Баба Марта бързала,две чертички вързала!-Тема 60

• 21 509
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
евриала , добре дошла   bouquet

# 466
Благодаря Лисичке, чета ви от известно време, но вече мога и аз да се включа по активно. Доста неща научих от вас, пожелавам успех на всяка, вярвам че Господ има замисъл и когато дойде времето му ще се изпълни!

# 467
Включвам се на бързо от телефона , че пътувам и не ми е удобно Simple Smile И аз не го вярвам за котките ( е все пак ако е била много гладна , знам ли ) като съм била бебе котката ни е обичала да спи при мен , преди да отида да живея с ММ редовно си спях с котарака ми.лягаше си като човек Simple Smile главата на възглавницата сгушен в мен .сега имаме 4 котки , но ММ не ми дава да ги вкарвам вътре Sad Аз съм чувала , че котката усеща къде те боли и ляга точно на мястото,за да ти вземе болката. Не знам до колко е вярно , случвало ми се е , но не помня дали е спряло да ме боли. Ще ви пиша след прегледа при АГ Simple Smile

# 468
Евриала, добре дошла  bouquet Желая ти скоро да видиш  EFP

# 469
Момичета това за котките става въпрос след като човек е умрял и котката има достъп до тялото....уффф как звучи Shocked Дано не ми се разсърди някоя от вас...не ми беше това целта  ooooh!
Иначе успех на Евариала Hug все пак тук сме, за да се подкрепяме Peace

# 470
интерсна темичка сте подхванали за котетата и животинките. Аз много се възхищавам на котките  са ми много сладкички (за малко да си отида с една котка от зоомагазин ,но после разбрах,че съм бременна). Това , което сподели Мечтичка може и да е така, но не е онова , което ме възпира да имам котки.. Страхувам се от вътрешните паразитите които носят и са неминуеми колкото и да се обезпаразитяват Sad то само допир до тоалетната и може да разпространи токсоплазмоза а и както наскро открили учените,че 80% от заболяванията са именно причинени от паразити - не ми се нрави тази статистика и съм си решила,че няма да имам котка за съжаление. Знам,че в много случаи не се проявяват заболявания при силен имунитет и т.н, но пък знам за пример майка ми, която е с автоимунно заболяване именно от домашни животни и си ме е страх доста..
Клара- ти когато си била бременна не ти е отчитал теста колко време.. Thinking или изобщо до края на бремеността?

# 471
Кремика, това с токсоплазмозата е по - стряскащото наистина. Аз съм я прекарала като малка. Не е страшно заболяването при небременни жени, но за целящи забременяване - трябва да се има предвид  Naughty
евриала, привет  Hug

# 472
Писах, писах и изчезна  #2gunfire
Танчечестит ти рожденик, да ти е жив и здрав и дано за следващия си рожден ден да чака първото ви детенце  Praynig
Краси честит имен ден, да чуваш името си изричано само с любов и уважение!
Евриала добре дошла и скоро към отчетните  Simple Smile
Клара хич и да не идва лелката и най-после да видиш  EFP

По днешната тема https://www.youtube.com/watch?v=w0ffwDYo00Q
Породено от "прекрасната ми нощ", ММ хърка и спи на звезда, котарака спи перпендикулярно на мен, а аз S  образно в оставащото пространство и полузавита, защото ММ е крадец на завивки
Скрит текст:

# 473
Имало е (може и още да го има) поверие, че ако котка прескочи мъртвец - той ще "вампиряса", или ще стане "тенец". Затова не са пускали котката в стаята с починалия човек. Може би в това поверие се корени и чутото от Мечтичка  newsm78

Което пък ме подсети за "Заекът" на Радичков, много ми е любима, точно за един такъв прескочен от котка тенец става дума. Тъкмо се чудех какво не съм препрочитала скоро  Heart Eyes

Креми, токсоплазмозата е опасна ако се заразиш по време на бременност. Аз не съм се изследвала, но съм убедена, че съм я боледувала. Май всеки, който е гледал котки я е минал. За всеки случай ще си пусна изследванията скоро, а ако дай боже забременея - ще чистя тоалетната с ръкавици, just in case.
Вътрешни паразити не съм виждала от години по моите котки.

# 474
 Мен най -любимото ми животно си е котката и никак не вярвам на това, че правят такива неща. Да, ако е някоя дива котка, сигурно знам ли, но домашна да е и да яде от собственика , който е гледал и обичал. Пък и всяко диво животно сигурно в дивата природа би яло всичко, надали би разграничавало човек или друго животно! Аз съм израстнала с животни. На село гледаха баба ми и дядоми много + и куче и котки. В апартамента с майка ми и баща ми също израстнах с котка 16 години. Бях първи клас , когато на 2 месеца е взехме. Сиамска. Те попринцип са си малко агресивно, но пък ако много се закачаш , ще си отнесеш някое и друго одраскване и забиване на някой зъб. Аз съм имала такива. Но пък винаги беше гальовна, когато ме болеше стомах , лягаше на него, или главата -пак до мен на високо лягаше. Когато правеше някоя беля се криеше , защото знаеше ., че ще й се караме. Беше падала 2 пъти от терасата -ние сме на 5-я етаж. Вече умря от старост , дишането й се влоши. Никога няма да забравя как умря. Тя не искаше да е видим как умира. В този ден се беше потулила и си спеше. сигурно й е било много трудно и болезнено. Чакала е всички да излят , за да умря в адски мъки. Мойте родители са я намерили -била е свекла китеника от табуретката , превивала се е от болкии и е умряла скрита зад дивана.... Като пиша , направо ми се насълзяват очите. Тя беше част от живота ни и член на нашето семейство. До ден днешен седи нейна снимка в рамка  в коридора на родителите ми .
 Кучетата не ги обичам , защото бях малка , на около 6г и ме заобиколиха някъде 5-6 кучета. Уплаших се и едно ме ухапа за крака. После инжекции, болница..Беше ужасен шок за едно малко дете. До ден днешен ме  е много страх като вървя по улиците и има глутница кучета. Много ме е яд , когато съм някаъде и около мен много кучета , пуснати на произвола от свойте собственици да се разхождат, те самите са на метри от тях и не обръщат никакво внимание , че кучето им души, скача по хората, а такива като мен приживяли такова нещо си ме е страх и замръзвам на място и се паникьосвам.
 Забравих да ви благодаря много за хубавите пожелания за празника ми- а, дано, ама без надали Simple Smile И вие да сте живи и здрави и да сбъдвате свойте желания и мечти Simple Smile

# 475
Мая, жесток котарак имаш!

# 476
Kremika , последния тест (отрицателен) ,който направих беше в края на 1ви,началото на втори месец от бременността. Тогава нямах никакви симптоми на бременност и отдавах закъснението на постите,които по това време спазвах . ooooh!

# 477
Мая, жесток котарак имаш!
Благодаря, той е едно голямо лигаво космато бебе. Като се появи истинското ще е голяма драма за внимание.

# 478

A аз оби4ам ей такива зай4ета...

# 479
Клара ти ме изумяваш Shocked  ooooh! Значи докато не дойде лелката има надежда  Laughing
Аз май като се замисля не искам никакво животно вкъщи....само навън в двора ни един ден може....той пък ММ винаги е имал куче....мен пък от котката ме е страх и гнус и т.н., от кучето май по-малко но пак ...абе страхлива работа hahaha от гризачи ми е гадно,а недай си Боже някой да ми подари пернато....веднага го зачерква от списъка Crazy Сега се сещам,че даже заради гълъб и едно врабче съм пресичала тротоари и сега е така...умирам чак голяма фобия са ми птиците...а ММ докато ми сфикне да се крия зад него по улиците и да пищя...все ей така беше hahaha hahaha hahaha и един като се разплаках от ужас при вида на идващ гълъб и му се разсърдих, тогава той "осъзна какъв проблем има" на глава с мен Embarassed hahaha

Общи условия

Активация на акаунт