HiPP Combiotic - тема 2

• 152 845
  • 737
  •   1
Отговори
# 120
  • Варна
Започнах да следя темичката и да се включа, че цените, на които купувате млякото са супер.
Гледам в момента ценовата листа на дистрибутора и масово го купувате на базова цена с ддс, а не на препоръчителната цена, което си е супер. За жалост наистина в Бг няма всички формули на Хипп Sad

# 121
  • гр.Пловдив
Започнах да следя темичката и да се включа, че цените, на които купувате млякото са супер.
Гледам в момента ценовата листа на дистрибутора и масово го купувате на базова цена с ддс, а не на препоръчителната цена, което си е супер. За жалост наистина в Бг няма всички формули на Хипп Sad

Наистина ли са супер цените? newsm78

# 122
  • Варна
Ами от това което дава дистрибутора-да.
Пример с 2ката 800гр.- базова цена с ддс-27.48лв., препоръчителна цена на дребно-31.60лв.
Видях, че си го купила от 1 магазин(не помня името), за 31.65лв., но масово се намира за 27.50лв.
Тук да вметна, че магазините могат да ползват и допълнителни отстъпки, но не много големи и масови, от което излиза, че цената на дребно е много добра. За жалост нямам информация за другите марки за сравнение, но от това което виждам за Хипп ми изглежда добре. Това е без да сравнявам цени с чужди пазари, защото там освен разнообразието и условията за цените са различни.

# 123
  • гр.Пловдив
Ахам,а има ли някое АМ,което да е еднакво с предлаганото в Западна Европа да кажем?
Тук нали масово се споделя,че примерно на Хип някои формули не се внасят за нашия пазар....та затова питам,или явно при всички има разминаване,което е супер тъпо #Cussing out

# 124
  • Варна
М за някои формули няма достатъчно търсене на нашия пазар, за да се вкарат. Дори и нещо да се предложи, ако няма определно търсене и се спира вноса. Виж за състава би трябвало да е еднакъв без значение от пазара, НО както много фирми е възможно да има лека промяна, спрямо вкусове и предпочитането на даден пазар, въпреки че това е продукт, който не предполага такава промяна. За всички пазари би трябвало да е еднакво. За такива компании не е за сметка на качеството, ако има разлика, но нямам толкова вътрешна информация за тази фирма, за да споделя точно и конкретно. След празниците ще се опитам да получа някаква информация.

# 125
  • гр.Пловдив
М за някои формули няма достатъчно търсене на нашия пазар, за да се вкарат. Дори и нещо да се предложи, ако няма определно търсене и се спира вноса. Виж за състава би трябвало да е еднакъв без значение от пазара, НО както много фирми е възможно да има лека промяна, спрямо вкусове и предпочитането на даден пазар, въпреки че това е продукт, който не предполага такава промяна. За всички пазари би трябвало да е еднакво. За такива компании не е за сметка на качеството, ако има разлика, но нямам толкова вътрешна информация за тази фирма, за да споделя точно и конкретно. След празниците ще се опитам да получа някаква информация.

Благодаря,ще чакам да се включите отново с полезно инфо Peace

# 126
  • Варна
Стига само да успея да намеря търсената информация, а иначе вече ще следя редовно темичката, че ако и бебо е съгласен мисля и аз да сме на Хипп, а всички споделяте много полезно инфо.

# 127
  • гр.Пловдив
Аз специално съм изключително доволна от Хип,преди това не съм правила никакви сондажи и проучвания на АМ,защото имах огромно желание да кърмя,но не се получиха нещата...
Дразня се само от това,че имахме проблеми с намирането на ХА 1 преди време ,както и сега с двойката и това в Пловдив/не ми се мисли за по-малките градчета/....и другото,което е,че има разминавания във формулите,които се предлагат в други държави...,сега се сещам,че една мама беше сравнявала кутии от тук и в от Германия и доста витамини от нашите формули липсвали,което наистина е жалко........

# 128
  • Варна
М сега като се замисля за това може и педиатрите да имат роля. Щом започнат да препоръчват едно АМ е добре, но ако започнат да го отричат вероятно стига и до производителя и той прави промяна. Ние сме привърженици на витамините, т.ч. не се учудвам.
Аз също не съм проучвала кой знае колко АМ, но имам доста познати с бебоци, които са на Хипп, а и доста добри отзиви намирам като цяло. Не само за АМ, а и за пюрета и козметика.
Това с намирането е доста неприятно, но понякога магазините са виновни, понякога дистрибутота няма наличности(колкото и да е странно) и страдаме крайните потребители, но някой по веригата като не си свърши работата.....

Да питам:отначало кои опаковки купувахте, защото четох, че не е хубаво да се използва две седмици след отварянето, а едно новородено дали може да хапне 800гр. за 14дни?  newsm78
Как решихте и кое мляко да дадете или пробвахте и детето дали ще го иска? Да не се запася напразно с няколко кутии.....

# 129
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
eli70o0, пазара няма как да е голям след като от Хип сами се прецакват. Най-елементарна сметка -> 3 мами: едната купува Хип от БГ, другата купува от Англия, третата иска да е на Хип бебето, но не купува, защото й е скъпо и го храни с друга формула ... Ако цените са като в Англия и трите биха купували Хип от БГ... Та ето така си стесняват още и без това малкия пазар ... В амазон 800 гр. е 8 лири с доставката до тук през посредник е 21 лв. Бебетата "оправят" 1 кутия за седмица и по-малко ... Ясно е, че който има възможност поръчва от там, а купува от тук, когато не е пристигнала поръчката му ... Та, не ми говори за малък пазар ... Когато няма база за сравнение на стандарта и доходите да се продава тук с 1/3 по-високо като цена не смятам, че е добра мениджърска политика ...

# 130
На това отгоре има 3 продукта на кръст......Сега си поръчах всичко от англия- млякото, играчка, количка и готовото за консумация мляко.....тука не стига, че скъпо , ами половината неща ги няма  Tired

# 131
  • гр.Пловдив
М сега като се замисля за това може и педиатрите да имат роля. Щом започнат да препоръчват едно АМ е добре, но ако започнат да го отричат вероятно стига и до производителя и той прави промяна. Ние сме привърженици на витамините, т.ч. не се учудвам.
Аз също не съм проучвала кой знае колко АМ, но имам доста познати с бебоци, които са на Хипп, а и доста добри отзиви намирам като цяло. Не само за АМ, а и за пюрета и козметика.
Това с намирането е доста неприятно, но понякога магазините са виновни, понякога дистрибутота няма наличности(колкото и да е странно) и страдаме крайните потребители, но някой по веригата като не си свърши работата.....

Да питам:отначало кои опаковки купувахте, защото четох, че не е хубаво да се използва две седмици след отварянето, а едно новородено дали може да хапне 800гр. за 14дни?  newsm78
Как решихте и кое мляко да дадете или пробвахте и детето дали ще го иска? Да не се запася напразно с няколко кутии.....

На нас Педиатърката още на първата седмица след раждането като ходихме да се записваме и тя ни каза,ако започна дохранване да е с ХИП ,обаче формула ХА като превантивна мярка за алергии и т.н...и аз слушам Grinning То от ХА 1 няма кутии по 800гр,така ,че не е проблем,точно с навършването на 6м изяде една кутия ХА2 и си минахме на обикновена двойка 800гр-сега я изяжда точно за 10 дни,понеже въведох захранване,иначе,не ни стигаше за една седмица по едно време... Mr. Green

Никога не съм си правила експерименти с млякото,не съм пробвала,не съм сменяла,въпреки,че Хипа ми идва изнанагорно понякога,имайки предвид,че и пюренцата са на Хип....Започнах си с него по съвет на педи както казах,изобщо не знам в родилното какво са му давали,нали уж трябвало да се продължи на същото,ако ще е на АМ бебето..,дрън-дрън/

# 132
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Цитат
...отначало кои опаковки купувахте, защото четох, че не е хубаво да се използва две седмици след отварянето, а едно новородено дали може да хапне 800гр. за 14дни?...

Смятай така: една мерителна лъжичка е 4,6гр. (толкова е указано на опаковката, че е една мерителна лъжичка); 7 хранения * 2 лъж. (за 60 мил. АМ) * 4,6= 64,4 гр. суха субстанция за ден * 14 дни=901,6 гр. ... даже няма да стигне една кутия за 2 седмици Simple Smile А после ... можеш да си направиш сама сметките Simple Smile

Цитат

Моята се разболя на 1 месец и я взеха в Токуда - там я храниха с Хип и препоръчаха да продължим с него ... Преди това от МД София беше на Фризо Пре за недоносени (роди се 2200 и до 3000-3200 трябваше да е на Пре формула) ...
Купи си една малка кутия от 300 гр. от аптеката и виж дали ще се понесе от бебето ...

Последна редакция: пт, 02 май 2014, 10:02 от Почти безобидн@

# 133
  • Варна
Много благодарв за отговорите! Наистина в началото ще пробвам с малки кутии, за да видя дали ще го хареса, а и още в болницата ще пробваме, а таткото после ще поръча млякото  Simple Smile Това с кутиите е добра сметка, мерси Simple Smile За после не ми се смята   Money по-добре да не знам отсега, че и без това в момента само мляко не купуваме  Simple Smile

Почти безобидн@, споменах малък пазар от гледна точка на:1-дистрибутора иска да продава определено количество, за да е оправдано да го предлага и не се ли постигнат тези продажби и казва 'пазара за продукта е малък, т.ч. го спирам';2- фирмите в Бг, които имат такова покритие са много малко да не кажа и че ги няма и нямат и много избор кой да е представител. Такава среда без конкуренция се искат едни %-ти, на които и производител, и дистрибутор са съгласни и започва продажбата, а това го отнасяме ние.  #Cussing out Затова, който може да купува от чужбина. В Бг нещата няма да се промемят скоро, освен ако от Хипп не направят нещо, което не им е кой знае каква полза и съответно не се интересуват много. Казах, че тук цената по магазините е добра спрямо цените, които дава дистрибутора, а не че е евтино. Аз също имам интерес и към другите формули, ако срещна проблеми като вашите, които сте споделили. Ще погедна и цените и ако въпреки отстъпката тук от чужбина ми излиза по-евтино ще поръчвам и аз.

# 134
hipp combiotik 2 няма внос и не се знае кога ще има за Бг  #2gunfire същия проблем го имаше в германия преди няколко месеца  #Cussing out Днес успях да се зареда с 8 кутии от кварталните аптеки в Пловдив. По големите хранителни и детски магазини е изкупен  #Cussing out

Общи условия

Активация на акаунт