интересува дали последните съставки са възможни, но наистина така излиза че най-много те са ме впечатлили Simple Smile
Междувременно открих много лоши коментари. Плюят не само по състава, но и по фирмата производител, казват че са мошеници.
Връщам се на продукт който се продава в БГ. Шампоан на Styx
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Quercus Cortex, Cortex Salicis, Herba Equiseti, Strobuli Lupuli, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Rosmarinus officinalis, Propylene Glycol, Glycerin, Lawsonia Inermis, Camellia Sinensis, lauryl glucoside , Triticum vulgare, Ichthammol, Limonene
Какво ще кажете за това?
Всъщност вие да ми препоръчате нещо за чувствителен скалп?

# 367
Препоръчвам силно околоочният на Алтея органикс,имам ревю в блога ми ако някой се интересува Simple Smile
Peace На мен също мноогоо ми хареса Simple Smile
На моята кожа действа много добре, единствено ме притесни, че след известно време започнаха да ми сълзят очите от него. Мисля, че просто беше отворен от дълго време (повече от 6 месеца) и се развали/изтече му срокът на годност. Сега се мажа със серума за очи на Алтея, добре хидратира, но засега не повлиява фините линии и тъмните кръгове (понякога се появяват)  Blush
Като цяло харесвам Алтея не само заради самите продукти, но и заради представянето - стъклени опаковки, масивни капачки, хубави кутии, релефен печат върху тях Simple Smile Много ми харесва когато има цялостно представяне на продукта и като видя, че е произведен в България  Heart Eyes
Извинете ме за отклонението  Blush

Сега мисля да пробвам кремчето на Cattier, който Lexie препоръча. За съжаление го няма в био магазинчето до вкъщи и през уикенда ще го потърся в по-големите магазини  Flutter
Никога не ползвам след указаният срок. Иначе съм напълно съгласна с теб за Алтея.

# 368
Peace Подкрепям с две ръце  Peace А опаковките им са такива, защото продукцията се изнася главно в САЩ. Доста ми похвалиха и крема против бръчки. Все още се чудя дали да го купя. Вие имате ли впечатления?
Аз ползвам дневният и съм много доволна,имам ревю и в блога за него Simple Smile

# 369
Всъщност не ме интересува дали последните съставки са възможни, но наистина така излиза че най-много те са ме впечатлили Simple Smile
Междувременно открих много лоши коментари. Плюят не само по състава, но и по фирмата производител, казват че са мошеници.
Aqua (Water), Sodium Laureth Sulfate, Quercus Cortex, Cortex Salicis, Herba Equiseti, Strobuli Lupuli, Sodium Chloride, Cocamidopropyl Betaine, Coco-Glucoside, Glyceryl Oleate, Rosmarinus officinalis, Propylene Glycol, Glycerin, Lawsonia Inermis, Camellia Sinensis, lauryl glucoside , Triticum vulgare, Ichthammol, Limonene
Какво ще кажете за това?
Здравей имам същият проблем със скалпа и себореен дерматин Sad Използвам последно Натура Сиберика неутралният шампоан и един шампоан на Теа натура с гасул. Много ми влият добре и съм доволна.

# 370
Здравейте!Може ли мнение за този продукт,доколко е безвреден състава в него
Състав: Aqua (Water), Ethylhexyl Palmitate, Coco-Caprylate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Caprylic/Capric Triglyceride, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Phenethyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Magnesium Aluminum Silicate, Hydroxyethylcellulose, Inulin, Parfum (Fragrance), Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Polyacrylate, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citric Acid, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Bisabolol, Lecithin, Linum Alpinum Flower/Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract.

Линк към продукта:
http://apteka.framar.bg/30046110/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB- … 400-%D0%BC%D0%BB-

# 371
Здравейте!Може ли мнение за този продукт,доколко е безвреден състава в него
Състав: Aqua (Water), Ethylhexyl Palmitate, Coco-Caprylate, Glycerin, Glyceryl Stearate, Butyrospermum Parkii (Shea Butter), Caprylic/Capric Triglyceride, Candelilla/Jojoba/Rice Bran Polyglyceryl-3 Esters, Helianthus Annuus Seed Oil, Cetearyl Alcohol, Phenethyl Alcohol, Sodium Stearoyl Lactylate, Magnesium Aluminum Silicate, Hydroxyethylcellulose, Inulin, Parfum (Fragrance), Calendula Officinalis Flower Extract, Sodium Polyacrylate, Ethylhexylglycerin, Disodium EDTA, Chamomilla Recutita Flower Extract, Citric Acid, Alpha-Glucan Oligosaccharide, Bisabolol, Lecithin, Linum Alpinum Flower/Leaf/Stem Extract, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Zingiber Officinale (Ginger) Root Extract.

Линк към продукта:
http://apteka.framar.bg/30046110/%D0%B1%D0%B0%D1%80%D0%B0%D0%BB- … 400-%D0%BC%D0%BB-
Няма проблемни съставки в този крем. Сега със забележките:
1. Бебешката кожа не е атопична, а просто сухичка, тъй като малкото не произвежда в необходимия обем кожен себум, поради което кожата се дехидратира бързо.
2. Или ще е за бебешка/суха кожа, или не. Според моето мнение няма как да е за "нормална, суха и атопична кожа" едновременно.
3. Почти щях да кажа, че е натурален, но не е, и се учудвам защо не е, като всичко до 1 % може да е/е такова. Недоумявам защо в нископроцентините адитиви не са се придържали, щяха да има един голям плюс. Не съдържа и консервант!
4. Цената - ами височка ми се чини за този състав! И Бейби Лав, и Алверде имат доста по-добри и по-евтини продукти.  Българските такива са си класика в жанра, нищо, че са по-старомодни.

# 372
Какво ще кажете за това?
Здравей имам същият проблем със скалпа и себореен дерматин Sad Използвам последно Натура Сиберика неутралният шампоан и един шампоан на Теа натура с гасул. Много ми влият добре и съм доволна.
Видя ли органик-клеймвани средства за коса и съм много, ама много скептичен. Та и тук, на инградиентен няма нищо...

# 373
CI багодаря за отговора,но детето е с атопична кожа и досега ползвахме Bioderma,искам да мина на био козметика,т.к.аз ползвам такава.Алверде са с много ниско ниско качество,ползвала съм доста техни продукти и съм доволна само от 2 от тях,Baby love не са лоши,но не са био.Би ли препоръчал нещо за атопична кожа от био козметиката?

# 374
CI багодаря за отговора,но детето е с атопична кожа и досега ползвахме Bioderma,искам да мина на био козметика,т.к.аз ползвам такава.Алверде са с много ниско ниско качество,ползвала съм доста техни продукти и съм доволна само от 2 от тях,Baby love не са лоши,но не са био.Би ли препоръчал нещо за атопична кожа от био козметиката?

Колко е голямо детето? И какво му е, та му е диагностицирана атопична кожа? От кого е поставена диагнозата? Сухата/и или атопична кожа се нуждае от синтетични съставки - урея/хидроксиетил урея, вазелин и ланолин. 

Общи условия

Активация на акаунт