87th Academy Awards OSCAR'2014–Честито на печелившите! А кои ще са следващите?

• 33 824
  • 756
  •   1
Отговори
# 495
# 496
# 497
  • вятър в маслините, вятър над хребета
На мен ми се стори добре визуално, красив. Не разбирам нищо от ефекти обаче, лаишки си разсъждавам.

# 498
  • Ænima/Albuquerque
Щото си беше красив, ДжоFlutter

Муре, що приказваш глупости? Practical effects не са никакви ефекти ли? Какво ли са правили в киното преди 20 години...

# 499
  • в морето до колене
Т'ва за Чаплин не е точно така...  Peace
Не го казвам, за да се впусна в спор. Просто уточнявам фактите. Три оскара има човекът приживе. Вярно е, че двата са почетни. Ама все пак са приживе.

*Иначе за "Интерстелар" и аз съм чела, че не са ползвани много компютърно генерирани ефекти. И даже голяма част от нещата са снимани в декор, а не пред зелен екран. Което не значи, че няма ефекти, де. Ама аз като не съм познавач, та си мълча.
Но пък може да го номинират за сценография, примерно.

# 500
  • срещу двата комина :)))
Щото си беше красив, ДжоFlutter

Муре, що приказваш глупости? Practical effects не са никакви ефекти ли? Какво ли са правили в киното преди 20 години...

значи, доколкото си спомням наградата е за "визуални ефекти" или ... Нямам никакво намерение да споря, филма е красив, просто има много по-добри ефекти в другите филми, това ми беше идеята  Peace

# 501
  • Ænima/Albuquerque
Не мога да разбера хейта ти към тоя филм.  doh

# 502
  • срещу двата комина :)))
Не мога да разбера хейта ти към тоя филм.  doh

няма никакъв хейт, просто ми се скача всеки път , като кажа, че не съм съгласна с нещо в него  Crossing Arms Къв хейт има в това, че не съм съгласна да е номиниран за ефекти, след като не ги намирам за достатъчно добри , баси ...

# 503
Скрит текст:
Може би си споделяла, съжалявам ако те карам да повтаряш, но защо? Simple Smile
Не съм писала тук за него. Вчера го гледах и останах тотално разочарована. Спирах го поне 15 пъти и с голямо усилие го догледах. Изобщо не ми хареса, много плоско откъм сюжет, дори няма да отварям дума за религиозните дрънканици. Всички образи освен този на Хокинг и жена му ми бяха еднопластви и недоразвити. Даже Дейвид Тюлис ми беше безличен.
Единственото читаво нещо във филма е Еди Редмейн. Превъплъщението му беше блестящо, но и то не може да компенсира останалите недостатъци. И въпреки това го гледах повече като прецизно техническо изпълнение, на което се възхищавам, но без да предизвика никакви чувства у мен.
Само към героинята на Фелисити Джоунс изпитах известно съчувствие, макар че през по-голямата част от филма ми беше досадна.
Моето мнение се припокрива с твоето като се замисля. Мисля, че го изгледах докрай само заради Еди и Фелисити. Неговото превъплъщение беше много добро, гледахме с ММ и той като върл фен на Хокинг го оцени. Но въпреки това като че ли му наложи повече ограничения отколкото му даде възможност да изява този образ.
А към Фелисити имам слабост и не знам какво трябва да изиграе, за да не ми хареса Simple Smile което не е най-обективно, ама то тук обективност трудно се постига Simple Smile

# 504
Защо да е хейт, когато някой филм те подразни и си кажеш?

"Интерстелар" мен лично безкрайно ме подразни, казвам си го без притеснения. Но беше много добре изглеждащ визуално- на черното не мога да кажа бяло.

Друг един филм, който ме подразни, обаче беше много, много по-идеен в същия аспект, и това е "Ной". Не знам какво качество са му били ефектите, не разбирам, но имаше някои безкрайно оригинални хрумки и на няколко момента наистина ми секна дъха в киносалона. Това в "Интерстелар" ми липсваше- вихреното въображение на Аранофски. Фантазия, която прави и най-тривиалния сюжет приказно изживяване.

"Ной" го няма в нито една номинация- за мен лично това е голяма изненада.

# 505
  • в морето до колене
"Ной" го няма в нито една номинация- за мен лично това е голяма изненада.
Има една интересна номинация "Ной" - за АНИ, наградата на Международната асоциация за анимационно кино.  Grinning
Съвсем си е сериозна номинацията, обаче. И е точно в контекста на горната дискусия.
Едната от категориите на наградите АНИ е "за анимирани ефекти в игрален филм". Ето тука е "Ной" - заедно с човека-паяк, хобитите, трансформърите и Х-мените... Сиреч, където му е мястото.  Peace

*Освен това има номинация за Златен Глобус за оригинална песен, както се оказа.
Убийте ме, ако помня нЕква песен, че е имало там...  ooooh!

**Иначе единствените, които са го почели, са журналистите, които пишат за кино - има четири номинации за Златен Сателит. Но даже и те не са отишли по-далеч от ефектите, звука, сценографията и костюмите.

# 506
Ами те не е като да се напъваха много да играят там актьорите. Само малкия Логан ми хареса от Ной. И ефектите де.

# 507
А, и Ной и жена му играха бе- то не бяха пънчесто мръщене и истерични крясъци, мням Crazy
Иначе дори и с  този си най-смотан филм Аранофски доказа, че винаги е различен. А говорейки за визуално съвършенство, то "Фонтанът" може да няма рейтингите на Нолановите филми, но за разлика от тях е абсолютно и тотално незабравим!

# 508
  • в морето до колене
Само малкия Логан ми хареса от Ной.
И на мен така, Злате. Ама нали съм пристрастна... та си мълча.  Wink

Иначе на мен основният ми проблем с филма беше мисогинизма на Ной. (Извинявам се за чуждицата, ама не намирам подходящата дума... щото то това не е женомразство, а друга, по-политическа боза.) Както и съвсем непонятното за мен самобичуване до степен да пожертваш и потомството си зарад някакво си изкупление.
Разбирам, че вероятно си е така в първоизточника (нямам намерение да търся феминистка гледна точка в Библията, примерно). Ама някак си "дървено" ми стоеше цялата система от възгледи за живота на героя.  ooooh!
Подозирам, че и на сцеранистите тази ценностна система им е малко далечна, та не са съумели да я предадат достатъчно задълбочено. За мен като зрител беше неприемливо, и толкоз.  Crossing Arms

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 17:11 от мячик

# 509
  • Ænima/Albuquerque
Не съм гледала Ной, мислех да не го правя, въпреки че е на Аронофски, когото дълбоко уважавам. Обаче много я мразя библейската тематика... Tired
Кво викате, трябва да се гледа ли?

Джо, защо трябва да се правят сравнения между филмите? Мисълта ми е, какво общо имат Интерстелар и Ной, примерно?

A, за Интерстелар и "хейта" (ето, в кавички го сложих!) на Мура - няма значение, и двете знаем за какво се чоплим.   Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт