БИО / органична и натурална козметика - 4

• 110 280
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
В крайна сметка си взех Нивея, за сега. За съжаление само той беше без алуминии, всички други имаха. Sad Ето за този става дума http://2.bp.blogspot.com/-ehw3mPIHQ4Q/TvRKnKAMSyI/AAAAAAAAABc/Fa … s400/IMG_2904.JPG

Да се оплача от Аll nature. Преди няколко месеца си накупих почти цялата им колекция шампоани и сега привършвам последния. За тези няколко месеца косата ми се изсуши до неузнаваемост. Винаги ми е била мазна, а сега като изляза от банята е направо на клечки. Повече със сигурност няма да ги ползвам. Sad Яд ме е, че миришеха страхотно.

# 676
  • София
Здравейте   bouquet
Този състав на маска за коса добър ли е ?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Wheat Protein, Arctium Lappa Root Oil (репейно масло), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (масло от алтайска облепиха), Aralia Mandshurica Root Extract (екстракт от корен на манджурска аралия), Aloe Barbadensis Leaf Juice (сокът от столетник), Bitumen (алтайско мумие), Capsicum Frutescens Fruit Extract (настой от червен пипер), Ricinus Communis Seed Oil (рициново масло), Organic Althaea Officinales Root Extract (органичен екстракт алтея), Echinacea Purpurea Extract (екстракт от цветовете на ехинацея пурпурна),  Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Caramel, Citric Acid.

Най-вече ме интересува да няма силикони  newsm78, защото минавам на натурални шампоани  Laughing

Behentrimonium Chloride казват, че е токсичен, вреден за очите и кожата, но неизменно присъства в силно възстановяващите маски, защото е като восък и добре разплита косата, подхранвайки я в дълбочина. За мен вредата му е доста преувеличена. Quaternium-91 е хубава съставка, не виждам силикони. Много натурални екстракти, алое, и протеин има. Бих я пробвала.

Последна редакция: пн, 15 юни 2015, 08:44 от Serpentine

# 677
  • Стара Загора
Много благодаря,  Serpentine   bouquet
И на мен ми се вижда така  Hug

# 678
  • София
aldora, Тайга, мерси за идеите.   bouquet
aldora, от къде взимах крема на Рevonia?

Линда, това ли е околоочният крем?
http://www.zoya.bg/%D0%9A%D1%80%D0%B5%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE% … made-Naturals-m86

Аз си го взех от Ягодката, но мисля че го има и по други сайтове.

# 679
~ Линда ~, аз използвах тези шампоан и балсам на Urtekram. Вършат добра работа, само аромата не ми допадна - но не е непоносим. Има и други видове поне. Simple Smile
http://www.zoya.bg/%D0%A8%D0%B0%D0%BC%D0%BF%D0%BE%D0%B0%D0%BD-%D … ters=Urtekram-m28

http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D … ters=Urtekram-m28

# 680
One*, Благодаря ти за отзива! Peace

# 681
За подмишници много съм доволна от кристала който имам. Върши работа - може и да не е точно за 24 часа, но от къпане до къпане изкарва, но няма аромат. А ми се искаше и някакъв аромат да има. Затова си купих и едно део на ЕКО. Първо мажа с камъка и после с деото. Така дали му неотрализирам ефекта? Може да опитам и тоя на Нивеа за лятото, че като ходя на танци и става страшно.

# 682
Използвали ли сте този продукт,трябва ми основно за лице?  Grinning  bouquet

# 683
Последните страници все него коментираме... хубав е много!

# 684
Последните страници все него коментираме... хубав е много!
Да прочетох токущо,а мога ли да го намеря във Варна в някой био магазин?Някой дали знае нещо по въпроса Blush ?Аз искам да си го ползвам за мен не е за дете и най-вече за лице ще го използвам и ме е страх да не почернея в тяло,а лицето ми да остане бяло  Grinning по принцип за първи път ще използвам слънцезащитен продукт специално за лице и искам да е нещо наистина,което си заслужава. Simple Smile  bouquet

# 685
Няма да останеш бяла Joy Просто ще си защитена от вредното въздействие на слънцето. Малката ми (1,5г.) е беличка и макар, че май лесно потъмнява, все пак внимавам много... ами в момента е със страхотен какаов тен (е малко е такъв кооператорски по градинките събиран) без изобщо да е почервенявала.

# 686
Няма да останеш бяла Joy Просто ще си защитена от вредното въздействие на слънцето. Малката ми (1,5г.) е беличка и макар, че май лесно потъмнява, все пак внимавам много... ами в момента е със страхотен какаов тен (е малко е такъв кооператорски по градинките събиран) без изобщо да е почервенявала.
Grinning Grinning А на мен как ми харесва да почервенявам след плаж.......... аз по принцип не почервенявам екстремноооо много,а така смесено червено с кафеникав загар,но лицето ми вече е крайно време да го предпазя  Simple Smile гледах и други продукти за слънцезащита мислех си и за тези L'Erbolario нали и те се водят био и без парабени и всякакви такива.Ама имат достааа по-висока цена от тази на Алтея примерно  Simple Smile може би не са нещо особено  Rolling Eyes

# 687
Гледах ги кремовете на Алтея в Зоята, обаче нямат тестери  Confused
А мен вече ме е страх да сложа каквото и да било по себе си без да съм го тествала  Tired
Хубаво е фирмата да помисли малко в тази насока, Фитокод например имат страхотна политика в това отношение.

# 688
Гледах ги кремовете на Алтея в Зоята, обаче нямат тестери  Confused
А мен вече ме е страх да сложа каквото и да било по себе си без да съм го тествала  Tired
Хубаво е фирмата да помисли малко в тази насока, Фитокод например имат страхотна политика в това отношение.
И L'Ebolario дават мострички много даже последно отидох и си взех 2 продукта и ми дадоха 5 мостри ......на балсам за коса, на кремове,на душ гел и така.

# 689
Здравейте   bouquet
Този състав на маска за коса добър ли е ?
Aqua, Cetearyl Alcohol, Behentrimonium Chloride, Quaternium-91, Cetrimonium Methosulfate, Hydrolyzed Wheat Protein, Arctium Lappa Root Oil (репейно масло), Hippophae Rhamnoides Fruit Oil (масло от алтайска облепиха), Aralia Mandshurica Root Extract (екстракт от корен на манджурска аралия), Aloe Barbadensis Leaf Juice (сокът от столетник), Bitumen (алтайско мумие), Capsicum Frutescens Fruit Extract (настой от червен пипер), Ricinus Communis Seed Oil (рициново масло), Organic Althaea Officinales Root Extract (органичен екстракт алтея), Echinacea Purpurea Extract (екстракт от цветовете на ехинацея пурпурна),  Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride, Benzyl Alcohol, Benzoic Acid, Sorbic Acid, Parfum, Caramel, Citric Acid.

Най-вече ме интересува да няма силикони  newsm78, защото минавам на натурални шампоани  Laughing

Behentrimonium Chloride казват, че е токсичен, вреден за очите и кожата, но неизменно присъства в силно възстановяващите маски, защото е като восък и добре разплита косата, подхранвайки я в дълбочина. За мен вредата му е доста преувеличена. Quaternium-91 е хубава съставка, не виждам силикони. Много натурални екстракти, алое, и протеин има. Бих я пробвала.
нали иде реч за натурална козметика - какви хлоридие, кватерниуми и прочие синтетики??? И какво им е вредно на силиконите, че не мога да се сетя?
Косата няма как да се подхрани "в дълбочина" - това да не е марля?

Общи условия

Активация на акаунт