Пролет иде вече, да се изправя иска ЮНСКОто човече!

• 64 038
  • 538
  •   1
Отговори
# 405
Ох, и аз трудно нагласям вечерята. Режимът ни е горе долу следния:
6-6:30 пие мляко
8:30 - 9 закуска - кус-кус, грис, попара, юфка...
13-13:30 - обяд(мъча се нещо по-рано да го направя, ама не сколасвам от разходки и пр.
около17 - закуска: плод с каша; плодово пюре
и около 19:30-20ч. му се приспива и гледам да хапне нещо, я супа, я пюре, и заспива.
Аз не искам да му махам вечерното мляко и към 23ч. спейки изпива около 200мл. мляко и продължава да спи.
Като цяло режимът никакъв ни го няма, ама така се получава  Rolling Eyes

# 406
Много ядат вашите бебоци. Тео има само 4 храненета.
Първото е около 7.3-8  попара, кус-кус или супичката от предния ден от кухнята. Понякога и от нашата закуска хапва - мекички', сандвичи,  бутерки, пържени филийки и др. Не го ограничавам, ако си поиска. Като дойде и каже папа  и ме гледа му давам.
После в 12 обядва, към 16 часа е десерта от млечната кухня, като добавям бисквитки, и накрая в 20 часа вечеря - ако нашата е подходяща давам, ако не - супичка, кис. Мляко с бисквити, дори и попара съм давала, ако нямам друго

# 407
Аз пък въобще не мога да се похваля с режим.  Sad
От какато беше на ДК (преди месец) отказа всякакви манджи,супи,пюрета. Иска само кърма.От време на време я лъжа с пюре,ама не си мислете,че яде-едно бурканче го мъчим по 2 дни. Иначе плодове хапва,зеленчуци,пък хляб как яде  ooooh! .Единственото,което ни е "режим" е сутрин кисело мляко с бисквити. Тя по принцип попари,макарони не ядеше.
Завид за всички ядящи деца.  Blush

Иначе и белтък и дадох,под формата на крем карамел.Дадох няколко лъжички и много го хареса.Тортата от рожденият й ден беше уникално вкусна и от нея и дадох да опита.  Blush

# 408
Вал, не няма за какво да се ядосваш, поне ще имате спомени Simple Smile И нашия рожден ден трябваше да е навън ама накрая така заваля, че бяхме вътре. Каквото такова! За догодина ще си поръчаме слънчево време хи хи хи.
Нашия режим е горе-долу следния:
8-8,30- закусва- попара, каша, кисело мляко, днес за пръв път й направих филийка с яйце и сирене и я омаха цялата. За утре- принцеса с кайма и айранче.
10-11,00- банан или някакъв плод. Ние по това време вече сме навън и понякога хапва солетки, бисквитка....
13-14,00- обяд- супа или основно ястие или от мен или от кухнята
16-17,00- следобедна закуска- каша, плод, кисело мляко
19,30-20,00- вечеря- супа, основно ако е подходяща нашата вечеря от нея й давам. Днес например вечеря пълнени чушки с кайма, после пи малко айран и не е пила АМ, направо заспа преди малко.
Това ни е режима, но има и сутрини ако е станала много рано пие и АМ или пък вечер ако не иска да яде,пак  й давам АМ
Ние в петък заминаваме за Поморие при нашите и ще останем около месец. Нямам търпение вече.
Хубава вечер от нас! Simple Smile

# 409
Ох, абе ние с режима сме много сложни - но горе долу хапва 5 пъти -закуска, късна закуска, обед, следобедна закуска и вечеря. Всеки път яде различни неща и различно количество. Освен това суче- по-всяко време. На мен въпросът ми е - какво количество храна ядат дечицата ви? Тео понякога хапва стабилно- но това е по-скоро изключение. Обичайно хапва малко . Как е при вас?

# 410
  • Sofia
Здравейте,
Отдавна не съм писала, но ви хвърлям по едно око Simple Smile
На 22.06 Алекс направи годинка Simple Smile добре, че спряха валежите, че и ние бяхме на открито и се получи много добре. Доста дечица не успяха да дойдат - кой болен, кой заминал на някъде, но нищо Simple Smile
На следващия ден заминахме на море по гръцко - супер много се радваше Алекс - цопане в морето, с пояс, с лодка, ровене в пясъка..., изобщо много му беше кеф Simple Smile
Посрещна годинката 9,600 кг, 78 см, с 8 зъбчета. Не ходи още сам, най му харесва да се бута за нещо, а от скоро и хванат за ръце/ръка ходи, че преди не искаше. Фурия е отвсякъде, не се спира Simple Smile
За хапването:
към 7,30-8 кърмене; 8,30-9 каша със сирене или кус кус или филийка със сирене; 13-13,30 месно пюре 220 гр; 17,30 йогурт с плодове или КМ с бисквитка и плодово пюре или АМ с каша и плодово пюре, около 190 гр; 20 часа - около 180 гр безмесно зеленчуково пюре; 21 часа кърмене. Колко кърма има незнам, може би я ползва за напиване Simple Smile между яденетата хапва и плодове.

Последна редакция: вт, 01 юли 2014, 12:41 от krisskata

# 411
  • Варна
Здравейте и от мен Simple Smile
Гледам за хапване си говорите и тъй като на мен това ми е болна тема, да се включа и аз. Моето човече малко злоядо се извъди. От две седмици съм го записала и на ДК. Иначе режим спазваме твърд. 7.30-8.00 яде 110мл АМ и 130гр каша; 12.00 - домашна супичка с хлебче/зеленчуково или месно пюре/домашна манджичка ако е подходяща - като количество около 190гр гледам да докара + половин пловодо пюре за десерт; 16.00 - основното от ДК; 20.30 - 110мл АМ и 130гр каша лека нощ. В промеждутъците между храненията яде бисквити, кисело мляко, плодове - без да следя за точни часове и количества. Първото и последното хранене са безпроблемни, обаче стане ли въпрос за манджи и пюрета се започва едно мръщене, отваря устата, лапа лъжицата и после не гълта, а трупа всичко в бузите Simple Smile Докато заприлича на хамстер и успея да го прилъжа по някакъв начин да преглътне и така докато успее да изяде някакво що годе порядъчно количество Sad
И друг проблем си имаме - докъм 10месечна възраст беше с постоянен запек това дете, акаше веднъж на три-четири дни. Изписаха му всевъзможни глупости, накрая след един антибиотик беше с диария и оттогава се отприщи и нямахме проблем. Обаче от една седмица започна да ака по около пет пъти на ден, на моменти рядко, дупето му вече е станало на рана. Не мога да разбера от какво е, не можем и да го регулираме по някакъв начин. Направо в чудо се виждам вече. Дали е от зъби - никнат му 4 кучешки наведнъж, ама милото направо ми е жал вече да го гледам така.

# 412
  • Sofia
serendipity_85, с антибиотика давахте ли и пробиотик? Ако не сте, може от това да се е объркало акото, пробвай сега да даваш. Някои споменаваха някакво лечебно АМ на Хумана, но не съм много наясно. Дано отмине.
Аз като малка съм била ужасно злояда и повръщаща. И така съм събирала храна между венеца и бузите. Е, след години проядох стабилно, за което много съжалявам. Ако е здравичко детето, не го мисли Simple Smile

# 413
  • София
serendipity_85, какво казва вашият доктор? Пробвай с пробиотици и повечко запичащи храни. А за злоядството - представям си колко е изнервящо. Йоана така стисна уста, когато експериментирах с детските кухни и беше меко казано изнервящо. Слава богу, когато аз готвя, няма проблеми. Но Криската е права - ще прояде. Няма вечно злояди хора.  Grinning Дано бързо се оправи с изхожданията   Hug

# 414
  • Варна
Не съм се изразила правилно - това с антибиотика беше април месец и тогава си пиеше и пробиотик. И след това всичко беше ок два месеца. Мисля че вече се нормализират нещата, поне що се отнася до консистенция, пък се надявам и количеството да поспре. Засега му давам ентерол, оризова вода, пюре от шипки, банан, кисело мляко и май има вече някакъв ефект.
Усилено се пробваме да се разделим с памперсите поне през деня - купих му гащички и с често слагане на гърне и често пране на гащичките Simple Smile имаме някаква успеваемост Simple Smile
На година и почти един месец все още не се е пуснал да върви самичък, има само четири зъбчета и единствената целенасочена дума, която казва е "бау" като види куче Simple Smile Иначе и мама може, ама него го повтаря като мантра по-скоро "мама-мама-амам-мама" Simple Smile

# 415
  • Sofia
Хаха, тази мантра и Алекс я повтаря само в определени моменти Simple Smile иначе от скоро почна да повтаря "ааа нйе" - така казвам аз (само, че с твърдо не Simple Smile ), когато нещо кофти почне да прави. Много добре разбира значението и го казва, когато самия той не иска нещо да направи Simple Smile съвсем целенасочено си казва и "ате" = тате, а "ам" беше първата дума Simple Smile

# 416
Тео също казва мантрата "ммм ам-ам-ам- ам" ...ама според мен е по-скоро "искам" - когато е към мен е искам в мама, или изкам да суча...ама помнякога гл;еда, играчка или нещо друго интересно и пак амамамосва та така..

# 417
  • Варна
Вчера го набедих моето човече, че още не е проходило - прибирам се и той върви към мен самичък Simple Smile Хем се радвам и ми е много сладък като някое патенце, хем ми е криво че не съм видяла съвсем първия път, в който се е пуснал самичък. Точно от това се притеснявах като тръгнах на работа, че ще започна да изпускам разни неща Sad

# 418
serendipity_85, честито прохождане! Смело напред! Не се ядосвай, че изпускаш някои неща! Всички ни очаква това. Такъв е живота!

# 419
  • София
Моят сладурчо още не иска да ходи Sad Кака му още на 11 месеца тръгна, той е вече на година и почти месец, и не иска - държи се по мебели и обикаля прав, пълзи, и толкова. Дори и навън само малко ходи, като го държим за ръка, иначе иска да пълзи. Май си навлякохме беля на главата с това пълзене.

Аз си го обяснявам с това, че е доста предпазлив - не страхлив, но МНОГО внимателен. Иначе е страхотно як, и спокойно може да си ходи, но не иска да се пусне.

А за яденето - така като гледам май е от по-ящните. Сутрин на събуждане към 8:30 изпива по 300 мл кисело мляко (той така и не успя да прояде АМ), и след половин час-час е смъртно гладен. Записахме го на кухня - Хер Бебе - и на закуска той си изяжда десерта от кухнята, около 220 грама кремче с бисквитки, или мляко с ориз, или пудинг, абе каквото са сготвили там Simple Smile, задължително с една шепа черешки или друг плод. После към 13, 13:30 яде супичката, пак 220 грама, с минимум филия хляб и натрошено сирене вътре. Следобед към 16 часа хапва мляко с обикновени бисквити и плод, и после към 19, 19:30 се вечеря с основното от кухнята, отново 220 грама, пак с хляб, и пак с плод. Вечер на приспиване към 22 часа яде около 450 мл. кисело мляко (шише и половина), и се отрязва чак до сутринта Simple Smile

На седмица след годинката беше 10.8 кг, 82.5 см. Чакам още зъби след първите четири, но засега нищо няма на хоризонта, само обилно плюнчене и много хапене Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт