ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 962
  • 764
  •   1
Отговори
# 240
Забравих да питам, понеже моя невролог никога не ми е казвал" това, което получаваш са ПА" тези състояния,започващи с потене, замайване,гадене, парализирането на тялото, паник атаки ли са? Искам да мога да ги контролирам или поне да намаля страданието( последното ми вдървяване беше зверски болезнено,продължи 30мин и след това мускулите ме боляха 3дена). Как мога да ги предотвратя. Сигурно задавам глупав въпрос, то ако можеше всеки щеше да го прави. Тук търся някакво разбиране, защото ми е много тежко като кажат"я стига,младо момиче нищо ти няма,лиготии". Охх, викам си, не сте го преживели, дано и да не го преживявате.

# 241
grazia да паник атака са си, но по принцип тези вдървявания,стягане, напрежение в крайниците се водят признаци на  силна тревожност, защото в най-началото като започна при мен, беше по същия начин,включително и главата, изключвам потенето, аз не съм се потила.

Не се притеснявай, повтаряй си ,че и това ще мине. Споделяй, дет се казва всички тук сме на едно дередже и на мен ми е приятно да пиша тук, дет се казва добре е да се изповядаш сред сродни души. Както съм чела за тези страдания,ние сме от избраните да се оптаме да направим света едно по-добро място за живене, защото много от хората претърпели такъв духовен катариз, защото той е духовен, въпреки,че си преминава през физически и психически страдания, след това помагат на други хора в различни аспекти на живота им.  Голяма част от всички психотерапевти са минали през това, едната ми приятелка, която също премина през това и се бори всячески без лекарства, напусна добре платената си работа на шеф в голяма международна компания и се зае да учи психология, като в същото време почна да изучава най-различни източни  практики за душевен мир в момента подготвя отварянето на такъв център в помощ на хората с  това страдание. Така,че горе главата- всичко е преходно, ще дойдат и добри времена! Hug

Последна редакция: сб, 22 мар 2014, 19:55 от Анонимен

# 242
Да, това е и моят избор. Само дано и този път ми действат добре.
А иначе аз нямам драма да пия АД. Споделих, понеже останах с впечатление, че много от вас за против и всячески се борят или да ги спрат, или да ги избегнат.

Аз лично горчиво съжалявам, че ги спрях и сега пак трябва да мина през адаптивния период. Но ако после всичко е наред, ще го преживея Simple Smile

Хубав ден на всички! Аз се стягам за зелена салата и узо на обяд Simple Smile
Ами, вероятно всеки си има някаква причина. Аз се отказах от АД, защото години наред съм била 50-55 килограма и масата от 70 кг, която добавих  след прием на тифаксин за мен е непосилна не само като физика, но и като самочувствие......а и аз вярвам , че холотропното дишане е моето спасение......но принципно не съм против АД и съм ги пила ......то си ми и личи де  Grinning

# 243
Аз от деанксита постоянно бях с подут корем и бях качила 3-4 кг за 8 те месеца през които го пих, сега откакто съм го спряла, корема ми изчезна и си отслабнах и пак съм си в норма. А отслабнах естествено щото рядко имам апетит, като преди, ама ей тук от два дена пак съм се разяла, явно маточината  и лавандулата почнаха да действат или си мисля,че ми влияят добре. Mr. Green

# 244
  • София
Аз пък явно съм изключение, понеже преди като пиех Ленуксин не само, че не напълнях, а даже свалих 3-4-5 кг и ми беше екстра! Е, вярно че тогава спрях да ям сладко - не че съм си го поставяла за цел, просто не ми се ядеше.
И да ви кажа, от известно време пак нищо сладко не ми се яде. Любими преди неща сега не са ми вкусни въобще. Единственото сладките плодове ми харесват.

Но явно на много хора АД влияят на кг понеже и пси-то вчера ме пита дали съм напълняла от тях.

Другото, което каза е, че Деанксит не е АД и че не помага при ПР.

# 245
Цитат
Искам да мога да ги контролирам или поне да намаля страданието( последното ми вдървяване беше зверски болезнено,продължи 30мин и след това мускулите ме боляха 3дена). Как мога да ги предотвратя.

Grazia, при паник атаките помага коремното дишане (бавно и дълбоко), но то е по-скоро при атака със чувство за ужас, недостиг на въздух и прочие. Незнам дали ще помогне при вдървяването на мускулите. Може би трябва да пробваш с дишане в самото начало, още при замайването и гаденето.

Цитат
Тук търся някакво разбиране, защото ми е много тежко като кажат"я стига,младо момиче нищо ти няма,лиготии"
Това ми е "любимото". Като ми го кажат и ми идва да ги гръмна  #2gunfire  #Cussing out

# 246
Ей момичета, влизам да помрънкам малко, цял ден си бях ок нито тревожност, нито нищо и сега гледах Предай нататък и в едната история ,беше споменат моят най-голям страх една жена какво е направила със себе си, мале пак се сковах и пак почнах да го мисля, направо незнам как ще се избавя от тази натрапливост- само някой да я спомене тази дума, дори и на майтап- аз се сковавам, много навътре го приемам. Всеки път се заричам да не гледам това предване, обаче пък от друга страна това са нещата от живота. наистина незнам и искам да разбера какво се крие под този мой ужасен страх ooooh!.

# 247
  • София
Ох, Мария Sad Така те разбирам...

Първо днес ме 'удари' постът, споменаващ смъртта на детенце от менингит, после в 'Предай нататък' съдбата на детенцето без майка (това ми е голям ужас - да не си оставя дечицата сираци), пък и съдбата на тази жена, за която ти казваш - казаха, че от психическо заболяване е стигнала до там...

Освен това, хем не вярвам на магии, хем едно нещо подсъзнателно ме яде. Споделям:
Преди два дни някой беше подхвърлил пред вратата ми пликче с детска дрешка вътре. Съседът ми я взе и я изхвърли. Тогава не се изплаших, понеже както ви казах - не вярвам в магии, но самата мисъл, че някой мисли нещо лошо за мен или още по-лошо - за децата ми, започна да ме яде.
П.С. Мисля, че знам кой е.

Оф, мога още много да мрънкам Sad

# 248
Да Ваня, аз от това се оплаших казаха,че е била болна от параноична ревност, каквото и да значи това,не искам и да знам какво е/вече си имам една УЖАСНА натрапливост, не искам други/, и че се е.......думата не искам да я споменавам, че ми причинява изключителен дискомфорт

# 249
Ваня, знам чудесно средство против магии, зависи от сезона, за в момента розе със сирена  Wink

Иначе, аз навремето съм ходила в църква да ми четат киприянова молитва, точно за това, една седмица преди това постиш, ефект никакъв разбира се.

# 250
Ваня, зависи от АД. И аз от стимулотон бях отслабнала, че и визията ми се беше променила към добро-имах някакъв щастлив блясък в очите....лошото е, че трудно се нацелва "твоето АД".....а деанксит си е АД, но едната му съставка е трицикличен, но е едно от старите лекарства........ами то никое АД не лекува. То просто си потиска проблема, но пък те кара да се чувстваш комфортно и да живееш нормално. Аз уж също не вярвам в магии, но откак мъжът ми изгасна като свещ пред мен, повтаряйки, че има магия и откак сума неща се случиха след смъртта му и аз започнах да се ослушвам за врачки.  А това "Предай нататък " и мен ме разстройва много и все си казвам, че няма да го гледам повече, че оревавам света, обаче събота в 20 часа пак съм заредена с ядките и кърпичките пред тв  newsm78.
Мари за параноична ревност.....аз ти бях споменала за една моя приятелка и те бях разстроила без да искам.......И аз се старая да не мисля за тези случаи, уж всеки ден слушам Луиз  Хей и дисковете за, които ви бях споменала.......обаче на моменти пак ме прихващат страховете, а уж е пролет  Rolling Eyes

# 251
Може би е по-добре да спрем да четем за симптоми, най-различни случаи и прочие, че така май само циклим по-дълбоко- съдя по себе си, когато не съм чула за някой нов случай, се чувствам много добре- в следващ момент, това което прочета ме потапя, явно съм прекалено прилепчива на външна информация. Дано успея, мисля да не влизам да чета  и пиша повече тук- получих терапевтична забрана за това, защото вече не приемам лекарства и се чувствам физически добре, но всяко споменаване на каквото и да е било растройство ме вади от релси и ми връща страховете, че всичко от миналата година ще се върне.  И край на гледането на предаването Предй нататък, миналата седмица по-същия начин, след свършването му, пак ми изкочиха страховете. то явно има и за какво да искачат, искат да ми подскажат нещо, но какво Thinking

Алина благодаря ти за всичко!    bouquet Истински боец си! Simple Smile на магии недей да вярваш, миналата година,нали и аз отидох на врачка, уж да ми леят коршум против страх, тъкмо бях направила един месец, в който се чувствах добре , и такива ми ги наговори, да не разправям, адски се уплаших и всичко ми се върна, и не устисках и започнах да приемам деанксита.  Това ми беше първото и последното посещание на такъв индивид в живота ми!

Успех и кураж на всички момичета и момчета!

# 252
Момичета, за пръв път ми се случва нещо подобно-снощи към 3ч се събуждам от жестоко сърцебиене. Имах чувството,че беше в гърлото ми това сърце. Мн се уплаших, защото за първи път се задушавах. Сърцебиене имам от мн отдавна, но никога не съм се задушавала. За около 5 сек изобщо не можах да вдишам. А сърцебиенето продължи 2часа. Умрях и оживях. За него пия пропранолол.
На мен мн ми се вие свят, когато бързам, аз съм станала супер сприхава, нервна, все бързам, да не ме чакат. Аз например нямам някакъв силен страх към нещо, но постоянно се притеснявам и тревожа за нещо или някой, без да има причина. Страх ме е да стоя сама, все ми се причува или привижда нещо, 6трах ме е от мъртавци и от самата смърт много. Все ми е напрегнато и това ме изтощава.

# 253
Оф чудя се дали да ви кажа един трик срещу сърцебиене. Изпитан е, действа, но според мен се консултирайте с лекар.
Та затваряте очи, и с показалец натискате средно силно очната ябълка от вътрешната страна на окото за около 10 секунди. Лекарите знаят моста такива прийоми за сърцебиене, но не знам защо не ги казват.

# 254
На мен кардиол. ми каза или да си бръкна в гърлото да предизвикам повръщане или да клекна и с ръце да притисна слънчевия сплит. Нещо обаче не ми подейства на мен.

Общи условия

Активация на акаунт