БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 073
  • 786
  •   1
Отговори
# 570
  • Варна
Някой има ли отзиви за продуктите на Wooden Spoon?
Купих си балсам за устни, който поне при мен е ефективен (имам сухи устни и ужасния навик да изчоплям повърхностния слой Embarassed Embarassed Embarassed) и в сайта им видях, че имат и грижа за лицето и тялото.

# 571
Здравейте,

От скоро чета темата за БИО / органична и натурална козметика и бих се радвала на съдействие и мнение от ваша страна, относно два крема на Лавера.

Единият е слънцезащитен:

Състав INCI:

Aqua, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Titanium Dioxide, Polyglyceryl-3
Polyricinoleate, Dodecane, Alcohol*, Sodium Lactate, Glycerin, Tricaprylin, Butyrospermum Parkii Butter*, Ricinus Communis Seed Oil*, Hydrogenated Castor Oil, Oenothera Biennis Oil*, Behenyl Beeswax, Stearyl Beeswax, Stearic Acid, Alumina, Xanthan Gum, Tocopheryl Acetate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Ascorbyl Palmitate

* съставки от сертифицирано био земеделие

А другият е крем за околоочния контур:

Състав: Water (Aqua), Alcohol*, Tricaprylin, Glycerin, Olea Europaea (Olive) Fruit Oil*, Chondrus Crispus (Carrageenan) Extract, Butyrospermum Parkii (Shea Butter)*, Macadamia Ternifolia Seed Oil*, Squalane, Tocopheryl Acetate, Hydrogenated Palm Glycerides, Rhizobian Gum, Sodium Hyaluronate, Sambucus Nigra Flower Extract*, Dipotassium Glycyrrhizate, Hydrogenated Lecithin, Rosa Canina Fruit Extract*, Camellia Oleifera Leaf Extract*, Tocopherol, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil*, Helianthus Annus (Sunflower) Seed Oil, Lysolecithin, Brassica Campestris (Rapeseed) Sterols, Lecithin, Ascorbyl Palmitate, Xanthan Gum, Fragrance (Parfum)**, Citral**, Geraniol**, Citronellol**, Limonene**, Linalool**

* съставки от био сертифицирани земеделски райони
** натурални етерични масла

Какво мислките по отношение на състава? Прекалено много химия ли има в тях?

# 572
А другият е крем за околоочния контур:

Състав: Water (Aqua), Alcohol*, ....
Алкохол около очите? Това не е ли прекалено опасно ако попадне вътре в окото?

# 573
Попаднах на сапун с глина и екстракт от натурални сапунени ядки. Искам да го взема за тийн с пъпки, дали е подходящ? Има и сол, какво мислите за него, ето състава му:
Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Stearate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sorbitol, Olea Europaea Fruit Oil, Clay: Montmorillonite (Green Clay), Salt: Himalayan Pink, Argania Spinosa Kernel Oil, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Aqua, Sapindus trifoliatus Fruit Extract (Soap nut)

Производител Биохерба

# 574
Моля някой да ми препоръча някакво мазило за стягане на бюста. Отслабнах и гръдната ми обиколка също понамаля.  Е , с това ще се примиря, но поне да не му позволя да се отпусне.

# 575
Моля някой да ми препоръча някакво мазило за стягане на бюста. Отслабнах и гръдната ми обиколка също понамаля.  Е , с това ще се примиря, но поне да не му позволя да се отпусне.

Едва ли има такова, за съжаление  Sad. Ако някой с личен опит сподели, бих се възползвала и аз.

# 576
Из нета много четох за корена Pueraria mirifica. Приема се под формата на капсули и се маже и като крем.
http://biomall.bg/bio-naturalna-kozmetika/krem-pueraria-mirifica … iusta-biovea-cena
Видях, че има и концентриран екстракт, който може да се вложи в крем или в алое вера гел например.
http://giza-perfumes.eu/product_info.php?products_id=477

# 577
  • София
Попаднах на сапун с глина и екстракт от натурални сапунени ядки. Искам да го взема за тийн с пъпки, дали е подходящ? Има и сол, какво мислите за него, ето състава му:
Glycerin, Propylene Glycol, Sodium Stearate, Sodium Laureth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine, Sorbitol, Olea Europaea Fruit Oil, Clay: Montmorillonite (Green Clay), Salt: Himalayan Pink, Argania Spinosa Kernel Oil, Tetrasodium EDTA, Citric Acid, Aqua, Sapindus trifoliatus Fruit Extract (Soap nut)

Производител Биохерба

Натриевият лаурет сулфат и пропилен гликолът не са добра идея за проблемната кожа и въобще за измиване на кожата на лицето. Не е достатъчно пречистен съставът.

# 578
  • Sredets/Burgas
Здравейте!
  Отдавна не съм писала тук,
но сега имам страшна дилема по отношение на слънцезащитния крем за малката...
Изобщо не обичам лятното, силно и вредно слънце, но все пак трябва да излизаме...

Мислех да взема Alverde Baby Sonnenbalsam LSF 30 150ml:
Aqua, Titanium Dioxide (nano), Cocoglycerides, Helianthus Annuus Seed Oil*, Isoamyl Laurate, Polyglyceryl-2 Dipolyhydroxystearate, Polyglyceryl-3 Polyricinoleate, Glycerin, Helianthus Annuus Seed Cera, Magnesium Sulfate, Olea Europaea Fruit Oil, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, Alumina, Stearic Acid, Glyceryl Caprylate, Levulinic Acid, Tocopherol, p-Anisic Acid, Sodium Levulinate, Alcohol, Leontopodium Alpinum Extract

Обаче се вижда, че титаниевия диоксид е раздробен на нано частици...
Доста противоречиви мнения има за тях...

Helianthus Annuus Seed Oil *, Non-Nano Uncoated Zinc Oxide, Rosa Damascena Flower Destillate*, Calendula Officinalis Flower Extract*, Cera Alba*, Butyrospermum Parkii*, caprylic/capric triglyceride, Aloe Barbadensis leaf juice*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Cocos Nucifera Oil*, Glyceryl Stearate, Cetyl Alcohol, Sucrose Stearate, Sucrose Tristearate, Rosa Damascena Absolute, глицерин*, Simmondsia Chinensis Seed Oil*, ethyl lauroyl arginate, Cymbopogon Martini Oil*, Hippophae Rhamnoides*, Anthemis Nobilis Flower Oil, Tocopherol, Lavandula Angustifolia Oil*
Това е съставът на лосиона на Alteya Organics с цинков оксид и без наночастици,
но не знам дали е добър...
Някой има ли отзиви за него?

Последна редакция: вт, 19 май 2015, 08:48 от Butterfly_Lovehunter

# 579
Аз ползвам този на Алтея за малката (1,4г.) и съм много доволна, много е нежен, стои някак пухкав при нанасяне, не е мазен и най-важното вече има лек тен от разходките, но кожата й е мека, не изсушена и не се е зачервявала изобщо, а е беличка иначе.. Ще взема още едно за морето. Peace

Аз искам да похваля и кремовете за лице на handmade naturals, околоочен и балансиран, както и пяните им за лице, ползвах и двата вида...и ексфолианта за лице. Станаха ми любими, а съм пробвала много. Peace

# 580
Линде, а ти пробвала ли си го? Как стои на лицето?

# 581
Линде, а ти пробвала ли си го? Как стои на лицето?
Аз още не съм, но на нея като го мажа си мислех, че ще оставя следи, бял е като крем здраве, не чак толкова гъст и с едни топченца-частички, които при мазане се разтапят някак. Обаче като го размазвам попива изцяло в кожата, не си личи, а на пипане все едно има кадифено покривало, много приятно. Сега ми се прииска да се намажа, ще го пробвам и аз и ще ти кажа. Peace

# 582
Моля някой да ми препоръча някакво мазило за стягане на бюста. Отслабнах и гръдната ми обиколка също понамаля.  Е , с това ще се примиря, но поне да не му позволя да се отпусне.

Едва ли има такова, за съжаление  Sad. Ако някой с личен опит сподели, бих се възползвала и аз.

Маслото за стягане и уголемяване на бюст на ECO. Познавам хора, които са много доволни от него.

# 583

Маслото за стягане и уголемяване на бюст на ECO. Познавам хора, които са много доволни от него.

Според състава в сайта по-долу съдържа само масло от жожоба, иланг-иланг и здравец  Rolling Eyes
http://shopthebest.eu/product/5685/eco-cosmetics-bio-masazhno-ma … -byust-50-ml.html

# 584
  • Чукарландия
Заинтригувахте ме с това масло за стягане и уголемяване на бюст на ECO. Като казвате, че познавате хора, които са много доволни от него, значи ли това, че бюстовете им са се стегнали и уголемили? Много бих искала да е истина, но досега за такъв продукт не съм чувала, камо ли пък био. Невъзможно е да се борим с гравитацията, пък и на това място от тялото няма мускули, които да се тренират и да го поддържат стегнат, което е тъжно наистина, но пък е факт. Peace

Общи условия

Активация на акаунт