С мартеничка се закичи мама и Априлче чака румена, засмяна :)

• 39 953
  • 756
  •   1
Отговори
# 75
  • София
момичета, живея далеч от роднини и не позволявам на никой да ми се меси и да ми казва какво да правя и как да правя; ясни граници трябва да има; аман от това кой какво казал - същото като осоляването на бебето да не миришело; доверявайте се на интуицията си и здравия си разум; разбира се, че трябва да се вземе нещо, защо трябва да си докарваме инфаркти в последния момент? като за първо бебе нямаме нищо, така че се налага да се вземе всичко основно; напоръчах уикенда всичко по интернет, тази седмица чакам да пристигнат пратките и съм готова; забранила съм на роднини и приятели да купуват неща - не мога да оставя на някой друг да взима решения на детето кое ще му е добре или ще бъде подходящо за него или че на нас ще ни хареса

# 76
Здравейте на всички,

Попаднах на две много интересни статии относно страха от раждането и болката. Излиза, че сами си усложняваме нещата. На мен ми бяха много интересни и полезни, ако някой има желание може да ги погледне:

http://www.roditeli.info/family/statia/strah/

http://www.svatbata.org/forum/index.php?topic=7243.0

arriyyaah и аз съм се ориентирала към пелени за многократна употреба, но още не мога да се престраша и да си поръчам нещо newsm78 . Ориентирала съм се към: http://www.coolababy.com/new-born-one-size/nano-silver.html или на Alva baby като за начало за пробата мисля да взема 4бр. за новородени и ако ми допаднат после да поръчам още и от джобовете с универсален размер. На теб кои ти допадат повече? Има ли и други мами, които ще използват този вид пелени. Ако по-рано сте обсъждали темата се извинявам.

Мисля да си поръчвам и от тази възглавничка със спелта за облекчаване на колики, някой има ли някакви наблюдения? http://www.spelta.biz/mothers_colic.php

Лека вечер на всички големи тумбачета  preggo.

# 77
И мен свекито много ме изнервя с нейните суеверия.Второ дете ми е,а на нея трето внуче и пак нищо да не съм перяла,тя щяла да ги приготви.Ами не искам,аз ще си приготвя всичко.А като ми говори така и аз ща неща се психирам от приказките и #Crazy
Заради нея предния път,сглобява мъжа ми кошарата докато бяхме в болницата,а бебо като го доведоха при мен,чаках да ми донесе дрехите тя и то милото седя увито в една болнична пелена която приличаше на парцал.Много ме изнервят тия суеверия.Предната седмица идва с мен на ФМ,взех я защото е работила с лекаря,хайде викам ще ми обърне човека повече внимание.На прегледа лекаря каза,че малко изоставаме с теглото,но всичко ни е ок.Ей като се психира тая жена как я бил погледнал като го казал,чак аз се подплаших.Защо и се връзвам на акъла незнам.Аз съм си виновна.

# 78
Ние също започнахме с покупките от месец и смятам до 1-2 седмици да сме подсигурили всичко необходимо, нямам намерение да докарвам себе си  и всички около мен в истерия за тези няколко дни в които ще съм в болницата. Правим всичко с много любов и желание, и вярвам, че всичко ще бъде наред. В Щатите, например, правят женско парти с подаръци за бебето преди раждането. Не мисля, че не правенето на нищо преди това може да бъде каквато и да е застаховка Peace
Аз също започнах с приготвянето на нещата за раждането, взех си 2 нощници за кърмене за 20-тина лв от кооперативния в Люлин.
Вчера ми излязоха резултатите от микробиологията, както и предполагах не е много розово положението - единични коки, май пак ще се пие антибиотик  Sad

# 79
Мисля да си поръчвам и от тази възглавничка със спелта за облекчаване на колики, някой има ли някакви наблюдения? http://www.spelta.biz/mothers_colic.php

Аз ги ползвах искам да ти кажа ,че съм много доволна и пак ще вземани за бебка
И от този сайт ги поръчах Simple Smile

Аз съм близо до свекърва ми ,но нямам такива проблеми
Тя даже направи първата покупка
По добре следвайте собствената си интуиция
Ако сте решили купувайте ако не изчакайте
Само мислете позитивно Simple Smile))
Хубава вечер на всички Hug
Мен ме гонят едни настроения едва се понасям понякога
Със сигурност от хормони ,чак се чудя на себе си  newsm78 Sick

# 80
Днес търсих платформа за баткото за количката ни stokke
И попаднах на тяхно кенгуру
Понеже всичко ще ползване от баткото решихме да инвестираме в това
Мъжът ми както винаги детайлно проучи всичко и решихме да си го купимhttp://bebemax.eu/index.php?section=ITM&itemid=349
Много са качествени нещата им
Количката,столчетата не са мръднали а да ползвани много и ще изкарат и трето бебе живот и здраве;)

Не сме купили нито една дрешка Joyно всичко друго е на линия  Joy

# 81
  • София
Много добре изглежда това кенгуру, ама не успях да схвана дали е подходящо за новородени, пише, че е за бебета от 3.5 кг с височина 53 см, ама нищо повече и е от органичен памук - допада ми. Взела съм един съвсем обикновен слинг шал и за начало имам намерение да пробвам с него, защото четох, че някои дечица не обичат да стоят в ранички, та затова и не се втурнах да купувам такава. Но с времето със сигурност ще ми се наложи да имам кенгуру, някак си по-удобно ми се струва и е по-малка хамалогия около ползването му.

# 82
  • София
Включвам се отново в ранни доби да споделя нещо. BBC имат филм, наречен What makes us human. В него се развива теорията за това, че бебчетата се раждат, когато достигнат максималният си размер, с който могат да минат през таза на майките си. Затова не позволявайте да ви плашат с "тесни тазове" и хайдееее на секцио, че е по-удобно. Забелязвам, че масово се прави това "сплашване". Балканските жени не сме азиатки, при които това е наистина проблем. Филмът мисля, че го има в колибка.ком.

# 83
gerryy3 и мен не ме оставят на мира,нищо не прави,нищо не купувай.Не само че си е време,ами даже май позакъсняхме.Преди 2 седмици поръчахме кошара,още не е готова,да не говорим,че нямали незнам си кой цвят дърво #2gunfire И аз мисля,че е най-добре да се доверяваме на собствения си инстнинкт,мама знае кое е най-добро за детето й Simple Smile По принцип си поспивам до късно,но днес господина явно реши да не ме оставя Simple Smile
Колкото до филма на ВВС,Dao,наистина е много хубав и поучителен.И аз много се страхувам от раждането и въобще от болка,но като дойде няма да ни пита Simple Smile
Хубав ден от мен  Hug

# 84
Добро утро и от мен! Аз да кажа резултата от прегледа вчера - бебката вече е около 2800 гр., тоновете бяха отлични, всичко си й е наред. Обаче все още си стои удобно поседнала... така че трябва да продължавам с упражненията. Много искрено се надявам да успея да избегна секциото, но в крайна сметка най-важното е и двечките да сме живи и здрави пък другото... каквото такова.

# 85
Dao
За новородени е
И аз пробвах  със слинг но той отказваше или аз не се справих ,но после в кенгуру му беше добре и го скъсахме буквално от носене
В парка видях една мама с подобен и на нея и беше удобен
Не знам и в детската градина видят едно детенце в такъв
Надявам се да й е удобно ,че да голяма инвестиция Simple Smile

Veselka
Прекрасни новини Simple Smile))
Дано да се обърне няма по добро от естесвеното раждане
,но ако се налага няма как  Hug

# 86
Здравейте,

И аз се включвам в новата тема. A.l.e.n.a -  Hug

Това за суеверието е деликатна тема. Аз си мислех, че ще се панирам и няма да купувам нищо от рано като забременея, а още в 5 месец взехме количката и от тогава все купуваме нещо. Мисля, че до уикенда с всичко за бебето по списък ще сме готови и ще ми остане само моята чанта да си приготвя:) За мен все още нищичко не съм взела, но мисля, че за 2-3 часа ще се оправя.

Katia_Baeva, благодаря за линковете. Ще ги разгледам сега.

# 87
Добро утро, момичета  Simple Smile
Линковете определено ми харесаха, изчетох ги с удоволствие. Надявам се, че ще са ми от полза, когато настъпи момента.
За бебето сме се подготвили почти изцяло. Трябва да изпера дрешките и да купя козметиката му, както и някои дребни неща. Чантата за болницата също не съм събрала, но май вече е време.  Heart Eyes
Относно суеверията...при мен проблема идва от странични хора. Майка ми и свекърва ми ентусиазирани купуват по нещо, но винаги ще се намери някой, който да им каже... ,,Ееееее, защоооо, нищо не се купува предварително?,, И така много пъти....
Вече сме на финала и освен да мислим положително, друго не остана.
Всичко ще бъде наред момичета...искрено вярвам, че ще е така и накрая ще гушкаме своите прекрасни слънчица   babyuu

# 88
  • София
veselkapetkova, пробвай да направиш поза инверсия за обръщане на бебето - главичката и гръбчето са най-тежките места и когато си в тази позиция помагаш на бебшока да застане естествено; ето клипче:

https://www.youtube.com/watch?v=NOXiV4nUOXQ

# 89
Katia Baeva , мерси за статийките ,мн са успокояващи Simple Smile А за суеверието ,изобщо не съм и каквито и глупости да ми говорят околните влиза през едното ухо и на секундата излиза през другото и съм го забравила.В крайна сметка винаги правя само и единствено каквото аз си реша и е добре,че близките ми са го разбрали Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт