БИО / органична и натурална козметика - 4

• 111 029
  • 786
  •   1
Отговори
# 600
krisy_kvp, аз ползвам от тази серия. Има и без аромат.
Скрит текст:

# 601
krisy_kvp, аз ползвам от тази серия. Има и без аромат.
Скрит текст:

Merrida, благодаря за препоръката. Ще го пробвам Simple Smile
Ако има и други, които са доволни от някой рол-он/спрей, моля споделете.

# 602
Натуралният дезодорант на Фитокод ми допада.  Peace

# 603
Здравейте,моля да ми помогнете с разчитането на тези съставки-
став на NATURAVERDE Bio baby ултра деликатен измиващ продукт за тяло и коса: Aqua/Water, Sodium Lauroyl Sarcosinate, Disodium Lauryl Sulfosuccinate, Coco-Betaine, Lactic Acid, Sodium Cocoyl Glycinate, Sodium Cocoamphoacetate, Sodium Cocoyl Hydrolyzed Wheat Protein, Coco-Glucoside,

Glyceryl Oleate, Glycerin*, Chamomilla Recutita Flower Extract/Chamomilla Recutita (Matricaria) Flower Extract*, Avena Sativa Bran Extract/Avena Sativa (Oat) Bran Extract*,

Phenoxyethanol, Ethylhexylglycerin, Benzoic Acid, Dehydroacetic Acid, Parfum/Fragrance.

Наистина ли е био,защото е на доста ниска цена и ако е истина би било чудесно.

# 604
Не е био, само някои от съставките са (тези с *) . Например, в състава има феноксиетанол, който не се препоръчва да го има в бебешка козметика (и не само, но най-вече). Има и парфюм, в който не се знае какво има.

# 605
  • Sredets/Burgas
Здравейте,
Някой може ли да ми препоръча добър био спрей/рол-он/стик против изпотяване?

Аз съм много доволна от спрейчетата Alverde:
http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produ … g_deozerstaeuber/
Ползвам този с аромат на лайм...
По никакъв начин не възприпятстват изпотяването, но мирише свежо...
Имат си спирт, даже основно е спирт, но ги ползвам повече от две години,
никога не съм имала дразнене или пресушаване на кожата...

# 606
Много благодаря за отговора!  bouquet

# 607
  • София
Здравейте,
Някой може ли да ми препоръча добър био спрей/рол-он/стик против изпотяване?
Нещо, което сте ползвали и сте наистина доволни и, което може да се намери в България.

Аз използвам този на BioPha
Доволна съм, но аз не се потя много. Има го в ДМ и Лили.
Иначе този е ми харесва повече, но се поръчва от чуждестранен сайт.
Бях си купила и рол-он на Алверде, но за мен не вършеше абсолютно никаква работа и след няколко опита да го ползвам го изхвърлих. Пълно разочарование.

# 608
Привет!Приемате ли нови попълнения в темата?
Напоследък все по-често се замислям над био продуктите.Искам да пробвам повече такива.
Най-вече се интересувам от шампоани за коса?Ползвали ли сте?Доволни ли сте?Четох неща по темата.И ми стана много интересно.
Искам постепенно ицзяло да заменя грижата си за косата с такива проукти-както и професионални.
Ще опитам,нищо не губя дя пробвам.Искам да разбера как ще ми се отразят на косата,да не се мия с химии само.Но е трудно да разбереш кое наиситна е био. Simple Smile

# 609
Много хвалени в тази тема са продуктите за коса на Khadi и Handmade naturals.  Peace
И двете марки ги има в зоя-та.

# 610
Линда чувала съм ги тези двете марки.Като изхабя наличното ще поръчам нещичко.Вече съм си набелязала.

# 611
Miss_Bingley, имай предвид, че на повечето коси натуралните шампоани действат пресушаващо или поне така се усеща косата. Много приятелки ми се оплакват от това и се върнаха към обикновените шампоани. Khadi и Handmade naturals не съм пробвала.

# 612
Някой знае ли защо в Лили няма на bioPha продукти за суха коса? Понеже аз ползвам шампоана им и понякога и балсама, но винаги съм взимала за нормална коса, защото има само такъв и за мазна  Rolling Eyes Сега виждам, че имат и за суха но ги няма  Rolling Eyes

# 613
  • София
Имам концептуален въпрос  Mr. Green Преди доста време, когато се запознах със сулфатите и причините да ги избягваме, разбрах, че всичко що завършва на sulphate, е кофти за нас. Защо тогава органик шампоани като Лавера например имат сулфати и всички ли сулфати трябва да се избягват:
http://zelenbio.com/product/1788/shampoan-limonovo-mlyako-za-maz … sta-upotreba.html
Състав:
Скрит текст:
вода, натриев коко сулфат, лаурил глюкозит, кокамидопропил бетаин, лауроил саркосин, коко глюкозит, глицерин, лимонов екстракт*, екстракт от лаим*, захароза*, ментова вода*,  екстракт от арника монтана*, лозов екстракт*, пантенол, пантенил етил етер, хидролизиран пшеничен протеин, гуар хидроксипропил тримониум хлорид, динатриев глицвиризат, хидрогениран лецитин, гликол дистеарат, алкохол*, парфюм**, линалоол**.
 *=от биологично земеделие
**=естествени етерични масла

Има ли доволни от шампоаните на Bentley Organics? Виждам, че те не съдържат никакви сулфати...

# 614
  • София
Не са всички сулфати еднакво вредни, говорят предимно за вредата от SLS и SLES - натриевият лаурил и лаурет сулфат. 

Общи условия

Активация на акаунт