БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 165
  • 786
  •   1
Отговори
# 405
Благодаря
Видях снощи, че е съставка и на бебешкия шампоан

Дано и CI  се включи с повече инфо

# 406
Здравейте , прочетох доста голяма част от тази тема  , както и от " За добрата козметика " Simple Smile. В общи линии си направих изводите , но все пак някой чувал ли е за Green Pharmacy/ Green Masters ( не съм сигурна , кое да изпиша тъй като на каталога е мастерс , а самите продукти pharmacy.) Това, което аз виждам е ,че пише Herbal cosmetics ,а всъщност като гледам съдържанието на крема за ръце... ми се струва че лекооо е минал покрай herbal... И Все пак ето и съдържанието :
Aqua, Paraffinum Liquidum, Monoglycerides, Stearic Acid, Glycerin,Cetearyl Alcohol, Cera Alba, Lanolin,Dimethicone, Aloe Barbadensis leaf extract, Propylene Glycol,PEG-40 Hydrogenated Castor Oil, Alcohol,Hamamelis Virginiana Distillate ,Phantenol, Butylene Glycol, Arnica Montana Flower Water, Niacinamide, Thiamine HCI,Tocopheryl Acetate,Retinyl Palmitate, Retinyl Acetate, Biotin, Hydrolyzed Keratin, Allantoin, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer,Sodium Hydroxide,Parfum,Phenoxyethanol, Methylparaben,Ethylparaben,Propylparaben,Butylparaben,Benzil Benzoate,Hexyl Cinnamal,Butylphenyl Methylpropional,Benzyl Salicylate,Hydroxycitronellal.
И като се има предвид ,че на каталога пише "Здравето е богатство" и предлагат и хранителни добавки, витамини и др. Направо не знам ... Shocked

# 407
San4e, здравей.
Аз също бях взела няколко неща на марката преди време, но са просто ужас - парафини, парабени, SLS, SLES, гликоли, силикони и просто се отказах... Рекламата на шампоаните до колкото помня се говореше, че са без SLS, SLES, парабени - това беше така, потвърждавам / макар да имаше ALS /. Но другите им неща са...  Shocked отврат! Аз също имах крем за ръце / с лайка май / и дори не го отворих...

# 408
  • гр.София
Лелелеле, как лъжат хората само  ooooh! Отдавна не бях виждала толкова вредности накуп.

# 409
Огромен почитател съм на био продуктите, така че редно е да се разпиша и аз тук  Peace
Единственият не био продукт, който ползвам е крем за крака, но там положението е трагично и трябват медицински продукти  Tired

Някой може ли да препоръча добър био лосион за сваляне на грим?
Ползвах мицеларна вода на Катие, сега ползвам една Oaskin на 3CHENES, като от тази съм по-доволна, но не сваля грима толкова добре, колкото ми се иска  Thinking

bouquet

# 410
# 411
Благодаря за бързия отговор.
Този крем ли имаш предвид:

И аз се загледах по това кремче Grinning newsm78

Последна редакция: сб, 03 яну 2015, 13:44 от DELI22

# 412
Момичетa, едно въпросче ме осени днес. Нa един крем пишеше 86% нaтурaлен състaв и нa второ или трето място в състaвa силикони... щом сa толковa нaпред, знaчи сa голям % от мaсaтa нa кремa, тогaвa кaк тaкa 86% нaтурaлен състaв - имa се предвид,че 86% от броя нa състaвките е нaтурaлен или 86% от мaсaтa нa продуктa?  Laughing Хубaвa вечер нa всички!  bouquet

# 413
  • Варна
Препоръчайте ми богат околоочен крем, който да ползвам нощем. Не държа да попива бързо (то няма и как да стане, ако е съставен предимно от масла), нямам претенции и към цената.
В момента ползвам балсама на Др. Хаушка, но дъното на бурканчето започна да се вижда и се чудя с какво да го сменя.

# 414
 Аз съм доволна от този на Handmade naturals, на Алтея също съм ползвала и е хубав, но си промени аромата, защото е в бурканче.

# 415
  • Варна
Да, Алтея и аз съм ползвала и също бях доволна. А Handmade naturals заглеждам от доста време в зоя.бг, може пък да е дошъл моментът да поръчам най-накрая.

# 416
Да се включа аз с едно ревю за продукти за коса на Handmade Naturals:

Ето този шампоан:

Скрит текст:

Страхотен е, уникален Simple Smile Ухае разкошшшшно и измива отлично. Simple Smile  Придава много блясък, чувствам си скалпа спокоен и чист.

И ето този балсам:

Скрит текст:

Много лесно се разплита косата, ухае прекрасно, ноо май прекалих с количеството и косата ми се омазни бързо. Явно е доста концентриран.

И ето този балсам на Badger:

Скрит текст:

Ухае невероятно,  наистина е cheerful , с този свеж аромат Simple Smile

И ето тази маска за коса на Alverde:

Скрит текст:
Хареса ми много! Супер лесно ми се разплете косата и въобще по нищо не отстъпва на конвенционалните маски със силикони и blah... Много добре се съчета с шампоана на Phytocode.

Спокойна нощ! Simple Smile

# 417
Препоръчайте ми богат околоочен крем, който да ползвам нощем. Не държа да попива бързо (то няма и как да стане, ако е съставен предимно от масла), нямам претенции и към цената.
В момента ползвам балсама на Др. Хаушка, но дъното на бурканчето започна да се вижда и се чудя с какво да го сменя.

Околоочният 45+ на Биофреш е много хубав богат крем. Попива малко по-бавно от леките кремове, но пак сравнително бързо. Отавя съвсем лек филм, без да мазнее. И за дневен е ок. Икономичен е. При мен леко тушира фините линии под очите след два месеца ползване. Понякога го ползвам и за цялото лице. Идеален е като база за нанасяне на коректор за разлика от повечето околоочни кремове, които не успяват да попречат на изсушаването, което обикновено ми причиняват коректорите и фдт.
http://www.biofresh.bg/vsichki-produkti/serii/nat-aura-diamond-4 … -45-nat-aura.html

# 418
  • Варна
За този ми е много, много рано, но има и други серии, нали? Отивам да разгледам.
Благодаря за насоката  bouquet

# 419
  • София
Да - има и серия за 30+, също е хубав.

Общи условия

Активация на акаунт