ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 134 964
  • 764
  •   1
Отговори
# 270
ГАЛА, а ти какви лекарства пие6, ако не е проблем да ми кажеш? А за невролога аз се мъкна ве4е 9 години и и бях казала, 4е искам и ЯМР да си направя, снимка на шийни прешлени, а тя всеки път казва "и какво ще видиш на тоя резонанс, един здрав мозък". Исками се да пия хап4е при нужда само да ре4ем, не сутрин обед ве4ер да се съобразявам да не изтърва. Имам една позната, тя пие ксанакс, само като я усили.

# 271
За световъртежа пия цинаризин, но той е доказан депресант, предизвиква депресия, при мен проблема ми е в кръвоносните съдове. ЯМР чак не знам дали да правиш, но една снимка на шията е добре, може да име изкривяване, шипове, дископатия, стеснение. Смени си невроложката.

# 272
Grazia, болките в гърба и врата, както и световъртежа са съвсем нормални за ПР. Това е натрупаното напрежение, енергия, която циркулира - може да е главоболие, болки по тялото, топка в стомаха, сърцебиене - всичко това е едно и също нещо и тялото прави опит да го изчисти, все едно ни прави услуга.  Ако наистина се изключи друг физически проблем, това е типично, и аз съм ги имала тези симптоми.  Това е емоционалната болка, страховете, комплексите, които си натрупала и можеш да ги усещаш по този начин - с всички тези реакции. Това са физически блокажи. Както блокажи са също контрактурите, които получаваш на ръцете и краката при криза. Искат да излязат, да се изчистят. Това си е типичното ПР, не си мисли, че имаш друго заболяване. Но за да си по-спокойна може да провериш все пак. 

# 273
Момичета,някоя от вас пие ли Ксетанор?Аз от 2 седмици съм зле,преди 5 години за първи път имах ПР и сега пак със същата сила.Дадоха ми Ксанакс по половинка сутрин и вечер,но не ми действа.Досега не съм пила антидепресанти,ще ходя на преглед при д-р Тричкова от Пловдив.Някакви отзиви за нея?
Хубав и спокоен ден  Hug

# 274
Аз тия дни хич не бях добре , направо едвам се носех , но не от атаки , просто не можехме да спим покрай детето няколко вечери и това тотално ме изцеди . Съответно все бях с апарата за кръвно , защото когато съм много уморена имам чувството , че е високо .

# 275
Благодаря ви- Гала, Yellow Butterfly Hug
Невроложката ми отри4а да имам нещо друго, но аз полудях и в4ера си направих скенер на главата. Ами нищо обезпокоително там. Скоро правих и ПКК и там вси4ко е ок, но как е възможно напълно здрав 4овек, а с толкова много болежки и проблеми...
Само снимка на шийни прешлени не съм правила, но и това скоро. Одеве попаднах на една статия за ФИБРОМИАЛГИЯ. Ми те симптомите вси4ки до един са при мен.
Някой да е 4увал тази диагноза или да знае нещо пове4е?

# 276
 smile3511 ааааааааааааа, що се похвалих, че пия кафе безпроблемно. Днес от 2 нес кафета направо ми подскача сърцето.....

# 277
  • София
smile3511 ааааааааааааа, що се похвалих, че пия кафе безпроблемно. Днес от 2 нес кафета направо ми подскача сърцето.....
alinnna, то нес кафето е по-силно от еспресото. Аз такова никога не съм можел да пия. В момента пия 3-в-1 на якобс (от тия оранжевите), само то горе-доле ми понася.

# 278
Grazia, имам една приятелка с фибромиалгия. Това  е напълно непозната диагноза още, даже мъжът и е лекар и не беше чувал за нея и не знаеше за какво иде реч. Аз като ти гледам симптомите твоето си е чисто ПР и болките са нормални. От нея знам, че има кризи - болки и схващания на мускулите, които не се издържат, дори не може да стане от леглото. Но то все па зависи в кака степен е. Тя много чете и се рови за това нещо, ходи по лекари и заключението е, че както всяка болест, това е много, много натрупана емоционална болка, която не е изляла навън и се трансформира в друго, просто при нея не е ПА, а е криза с болки и изтръпване на мускулите, но това не е акушерската ръка и другите видове контрактури, които се получават при ПА и не са придружени с чувство за страх. Тя специално е имала много тежък живот,  с много лични трагедии, загуба на близки и какво ли не и при нея така избиват нещата, както при нас ПА. Също за фибромиалгията са характерни и ниски нива на серотонин, което беше идеално за една позната на мъжа й психиатърка да потрие доволно ръце. И тя почна да пие лекарствата, дето й ги предписа психиатърката, но 10 дена и не можа повече, защото получи още по-големи болки и отделно беше като труп, неадекватна направо. Трябва чистене и това е, иначе проблемите се задълбочават и трябва повече време и упоритост после да се махнат. И промени да се правят, защото ПР е показател, че  в някоя сфера от живота нещо не е както трябва, даже е много зле и вече чашата е преляла.

# 279
Нито кафе пия, нито кола, никакви тонизиращи напитки и пак съм като навита пружинка. ooooh!

Elizabett, аз от недоспиване получавам кошмарните сърцебиения, главата ми е замотана, едно прилошаващо ми е..просто нищо не мога да върша нормално. Просто, когато съм много уморена вместо да ми е отпуснато и сънливо, то ми става ужасно изнервено и ме спохождат паниките..

# 280
Охх, просто ми се иска да ми поставят правилна диагноза, за да знам какво да правя. Иначе само си предписвам сама разни болести. Точно това е, че аз нямам някакъв парализиращ страх, а когато се изнервя много и започва сърцеб.замайване,схващане. А неврол.ми каза, че имам химически някакви проблеми имам недостиг на серототнин и затова ципралекса ми доставял това вещество.

# 281
Елена, аз пия ксетанор от 2006 приблизително. На мен ми е добре с него. Ксетанора не е от класическите трициклични АД, а от групата с обратно захващане на серотонина, каквото и да значи това.

# 282
Аз кафе изобщо не мога да пия, разтрепервам се цялата и сърцето почва да блъска. А ако изпия 1 чаша кола следобяд или вечер, безсънието ми е гарантирано.  Shocked

# 283
Grazia, може да да нервни кризи също - при тях няма страх, може и сърцебиене да няма, но дргите симптоми са същите като при ПР - сковаване, изтръпване, главоболие, кръвно, задух и т.н.

# 284
Здравейте!
Напоследък нямаммного време да пиша тук.
Преди 2 седмици хванах една сочна гнойна ангина, бронхит и синузит-3в1. Laughing
Нито дойде ПА, нито пък се дадох на гадостите.
Предписаха ми Аугументин и куп други хапове.
Та измежду толкова лекарства пропусках в бързината АД.
Така сама си намалих дозата на Есцитила от 1 хапче на половин от 10мг.
Втора седмица съм вече на половинка и освен леко главоболие и леки телесни неразположения нямам други притеснения. Още повече,че започнах да се чувствам като парцал при едно хапче-то не е прозяване, то не е умора, абе едва издържах на работата. Може и да епролетна умора , а и предпочитам така да мисля. Wink
Мисля повечко време да задържа на половин доза.
Моля ви , не търсете симптоми и болести в Интернет.
Мозъкът е като гъба-попива всичко и след толково мислене е нормално да почне да изпраща сигнали под формата на симптоми .
И на една колежка онзи ден казах- щом мислиш за лимони винаги ще ти е кисел живота.
Аз апарат за кръвно не съм пипала от месеци и ми е добре. Когато бях болна лекарката го измери 135 на 85 и направо не повярвах. Тя ми каза, че вече съм преодоляла страха и съм се успокоила до голяма степен. А истината е ,че се промених и не ми пука . Наложила съм си да не мисля за бъдещи неясни лоши неща и да не общувам с прости хора, които само злобеят.

Общи условия

Активация на акаунт