С мартеничка се закичи мама и Априлче чака румена, засмяна :)

• 39 956
  • 756
  •   1
Отговори
# 90
Elfi, Dao благодаря ви  Hug
Първото си дете родих нормално и наистина съм много мотивирана да направя всичко възможно и сега раждането да протече възможно най-естествено. Стоя по колкото мога да издържа на колене и лакти по препоръка на лекаря ми. Отделно пробвах и тази поза инверсия 3 пъти вече, но засега безуспешно. Незнам точно колко време трябва да се стои така в клипчето е доста кратко то и аз горе долу по толкова време издържам - максимум минутка-две. Някак като цялата тежест пада на ръцете, и главата както е така надолу направо почва да ми прилошава, доста е неудобна позата за мен но ще опитвам пак по колкото мога да издържа.
Още веднъж, благодаря ви за подкрепата и съветите!

# 91
Здравейте момичета,

elfi 80 благодаря за инфото относно възглавничката против колики. Току що си поръчах и аз.

Момичета радвам се, че статийките са ви били интересни.

Относно купуването на нужните неща за бебка и мен много ме дразнят коментари от сорта, ама още е рано за къде бързаш, като се роди тогава. Даже сънувах кошмари, че бебето се е родило а ние няма с какво да го облечем, нямаме даже памперси и легълце. Много беше гадно. Това ни е първото и много дълго чакано бебенце и желанието ми аз да си избирам нещата е голямо. Искам когато дойде момента вече да си имаме всичко. Това ме успокоява и ме кара с още по-голямо нетърпение да чакам нашата среща.

# 92
  • София
Здравейте,коремчета wavey

Мен пък от самото раждане иобщо не ме е страх.Преди години,когато бях млада направо ми настръхваше косата при мисълта за раждането,но след като ивървях толкова дълъг път до моето човече и минах през какви ли не операции и процедури, на самото раждане гледам като на последната крачка до моето пълно щастлие newsm07

Относно суеверията-ние живеем заедно с родителите на мъж ми,който е бил на 2 годинки когато е трябвало да се роди братчето му,но бебето се е родило задушено от пъпната връв.Каква трагедия са преживяли тези хора дори не ми се мисли,но това по никакъв начин не се отрази на моята бременност.Свекърва ми не спира да се грижи за нас и да ни помага с каквото може,накупува ми 3 пижами,нощница за кърмачки,извади от скрина шишетата на Чико от преди 40 години,с които е хранила моят мъж.Ами приятно ми е,а и виждам тя с каква радост прави всичко това.
Дори ме уведоми,че паричките за раждането са нейна грижа.Мисля,че когато хората се уважават взаимно животът на всички е някак по-хубав.

# 93
  • София
jul_j Много е хубаво, това че се разбирате. Толкова е важно да има мир и разбирателство и човек да оценява хората около него. Аз също попаднах на много хубаво, здраво семейство и свекър и свекърва ми са страхотни хора. Помагат с каквото могат хората, а ако не могат, поне не пречат  Peace  Дай Боже да си запазим добрите отношения и сега, когато бебка се роди Simple Smile Искам да разчитам на тях, така както на майка ми и да нямам притеснения да им я оставя.  Peace

# 94
Здравейте и от мен! Преди малко се върнах от преглед. Всичко е наред с човечето, доки каза, че е малко над 3 кг., голям мъж.  Wink Трети месец не се е мърдал и е в идеална позиция за нормално раждане, с гръбче към корема ми в ляво. Дай Боже така да си остане до края. Тоновете са перфектни, плацента, води и те. От днес съм в 45 дневния болничен, времето направо лети.

И аз не страдам от излишни суеверия, радвам се, че около мен няма дразнители, които да ми насаждат страхове. Изпрала съм всичко за дребчо, само трябва да се наканя да изгладя. Багажът ми също е готов, за мое лично спокойствие. Остава само количка да купим и сме готови. Спряли сме се на Еспиро Атлантик. Първата ни количка беше I'coo Targo, но се счупи много кофти рамата, а и беше купувана от Австрия и така се загуби и гаранцията. Дано сега имаме по-голям късмет. Поне доколкото чета в темата за Еспиро и изобщо за другите полски колички, оставам с убеждението, че са доста здрави. Вие какъв избор на количка направихте?

# 95
 Hug как сте тумбачета

беболина е добре  Laughing нагазих в 9-тия и да видим. вече съм напълно спокойна, че ще раждам в щерев  Grinning

купихме някои неща, не слушам кой какво говори, и иска, или не иска  hahaha #2gunfire

# 96
quote author=торбеста мечка link=topic=769122.msg27619017#msg27619017 date=1394015974]
 Hug как сте тумбачета

беболина е добре  Laughing нагазих в 9-тия и да видим. вече съм напълно спокойна, че ще раждам в щерев  Grinning

купихме някои неща, не слушам кой какво говори, и иска, или не иска  hahaha #2gunfire
[/quot
Браво Simple Smile
И аз съм там реших окончателно
Отказах се засега от МД ако стои още 12 дни мирно девойката
На 12 ще разбера повече Simple Smile
Аз съм планирано секцио при Савова
А ти ? Hug
RainFlower
Чудесно новини Peace
Напълни ми сърцето
Дано всички мами се връщаме само с прекрасни новини от последните прегледи Simple Smile хайде имаме мами
нагази ли в 9 месец
Остава да чакаме решенията на бебоците Simple Smile)?
А аз почнах с чистенето
Другата седмица сме на пазар за дрешки Simple Smile))
Големи вълнения Simple Smile

# 97
Мила кръвното не е безопасно при бременост
Не го подценявай,следи го и върви ако ме питаш по скоро
Не знам защо твоята лекарка така реагира би трябвало веднага да те види
Аз ако бях сериозно щях да се замисля за сменянето й
Знам ,че всичко ще е наред
Прегръдки Hug
Елфи  Hug и аз мисля, че е редно ако не същия ден, то поне на следващия да уговорим преглед след като й казах, че от около седмица вдигам кръвно... не след 3 дни и до сега се колебаех между това дали не преувеличавам нещата и не очаквам много повече, от това за което плащам (Говоря за лекаря, при който се следя на частно и съм/бях с намерението да раждам), но това ми е третия случай (преди това с 300 зора я хванах да ме прегледа, за да се установи скъсена шийка около Коледа и въобще не посика да ме види като преди 2 седмици й казах, че кървя) и ако имаше с кого, бих я сменила вече....  ooooh!
но по-лошото е, че сега не знам какво да правя... да чакам ли до петък.... или да си хвана чантичката и да отида в някоя болница (Майчин дом, например) и да не си тръгна докато не ме прегледат newsm78

# 98
  • в 1001-та нощ
И ние днес бяхме на среща с доки, Руни е в отлично здраве с отлично хранене, позабавил е темповете на растеж, но не е в резултат на слаб кръвоток, т.е. нямаме страдание  Peace

Доки спомена, че често растежът не е "равномерен", а на скокове, в един момент много се забавя, в друг се забързва  Peace

И най-важното - застанал е на "челна стойка"  Blush

# 99
  • в 1001-та нощ
babyboopk, изобщо не се чуди и не е късно - отиди в болница, в която ще ти обърнат внимание   Peace

# 100
Baby book
Върви някъде на преглед
Аз мога да ти препоръчам пак щерев
Може да се наложи да чакаш през деня някои да те види като съм ходила  с нормално работно врене съм чакала повече отколкото през ноща
Нека и други мами да дадат съвет , трябва все пак да имаш тези дни следени стойности на кръвното като отидеш
Но тази док е напълно ненарлива
Няма излишно притеснение по време на бременост особено кръвно от личен опит ти говоря
Винаги можеш да я смениш и ще намерим с кого ако кажеш къде ще раждаш
Ти в коя болница щеше да раждаш ?
Може да си писал извинявай ако се повтарям с питанката? А днес как си ?

# 101
 Hug elfi 80 аз съм при тимева, на 10-ти съм при кардиолога и каквото там трябва да ме преглеждат преди секциото и ще определяме датата  Whistling Crazy вече майчин дом не стои като избор пред мен, беболина е достатъчно добре  newsm44 за да я поемат в щерев.

babyboopk, много е опасно това с кръвното (това ми набиваха в канчето - кръвно и температура са най-опасни!). бягай бързо към някоя болница, щерев, майчин дом - където ти е удобно, никой няма да те върне.

# 102
Baby book
Върви някъде на преглед
Аз мога да ти препоръчам пак щерев
Може да се наложи да чакаш през деня някои да те види като съм ходила  с нормално работно врене съм чакала повече отколкото през ноща
Нека и други мами да дадат съвет , трябва все пак да имаш тези дни следени стойности на кръвното като отидеш
Но тази док е напълно ненарлива
Няма излишно притеснение по време на бременост особено кръвно от личен опит ти говоря
Винаги можеш да я смениш и ще намерим с кого ако кажеш къде ще раждаш
Ти в коя болница щеше да раждаш ?
Може да си писал извинявай ако се повтарям с питанката? А днес как си ?

Аз преди 2 седмици ходих в Щерев заради кървенето (и останах доволна след ходенето за шийката, за което много благодаря   bouquet). Сега мисля да мина през женската ми консултация и да настоявам да ми дадат направление за изследвания да видим от къде идва кръвното. Иначе мислех да раждам в Тина Киркова (заради лекарката ми, а и е сравнително близо до нас), но сега като се колебая... може и в Майчин дом да раждам. Иначе, бих раждала и в Щерев, но там има и други фактори (финикийски), за да не гледам в тази посока...
Момичета, ако ми препоръчате някой лекар ще съм благодарна ( ooooh! много ми е неприятно, че така на финала така се объркват и променят нещата).
Мече, Алена   Hug

# 103

Момичета, ако ми препоръчате някой лекар ще съм благодарна ( ooooh! много ми е неприятно, че така на финала така се объркват и променят нещата).
Мече, Алена   Hug

Babybook, мога да ти препоръчам Майчин дом. Имат много добра клиника по рискова бременност (а високо кръвно е рисков фактор) и ако преценят, че ти трябва наблюдение, може да те приемат. Или пък да те успокоят, че всичко е наред!

# 104
Анна има ли конкретен лекар, който препоръчваш? Може и на лични Simple Smile Благодаря ти   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт