87th Academy Awards OSCAR'2014–Честито на печелившите! А кои ще са следващите?

• 33 440
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
  • Ænima/Albuquerque

Има, как да няма - анти-гей конспирация.  Mr. Green

# 646
  • в морето до колене
Гледам водите фризьорска полемика - да взема да се включа и в нея.

Аз също твърдя, че "Игра на кодове" е прекалено зрителски ориентиран филм.
Предполагам това ми становище донякъде се припокрива с понятието "фризиран".  Simple Smile За мен поне това понятие би могло да се използва в такъв смисъл.
И за филма казах още тогава, че със сигурност ще има доста номинации, но не искам да спечели награди.

Не съм гледала още Теорията, но подозирам, че е направен зрителски ориентиран също. Което вероятно също го прави "фризиран".

Така като гледам списъка с номинирани филми мога да ги разделя 50/50 на фризирани и нефризирани всъщност. Като при фризираните, освен горните два, очаквам да добавя снайпериста и дори Селма.  Thinking

Не съм гледала и Wild, знам само, че е за някаква пътешественичка. Ако ми се стори прекалено зрителски ориентиран, също ще го оценя като "фризиран". Но той не е номиниран за най-добър филм, така че цялостната оценка за него няма отношение към конкретния казус.

# 647
Аз не виждам "Теорията" с какво е нафризиран? Не блести с нищо супер уау, но за мен определено е история, която си струва да бъде разказана. Знам, разбира се, за Хокинг на BBC, но той няма претенции за такава широка аудитория, като изключим фенките на Бенедикт. Еди се справи доста добре, след като взе Глобуса попрочетох как се е подготвял за ролята и т.н., и пак ще кажа, че ако някой заслужава награда във филма, то това е той. Освен това мисля, че и точно сега е чудесен момент да се гледа за живота на Хокинг, точно след лятото и истерията с ALS.

# 648
Мяч, много кефиш!  Laughing
На мен всички филми ми се виждат фризирани, не знам защо.

# 649
  • в морето до колене
Мисля, че продуцентите заявяват актьорите,
не знам да има прецедент някой да вземе Глобус за главна, а Оскар за второстепенна роля.
Такъв не се сещам, но се сещам за обратния - Кейт Уинслет за "Четецът"
Глобусът е за поддържаща
Оскарът за главна

# 650
Мяч  Hug

който иска да ме разбере ме разбира, другите търсят конспирации и под вола теле  Peace

На мен всички филми ми се виждат фризирани, не знам защо.
+1 и тук

# 651
  • Once there was a Hushpuppy...
А, какво имате предвид като казвате "зрителски ориентиран" филм newsm78
Нали всички филми се правят за зрители.....или зрителите се делят на нещо...

# 652
Освен това мисля, че и точно сега е чудесен момент да се гледа за живота на Хокинг, точно след лятото и истерията с ALS.

Точно това е проблемчето,
това са избрани положителни тип вдъхновяващи моменти от историята на Хокинг, прилича на ПР представяне, липсва и в него нелицеприятната страна на монетата.

# 653
Ами те ако не са зрителски ориентирани, нали няма да ги коментираме в контекста на оскарите. Има ли номинирани и печелили не-зрителски филми?

# 654
Освен това мисля, че и точно сега е чудесен момент да се гледа за живота на Хокинг, точно след лятото и истерията с ALS.

това са избрани положителни тип вдъхновяващи моменти от историята на Хокинг, прилича на ПР представяне, липсва и в него нелицеприятната страна на монетата.

А защо това да е проблем? Аз, ти и другите, които са се заинтересували, знаят какво е ALS, но болшинството знае ли? Не смятам, че липсваше нелицеприятната част, особено от гледна точка на жена му, после и от негова гледна точка, но за да продължа ще трябва да издам сюжета.

# 655
  • Once there was a Hushpuppy...
Ами те ако не са зрителски ориентирани, нали няма да ги коментираме в контекста на оскарите. Има ли номинирани и печелили не-зрителски филми?

Ами, не знам. Аз от тук научавам това - зрителски ориентиран филм Thinking

# 656
Hushpuppy, не ми е толкова буквален въпроса. Simple Smile

# 657
  • в морето до колене
Не е винаги така, Криста.
Филмът на Иняриту е много, много силен претендент за победител в няколко категории без да е толкова зрителски ориентиран. Макар че също има всичко, като Играта примерно - има вълнуваща човешка история, има хумор и диалог, има силна актьорска игра. (Е, няма исторически контекст, ама пък има злободневност...)
Но освен всички изброени зрителски ориентирани елементи, в него има и кинаджийство. От това, което прави киното седмо изкуство. И вълнуващата човешка история не е разказана просто мило и симпатично.
Това го пиша малко по-емоционално, защото до момента това е моят филм №1 за 2014 и ползвам всеки повод да го хваля наляво и надясно.  Wink

Също НЕ-зрителски ориентиран е филмът на Линклатер.
И въпреки всичката си шареност... дори хотелът е по-малко зрителски ориентиран по моя лична преценка. Защото стилът на режисьора е прекалено самобитен и не е чак толкова лесно смилаем от масовия зрител.

Още не съм гледала джазовия филм, ама като чета разнопосочни мнения - той ми е четвъртият от тези, дето стоят пред вратата на фризьорския салон.

Аз от тук научавам това - зрителски ориентиран филм Thinking
Аз го употребих това определение в първото си мнение за "Игра на кодове", Ради.
Няма нищо за "научаване" - просто моят начин да опиша впечалнеията си от филма.

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 17:41 от мячик

# 658
Да, много точно казано. Доста едностранчиво беше всичко и на мен лично филмът не ми вървеше гладко, ако мога да се изразя така. Сякаш имаше списък на сцени, които трябваше да се покажат просто.

# 659
Мячик, за Линклатер се съгласявам. Бърдмен още не съм гледала. Хотелът много се харесва и тук, и офлайн, поне сред моите познати.

Общи условия

Активация на акаунт