БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 143
  • 786
  •   1
Отговори
# 435
  • София
От къде е този лосион? Видях, че си написала , че в България не може да се намери, няма го и във ФЮ  newsm78  Simple Smile

# 436
От къде е този лосион? Видях, че си написала , че в България не може да се намери, няма го и във ФЮ  newsm78  Simple Smile
iHerb и в сайта на марката се предлага

# 437
На мен шампоана на Handmade Naturals, за нормална към суха коса, изобщо не ми хареса като ефект върху сухата  ми, нетретирана коса. Така ми заплита косата, че никакви маски не могат да я оправят след това- сресвам я с голям зор, въпреки че слагам професионално арганово масло за коса. Няколко пъти мих и косата на дъщеря ми, която е на 3 години,  с него-  същата работа- заплита ужасно много дългата й коса, голямо реване пада после докато я среша и нея. Това е първият натурален шампоан от който не съм доволна.  Освен това имам чувството, че не мие добре.

# 438
Здравейте  bouquet
Постарах се да наваксам малко, успях засега да изчета само настоящата тема, за да съм в час що-годе:)
От доста време се старая да ползвам хубава козметика с уж по-изчистен от масовките състав, макар че и медицинските такива не винаги се отразяват добре на капризната ми кожа, откак родих още по-капризна. Може да бъде супер добре и свежа, и ако не уцеля правилната грижа веднага се омазнява, забелязвам пори и т.н. Ако пък не ползвам нещо, с което да хидратирам ми стои опнато лицето. От 3-4 месеца започнах и употреба на чисти масла, като внимавам какви избирам, засега най-доволна съм от Алтея и Акамути. Искам да попитам по-вещите от мен (аз не съм, тепърва се уча) какво е мнението ви за тези два продукта Praynig
http://www.zoya.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0 … ters=Akamuti-m102 
http://www.zoya.bg/%D0%9F%D0%BE%D0%B4%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0 … ters=Akamuti-m102

Четох ви и за бебешка козметика, ние сме на Биодерма откакто се роди малката, много съм доволна, доктор ни препоръча и за едно голямо сухо петно на бузката 2-3 месеца след раждането един крем на А-дерма, но доколкото разбирам това е т.нар. медицинска, а не натурална козметика. Чудя се макар, че съм доволна, дали да не минем на някоя от препоръчаните от вас, Веледа например newsm78

Извинявам се за дългия пост Blush Hug

# 439
Linnda, за бебето ползвам продукти на различни марки за различни случаи. Чисто козметичните ни са на Веледа, но и аз имам едно измиващо на Биодерма, а от А-дерма съм просто очарована колко скоростно постига резултат при проблем (на нашето дете се люпеше кожата на главицата и с това мазило за 3-4 дни спря). Та моят съвет е - ако си доволна от това, което ползваш, не го сменяй. За мен всичко е изключително индивидуално и детето е водещо. Има майки, които ползват само Бочко и са супер доволни. Така че си зависи. Simple Smile

# 440
Благодаря ти за отговора Hug
Наистина съм много доволна от Биодерма, но нали все пак не са натурални... трябва да се пообразовам повече за натурална и медицинска козметика, че да съм по-спокойна Mr. Green

Иначе и аз от крем на А-дерма съм очарована, оправи и бузката точно за 3 дена, както казваш. После известно време спрях да я мажа с каквото и да било, само с розова вода я обтривах сутрин и вечер, и й беше екстра, лятото и с лавандулова - и двете на Алтея. Но една дерматоложка като разбра и припищя буквално да спирам и ме стресна, каза само мицеларна или термална даже вода, и така пак почнах Биодермата. Пак казвам, че съм доволна, но и от натуралните флорални води бях. newsm78

# 441
  • Варна
А защо не с флорални води? Как биха могли да навредят?

# 442
Не се обоснова жената Whistling Но реакцията и беше точно с ръцете на главата, почти писък и веднага да спирам. Макар, че отвътре нещо ме човъркаше, че това са си натурални води, не са предизвикали алергия или реакция някаква на бебето, спрях, позлвам си ги аз за тоник и съм супер доволна.

# 443
Нищо лично към жената, но аз на такива неаргументирани мнения не вярвам. Особено след като детето ти се повлиява добре от съответния продукт. По принцип това, че нещо е натурално, не значи, че непременно ще ти повлияе добре. Алергии, примерно, могат да се появят и от натурални продукти, ако човек е алергичен към някаква съставка (не съм спец, но го казвам, тъй като самата аз съм получавала обрив, чернобилче съм  Mr. Green). Или пък друго - голям почитател съм на Alnatura, а и тук доста хора са доволни от марката, но на мен шампоаните и балсамите им не ми измиват добре косата и това си е.
Та затова мисля, че един продукт сам по себе си не е гаранция за нищо. Аз затова казах преди това, че основно се ръководя от собствените си реакции и съответно тези на бебето за неговите си неща. Simple Smile

# 444
На Биодерма бебешката серия е на основата на парафини, а мицеларната - гликоли /което е нормално, де/ и за мен въобще не е добре. Парафинът в дългосрочен план изсушава кожата и дори може да и създаде дерматологични проблеми, защото не оставя кожата да диша и тя не може да извършва нормалните си процеси и токсините остават в кожата и организма.
Това с флоралните води е супер, те са безвредни и ако са чисти, всичко е наред. Да, може да се получи раздразнение, но то от всичко може попринцип. Роза, лайка, мащерка, лавандула... всяка си има своето действие. Не знам какъв е този "специалист", който изглежда вярва в силата на нефта, отколкото в силата на природата  Mr. Green

# 445
В тази тема и предишните и издания специалисти на няколко пъти са писали, че парафинът е добър за суха и бебешка кожа. CI е препоръчвал бебето да се маже с невенов вазелин /или прополисов беше... както и да е, аз ползвам и двата вида, и са страхотни/. А и нали го къпеш това бебе, няма да остане със слой вазелин по себе си доживот. Аз за себе си съм установила, че балсам за устни и крем за ръце с парафин ми се отразяват добре, а това са единствените части от кожата ми, които изсъхват понякога. Технолозите, които правят козметиката, си знаят работата и аз приемам съвети от тях, а не от специалисти по маркетинг и потребители, увлечени по техните послания.

За дерматолозите също бих казала, че си знаят работата, но не съм убедена. Защо предписват термална вода, след като тя е обикновена вода във флакон под налягане? Пръскайте се с вода от Горна Баня или Девин, те също са минерални, хаха.

# 446
  • София
Работата на производителите на козметика е да си я продават. Никой не може да ме убеди,че да използваш продукти на базата на парафини и други нефтопроизводни съставки е полезно за кожата. В краткосрочен план ефекта може да е много добър, но не и в дългосрочен.

Последна редакция: ср, 28 яну 2015, 18:55 от *Carrie*

# 447
Не точно. Има технолози, има и специалисти по маркетинг. Едните създават, а другите продават. Аз не от чужди внушения и увещания да купя съм се убедила, че балсам с парафин ми действа по-добре от такъв с изцяло натурален състав, а от личен опит. Защото никой няма интерес да ми рекламира невзрачното бурканче от 300 грама с невенов вазелин за 4 лв. А скъпите Веледа и ЕОС са известни и атрактивни - едните заради историята и профила на марката, другите заради формата си, бонбонените цветове, ароматите и знаменитостите, които ги ползват. И от Веледа имах краткосрочен ефект, че и по-слаб от този на невеновия вазелин. Защо да давам 6-9 лв за 10 грама?
Знам, че всеки ползва, каквото му харесва, и не искам да осъждам ничий избор, темата няма полза от това. Държа на това, което казах - за сухи и бебешки кожи вазелинът е добро средство. Особено когато е обогатен с прополис, невен, млечна киселина, витамини. Затова още се ползва в козметичните продукти - защото е ефективен. Слагат го и в бебешката козметика, и в продукти от висок клас. Така че аргументът с ниската цена на суровината отпада.

# 448
... Държа на това, което казах - за сухи и бебешки кожи вазелинът е добро средство. Особено когато е обогатен с прополис, невен, млечна киселина, витамини. Затова още се ползва в козметичните продукти - защото е ефективен. Слагат го и в бебешката козметика, и в продукти от висок клас. Така че аргументът с ниската цена на суровината отпада.
Точно ниската цена на суровината е водеща при масовите козметики, без значение дали са от висок или нисък клас. Всички ги вълнува само и единствено печалбата! Козметиката от висок клас е толкова скъпа, не защото в нея се влагат скъпи и безвредни суровини, а заради името и търговската марка, а също и опаковката . Точно кремове на Шанел, Есте Лаудер, Филорга и прочие скъпарски марки са бъкани с толкова много вредни съставки, колкото няма в някой крем-масовка като Нивея (който също е един коктейл от нефтопроизводни и други гадни ингридиенти) ooooh! Crazy

# 449
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%88%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D … %D0%BD%D0%B8-v191

Помня, четейки темите назад, че някой/някои от вас похвали шампоаните на Khadi или се лъжа? Ако все пак не съм запомнила, може ли да кажете някакво мнение за тях, съдейки по състава. Питам като почти никакъв все още разбирач на съставки, а започвам да си мисля, че натуралните шампоани биха били по-хубави (ако за качествени) от т.нар. професионална козметика за коса, от която малко се разочаровам. Моля за съдействие, че мисля да поръчвам Praynig  bouquet

ПП: от вчера мажа личицето на бебка с крема с невен и лайка на Веледа и чак сега откривам какво е наистина хубава натурална козметика в действие, веднага си пролича на бузките й. А си мислех, че съм доволна от биодерма... явно може и по-доволна Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт