БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 045
  • 786
  •   1
Отговори
# 585
Ако съставките са тези, които Letsgo изброи, едва ли има някакъв, дори минимален ефект  Rolling Eyes.

# 586
Здравейте, момичета,
отдавна не съм се включвала, но си наваксвам с темата.
Искам да питам дали сте пробвали емулсията за издължаване на мигли на Санте http://arminabio.bg/bg/emulsia-za-udaljavane-na-miglite.html

Лятото идва и ми се иска да "пърхам" повечко с мигли Simple Smile

# 587
Линде, а ти пробвала ли си го? Как стои на лицето?
Аз още не съм, но на нея като го мажа си мислех, че ще оставя следи, бял е като крем здраве, не чак толкова гъст и с едни топченца-частички, които при мазане се разтапят някак. Обаче като го размазвам попива изцяло в кожата, не си личи, а на пипане все едно има кадифено покривало, много приятно. Сега ми се прииска да се намажа, ще го пробвам и аз и ще ти кажа. Peace

Линде, пробва ли го?

# 588
  • София
Аз ползвам този на Алтея за малката (1,4г.) и съм много доволна, много е нежен, стои някак пухкав при нанасяне, не е мазен и най-важното вече има лек тен от разходките, но кожата й е мека, не изсушена и не се е зачервявала изобщо, а е беличка иначе.. Ще взема още едно за морето. Peace

И аз съм много доволна от Daily Kids на Алтеа за моето човече. Нанася се много по-лесно от минералните на "медицинските" марки, първоначално миризмата е странна, но после ухае дълго на роза, кожата му много добре усвоява всички масълца и се запазва идеално гладка и мекичка!

Някоя от вас има ли поглед върху твърдите парфюми на Pacifica? Виждам, че Зоя са ги пуснали. Дали са трайни, разбира се, не очаквам да са като конвенционалните, но все пак след няколко часа да се усещат. И не се ли разтичат от топлината?

# 589
Линде, а ти пробвала ли си го? Как стои на лицето?
Аз още не съм, но на нея като го мажа си мислех, че ще оставя следи, бял е като крем здраве, не чак толкова гъст и с едни топченца-частички, които при мазане се разтапят някак. Обаче като го размазвам попива изцяло в кожата, не си личи, а на пипане все едно има кадифено покривало, много приятно. Сега ми се прииска да се намажа, ще го пробвам и аз и ще ти кажа. Peace
Линде, пробва ли го?
Още не Blush Но обещавам тези дни и ще пиша. Просто много си харесвам кремовете на Handmade и ми е голям кеф да си ги ползвам. Heart Eyes

# 590
Някоя от вас има ли поглед върху твърдите парфюми на Pacifica? Виждам, че Зоя са ги пуснали. Дали са трайни, разбира се, не очаквам да са като конвенционалните, но все пак след няколко часа да се усещат. И не се ли разтичат от топлината?
Нямам поглед, но можеш да провериш в някой от реалните магазини на Зоя дали имат тестер

# 591
Скрит текст:
Съставки (INCI): Вода, Магнезиев Лаурет сулфат, Динатриев кокамфодиацетат, Натриев Лауроил Саркозинат, Акрилати/Стеарет-20 Метакрилат Кополимер, C12-15 алкил лактат, масло от семената на жожоба (Simmondsia Chinensis), Цинков Пиритион, Пироктон Оламин, Лактоза, Млечен протеин, Бифида фермент лизат, Натриев хлорид, Бисаболол, Токоферил ацетат, Натриев хидроксид, Парфюм (аромат), Хексил цинамал, бензил салицилат, Бутилфенил метилпропионал, Линалоол, Алфа метил Йонон, Лимонен, Гераниол, Кумарин

Шампоан против пърхот Lavilin, 300 мл

Марка: Lavilin
Не намерих отговор тук за лавилин, някой ползвал ли ги е? защото цените са им доста високи, био ли са, не са ли в действителност  Shocked
http://apteka.framar.bg/30047946/%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB% … 200-%D0%BC%D0%BB-
рекламират ги в темата за стрии, но да ви питам и вас  newsm78

# 592
Био не е, със сигурност. Натурално също - пълна химия - силикони, гликоли, PEG и т.н. Не си давай парите за това  Peace

# 593
Скрит текст:
Съставки (INCI): Вода, Магнезиев Лаурет сулфат, Динатриев кокамфодиацетат, Натриев Лауроил Саркозинат, Акрилати/Стеарет-20 Метакрилат Кополимер, C12-15 алкил лактат, масло от семената на жожоба (Simmondsia Chinensis), Цинков Пиритион, Пироктон Оламин, Лактоза, Млечен протеин, Бифида фермент лизат, Натриев хлорид, Бисаболол, Токоферил ацетат, Натриев хидроксид, Парфюм (аромат), Хексил цинамал, бензил салицилат, Бутилфенил метилпропионал, Линалоол, Алфа метил Йонон, Лимонен, Гераниол, Кумарин

Шампоан против пърхот Lavilin, 300 мл

Марка: Lavilin
Не намерих отговор тук за лавилин, някой ползвал ли ги е? защото цените са им доста високи, био ли са, не са ли в действителност  Shocked
http://apteka.framar.bg/30047946/%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%BB% … 200-%D0%BC%D0%BB-
рекламират ги в темата за стрии, но да ви питам и вас  newsm78

Това по състав е пълен боклук  Crazy  Не са нито натурални, камо ли пък био.

# 594
Ооо, много мерси за инфото.  Crazy
Да сте ползвали някой фон дьо тен покривен? Аз си взимам само на една марка, но не е никак био. От както ви намерих съм на тази вълна био и натурални нещица...   bouquet

# 595
Искам да попитам някой по запознат, бях чела как да си приготвим лесно слънцезащитен крем у дома. Та рецептата беше взимаш любимия си органик лосион за тяло и му добавяш цинков оксид-не нано, пишеше и съотношенето. Видя ми се страхотно предложение но да ви питам и вас как ви се струва. Извинявам се ако е коментирано вече.

# 596
аз слънцезащитата я имам за нещо задължително и важно за здравето, а не я приемам с козметична цел. Подобни експерименти не се са много ок, поне според мен. Био слънцезащитни има много и избор голям - не виждам смисъла на подобни експерименти  Peace Що се касае до цинковия оксид, единствено той не смятам, че ще е толкова полезен - титаниевият диоксид също е добре да присъства, заедно с още няколко съставки, защото има спектри, различни лъчи, различни концентрации на активно вещество и т.н.  Peace

# 597
Ясно мерси, звучеше твърде хубаво за да е истина. Иначе би било много удобно когато ти е свършило слънцезащитното и няма откъде да се снабдиш веднага защото все пак не е супер разпространена тази козметика и винаги трябва поръчки планиране и т.н както и да е.

# 598
Здравейте,
Някой може ли да ми препоръча добър био спрей/рол-он/стик против изпотяване?
Нещо, което сте ползвали и сте наистина доволни и, което може да се намери в България.
Някъде из темите бях чела за два рол-она, но трябваше да се поръчват от чужбина.
Ясно е, че няма такова нещо, което да спира изцяло изпотяването, но ми трябва нещо, което поне да елиминира миризмата. Взех си спрей Salt of the Earth, но съм изключително недоволна от него. Поне при мен не върши никаква работа и бързо трябваше да се върна към Рексоната, която ползвах преди това.
Ще се радвам да споделите впечатления Simple Smile

# 599
аз слънцезащитата я имам за нещо задължително и важно за здравето, а не я приемам с козметична цел. Подобни експерименти не се са много ок, поне според мен. Био слънцезащитни има много и избор голям - не виждам смисъла на подобни експерименти  Peace Що се касае до цинковия оксид, единствено той не смятам, че ще е толкова полезен - титаниевият диоксид също е добре да присъства, заедно с още няколко съставки, защото има спектри, различни лъчи, различни концентрации на активно вещество и т.н.  Peace
и много различни качества на цинковия оксид... нали не е все едно дали е за боя или за кремче, още по-различен за УВ-защита...

Общи условия

Активация на акаунт