ПАНИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО-Тема№15

• 133 614
  • 764
  •   1
Отговори
# 600
Вчера говорих с мой познат лекар от Токуда, който като му обясних симптомите и въобще всичко ми каза...твойто въобще не е ПР ами е нещо там с вегетативната нервна система и т.н. Каза да сменя диазепама с Грандаксин по схема...ще пробвам ако наистина действа и с ПСихолога скоро ще ви се похваля. Тези дни съм добре..предстои ми и почивка в рондия ми град, ще си взимам и малко котенце и въобще нещата мисля, че ще поминат за момента! И дано никога не се появат повече!!!
Кураж и на вас мили мои!

# 601
  • София
Здравей, vani99. По принцип АД трябва да се пият много време, преди да се усети НЯКАКЪВ положителен ефект от тях. Хора, които за две седмици скачат на крака и се радват на живота както преди, са по-скоро изключение или заболяването им е в много лека форма.
Казвам го, защото гледам, че от 5-6 дена пиеш тритико и бързаш да го смениш. Честно казано, не съм запознат точно с този АД, но все си мисля, че са нужни поне две седмици - и то за да отшумят страничните ефекти, а не за да почувстваш лечебния ефект от лекарството...
За сравнение ще ти кажа, че при мен (пия есцитил) страничните ефекти отшумяха чак след третата седмица прием, а в същото време ефекта започна да се усеща някъде след четвъртия месец. Дотогава през две седмици ходех при пси да я питам дали да не сменяме АД. Благодарен съм й за твърдостта и увереността, за това, че не поддаде, защото всяка една смяна на АД те връща в началото, че даже и назад и започваш да губиш увереност, че някога ще се измъкнеш.
Хубавото на страничните ефекти при започване на АД е това, че колкото по-силни са, толкова по-добър ще е ефекта от лекарството...
С това не искам да ти кажа да отмениш решението на психиатъра си, а по-скоро да те информирам за начина на действие на АД. Защото в началото и аз не знаех, че толкова бавно действат и няколко пъти съм почвал и съм ги спирал след няколко дена, а реално на тях им трябват седмици, седмици, за да подействат.

# 602
  • София
StanyS, обикновено след силен и продължителен стрес първото, което реагира, е вегетативната нервна система. Макар да не изпитваш психически проблеми, а по скоро физически, не пренебрегвай нещата. Твоят познат лекар дали е психиатър (или поне невролог)? Защото при тези неща трябва сериозен подход. Сега, докато си още в началото, имаш 100% шанс да се възстановиш напълно, но наистина е нужен специалист, а и време, защото възстановяването на нервите става бавно.
Моето мнение е, че за такива проблеми най-добре е да се ходи при психиатър. Най-малкото през ръцете им са минали много случаи и имат практически опит. Другите лекари не подхождат много сериозно към нещата (най-вече от неразбиране и липса на опит)...

# 603
Здравей, vani99. По принцип АД трябва да се пият много време, преди да се усети НЯКАКЪВ положителен ефект от тях. Хора, които за две седмици скачат на крака и се радват на живота както преди, са по-скоро изключение или заболяването им е в много лека форма.
Казвам го, защото гледам, че от 5-6 дена пиеш тритико и бързаш да го смениш. Честно казано, не съм запознат точно с този АД, но все си мисля, че са нужни поне две седмици - и то за да отшумят страничните ефекти, а не за да почувстваш лечебния ефект от лекарството...
За сравнение ще ти кажа, че при мен (пия есцитил) страничните ефекти отшумяха чак след третата седмица прием, а в същото време ефекта започна да се усеща някъде след четвъртия месец. Дотогава през две седмици ходех при пси да я питам дали да не сменяме АД. Благодарен съм й за твърдостта и увереността, за това, че не поддаде, защото всяка една смяна на АД те връща в началото, че даже и назад и започваш да губиш увереност, че някога ще се измъкнеш.
Хубавото на страничните ефекти при започване на АД е това, че колкото по-силни са, толкова по-добър ще е ефекта от лекарството...
С това не искам да ти кажа да отмениш решението на психиатъра си, а по-скоро да те информирам за начина на действие на АД. Защото в началото и аз не знаех, че толкова бавно действат и няколко пъти съм почвал и съм ги спирал след няколко дена, а реално на тях им трябват седмици, седмици, за да подействат.
/Благодаря ти за отговора.Аз съм запозната с това имам опит от преди 4 години лекувах се със сероксат и наистина ми подеиства след един месец че дори и повече.Лошото е че началото е много трудно но вероятно ще започна отново него.А и напълнях с 15кг но ......по добре пълна отколкото в това състояние.

# 604
  • София
И аз имам 10-ина кила отгоре, които ми тежат, но наистина по-добре кила в талията, отколкото депресия в главата Simple Smile

# 605
Аз да се оплача, че преди два дни изведнъж рязко ми падна кръвното 80/50, след час ми беше 120/80.  Tired Днес пак се случи така, само дето беше по-поносимо - 105/80, в момента, в който усетих, че нещо става се чувствах точно като преди паник атака.... Не знам това от нервите ли е пак, времето ли ми влияе, а и ПМС сигурно оказва влияние в момента...  ooooh!

# 606
Desex, сигурно е комбинация от времето и ПМС. Освен това днес има магнитни бури - и те действат на кръвното.
На мен така ми е падало кръвното от едно противоалергично хапче и аз точно като паник атака го почуствах. Не можах да си измеря кръвното тогава, че нямах апарат, но пулса ми едвам се напипваше на ръката, а от лекар знам че това е признак за много ниско кръвно.

# 607
Е моето кръвно днес е високо, сега го мерих, понеже се чувствам свръх тревожна с кръвно 150 на 90 съм ,5 пъти го мерих толкова е. Аз незнам, все го вдигам напоследък,незнам на кво се дължи, предполагам пак е свързано с нервите- но тази тревожност е убийствена просто, а нямам нито стрес, нищо. и това гадене ужасно просто.

# 608
  • София
maria, защо не поискаш от твоето пси да ти изпише някакво по-леко успокоително, което да не е бензодиазепин. На мен примерно ми е изписала Хедонин 25мг да взимам по половинка при нужда. Онази вечер взех половинка, защото и аз не мога да спя напоследък добре, сигурно заради времето.

# 609
. Другите лекари не подхождат много сериозно към нещата (най-вече от неразбиране и липса на опит)...

Да, наистина е млад може би без опит, но винаги е успявал да ми помогне в много ситуации и то без традиционните "силни" лекарства, които по принцип изписват. Питах го защо невролога ми предписа ксанакс или диазепам и отговора му беше както и на моя някогашен физиотерапевт в Испания..каза всичко е за пари и маркетинг...сега това е модерно и това ти изписват..пиеш пиеш пристрастиш се..купуваш..не ти минава и така парите отиват където не трябва..напълно съм убедена в правостта му и му вярвам като приятел, че няма да ми навреди. Според мен е много важно и доверието към когото и да е лекар към който се обърнем.

# 610
Аз пия и неолексан от 150мг два пъти по едно от един месец и се чудя дали да не увелича дозата с още едно хапче към сутрешния прием преди да премина към сероксата.не ми се пият тези антидепресанти.някой има ли опит с неолексан ср от 150 мг.на мен ми го препоръча психиатър но явно ми е леко а и го пия само от месец

# 611
  • София
StanyS, не знам как да натъртя, че е нужен човек с опит в случая - сиреч психиатър. Даже и за невролог не е ситуацията.
Не исках да ти разказвам, за да не те стресирам допълнително, но сега ще ти кажа при мен как протекоха нещата.
При мен всичката нервност дойде след един такъв период на продължителен стрес и разочарования. И в крайна сметка ми се разбъзика вегетативната нервна система. Започнах да ходя по лекари, какви ли не - гастроентеролози (не можех да се храня), невролози, алерголози (получих алергия към много храни). И всеки вика - нищо ти няма. Тук-там някой от тях се присети и ми казва - нещо на нервна почва ти е. Една лекарка (общопрактикуваща) ми изписа стрезам, каза ми "малко си нервен". И нищо повече, никой не ти обяснява нищо.
А само да кажа, че аз дотогава от болести не разбирах. Единствените хапчета, които познавах по име, бяха аналгин и аспирин.
Накрая един невролог ми каза, абе да ти дам ксанакс, ама към него можеш да се пристрастиш. И в крайна сметка нищо не ми даде.
А аз не знаех какво се случва с мен, направо се побърквах. И в крайна сметка след мноого много време разбрах какво е, но вече беше станало хронично. И сега няма излекуване.

Горе-долу по същото време, един колега от работата беше направил нервен срив. Но той веднага беше попаднал на читав доктор, който да го изпрати при правилния специалист, защото изкара един курс с ксанакс по схема за 6 месеца. Наскоро се чухме с него и го питах какво става, той вече беше забравил за какво става дума (все пак 7 години са минали от тогава).

Така че, важно е да се хване на време и да се лекува от специалист. Както при всички други болести. Ако те боли сърце, не отиваш при очен доктор, нали? Защо и при нас да не важи същото. Няма нищо срамно, че специалиста е психиатър. Аз навремето се срамувах, защото си виках - аз не съм луд, какво ще правя при такъв доктор... Такива са разбиранията тук в БГ.

Та така...

# 612
Аз пия и неолексан от 150мг два пъти по едно от един месец и се чудя дали да не увелича дозата с още едно хапче към сутрешния прием преди да премина към сероксата.не ми се пият тези антидепресанти.някой има ли опит с неолексан ср от 150 мг.на мен ми го препоръча психиатър но явно ми е леко а и го пия само от месец

Аз пия от ноември неолексан.....ами както се чувствам с 0.50, така се чувствам и със 0.150, затова пия по едно 150 сутрин.......колко още да се помпам със серотонин.......и по един блистер на ден да пия-пак ще е същото, аз като си имам постоянните дразнители на главата ежедневно и злато да пия-все тази..... #2gunfire

# 613
Аз днес се чувствам още по зле цялата треперя спрях всякакви лекарства така ми каза лекарката да взимам само ривотрил за успокоение и да пия вечер миртазепин от 15мг.Каза да спра неолексана

# 614
Аз днес се чувствам още по зле цялата треперя спрях всякакви лекарства така ми каза лекарката да взимам само ривотрил за успокоение и да пия вечер миртазепин от 15мг.Каза да спра неолексана

Ми за какво да спираш неолексана, той е хранителна добавка и е безобиден.....

Общи условия

Активация на акаунт