С мартеничка се закичи мама и Априлче чака румена, засмяна :)

• 39 958
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
elfi, торбеста мечка , кога са ви термините Simple Smile
Да не се засечем в Щерев по едно и също време? Аз съм  на 27ми март по идея, при Алексансров

# 106
Анна има ли конкретен лекар, който препоръчваш? Може и на лични Simple Smile Благодаря ти   bouquet

Моят лекар е д-р Дяволов, той е началник на клиниката Рискова бременност. Препоръчвам го с 2 ръце, но не знам дали би се ангажирал в толкова напреднал срок на бременността. Аз бих се пробвала, струва си:)

Приема вторник в Майчин дом, ет.2, кабинет 231,  от 17 часа до 19 часа без предварително записване. В сряда е в частния център на ул."Костина" №6 от 14 до 18 часа - телефоните там са - 024808873 и 0885654925.

Не работи със здравната каса обаче.

# 107
за майчин дом нищо не мога да кажа, има спешен кабинет. за щерев - на който и да попаднеш няма проблем.

elfi, торбеста мечка , кога са ви термините Simple Smile
Да не се засечем в Щерев по едно и също време? Аз съм  на 27ми март по идея, при Алексансров

терминът ми е април,  Grinning както вече писах на 10-ти ще определяме датата, ако беболина не си избере сама  Flutter

# 108
Ех, тези суеверия... И аз мисля, че всеки трябва да следва интуицията си, ако ще една рота лелички да изпаднат в шок и ужас Simple Smile

Katia_Baeva, аз изчетох де що има за многократните пелени, четох сигурно 2 месеца по темата и пак не бях открила Алва-та преди да си купя другите. Е, не съжалявам - взех си 6 бр. универсални на Fuzzy Bunz и по 5 бр. "до 6-месечна възраст" на Disana (органичен памук, изглеждат ми страхотни) и Little Lamb (бамбук) + отделно подложки от бамбук, от тензух, и от непромокаемите гащички. Мисля, че ще ми трябват и още 2-3 джоба обаче, но съм решила и аз да си взема от по-евтините (ще си купя алва универсални), защото Фъзи-то са доста скъпи... Ако не искаш да поръчваш и чакаш да дойдат алви-те от Китай, можеш да си ги вземеш и от България през две фирми: Гардеробче (https://bg-bg.facebook.com/Garderobche) и EZ Baby (http://www.ezbaby.eu). Дано не наспамих темата с излишна инфо - и аз съм пропуснала, ако сте коментирали по-рано многократните пелени. Ако някой се интересува по-конкретно, може да ми пише на л.с. - станах спец по следене на сайтовете за намаления на многократните пелени по света и у нас  Mr. Green

И да споделя, че утре от Ла Лече Лига София организират Бебешко кафе в столицата: 6 март, 11 ч., в кафене Sparrows на Ангел Кънчев 11.

# 109
Да споделя и аз за кръвното,преди месец бях на преглед и беше 150/100 , каза че изобщо не е хубаво.Сега съм на хапчета допегит 3х1 , меря го сутрин и вечер и ми каза стане ли 130 горната граница да му звъня и най-вероятно в болница.Може да се наложи и секцио , понаплаши си ме доста , но накрая каза че ако се следи не би трябвало да има проблеми, но не е шега това кръвно.

# 110
   От днешния преглед бебка е 2500гр. и си е главично.Тонове,води,доплер,шийка са добри.Имам и контракции,но бебето е високо,та засега остават на етап подготвителни.Дадоха ми и обменната карта и направлението за болницата.За съжаление няма да мога да родя в Щерев,макар че много ми се искаше.Та се насочих към Тина Киркова,където ще ида чак като почне процеса,иначе до последно ще съм при моята лекарка.
    За суеверията гледам да не слушам много какво е добре ,какво не.след като родя няма кой да ми подготви нещата за бебето,та затова трябва да си го направя сама и възможно по-рано,че сетне да не се лутам.Та затова вече съм почти готова с подготовката-остана само да изгладя дрешките и козметика да купя.Дори чантата за родилното си стегнах Simple Smile
    Проблеми с кръвното нямам.При мен пък е обратното:и при  двете бременности кръвното ми пада до 90/60.Но и аз знам,че високо кръвно при бременност не е добре и трябва да се следи.

# 111
Чудесна темичка! Благодаря, Алена!
Чак сега се сещам, че ме няма на 1-ва страница. Моля да ме добавите-термин 20 април, първо бебче, розов щъркел.

# 112
Днес се прегледахме с младия господин - 2.900 е вече , уж начало на 37ма седмица .
Шийката е 18мм... но не е тръгнал да излиза още , Аз смятам усилено да го разхождам , стръсквам и изобщо всичко в рамките на позволеното . Не се спира това дете . Едвам записахме тоновете , защото тъкмо да го нацелим и той ни финтира  Simple Smile

Идея си нямам обаче дали има някаква етапност в скъсяването на шийката и съответно получаването на разкритие . Доки каза че за седмица -две ставало , но той като цяло не се е разбързал да ме изражда  Laughing

# 113
  • София
Здравейте и от мен.
Най-после сме си вкъщи и докато каката се къпе във ваната да се поразпиша.
И аз искам да си купя сутиен за кърмене, че сегашните ми вече леко ми стягат. Но не намирам нищо хубаво. А определено трябва да се пробват. Мисля да си купя като начало някакаъв обикновенен но по-голям номер. Но остава и време да намеря, за да тръгна по магазините малко:)
Аз киселини нямах и преди и сега. Рядко ми се получава нещо като леко  парене, но не съм сигурна, че това са киселини. Но пък каката се роди с голям перчем:) Очаквам и сегашното бебче да е с доста коса.
затова пък спането  ми нощем е ужас вече. Накъдето и да се завъртя не ми е удобно- по гръб ми е тежко, на ляво бебето почва зверски да се мърда, явно не му е удобно. единствено на дясно се ядва. Понякога ми се иска нощта да свършва по-бързо и да ставаме. И като се ококоря по някой път....Голяма досада, която с предната бременност я нямаше....
Аз утре съм на запис на тонове и имам да поразпитам док за това и онова. Момичета случайно си пуснах изследване за холестеролите и...всичко ми е завишено и то доста. Направо не знам какво да мисля. Месо не ям почти, мазно също..откъде се появи тоз висок холестерол....Доста ме притеснява признавам си.Някой да има такъв проблем?
А н друго да попитам- от микробиологията на секрета ми излезе Стрептокок Б Хема -неяо си. Но понеже бил носителство нямало да го лекуваме. Имате ли идея какво значи това?Утре ще питам док, че м иналият път отсъстваше, а сестрата не беше много благосклонна да ми общсни...
Хайде лека от мен и дано всички си поспиме тази нощ:)

# 114

arriyyaah и аз ще трябва скоро вече да се реша и да поръчам нещо. Може после да споделяме инфо кой от кое е доволен и от кое не. Най-вероятно Алвите ще ги поръчам от тук, че нещо не ми се занимава с митници. Може и да си ги проучила вече, но ако случайно не си, доста добри отзиви има и за конопените подложки: http://www.ebay.co.uk/itm/Easy-Peasy-Hemp-Nappy-Boosters-Inserts … sh=item3a6317902e

Радвам се, че ще има с кой да си обсъждаме после тези много сладки и готини пеленки.

Лека вечер момичета.

# 115
  • в 1001-та нощ
Bunnie  Peace ако имаш възможност - разгледай сутиените на Медела - великолепни са и много удобни и с различни форма, цвят ....

Чудесна темичка! Благодаря, Алена!
Чак сега се сещам, че ме няма на 1-ва страница. Моля да ме добавите-термин 20 април, първо бебче, розов щъркел.

Готово  Heart Eyes newsm76

# 116
  • USA
Благодаря на всички, които ми отговориха за настройките  bouquet!

За сутиените на Bravado са супер, но едва ли ги има в Бг, може би в Амазон. изключително удобни, здрави и доста добре поддържат гърдите.

За кръвното знам, че ако горната граница се качи с повече от 20 и долната с 10, трябва да се вземат мерки. Например, ако нормалното кръвно е 90/60 на човек и стане 120/80, е опасно, нищо, че 120/80 е перфектно.

Bunnie, а хапваш ли достатъчно храни богати на фибри, защото те свалят холестерола? А как ти е добрият холестерол, ако е висок може да се отрази също на общия.  А относно микробиологията, аз вчера давах секрет. Докторът каза, че 40% от жените са носители и не е проблем за тях, но за бебето е. Каза, че ако съм носител, трябва да взимам антибиотик.

За суеверията, изобщо не ме интересува кой какво мисли. Аз не вярвам в такива и си правя каквото аз реша. В крайна сметка това са наши деца и ще си ги гледаме както на нас ни харесва.

Вчера бях на доктор и специално го питах кога се води доносено бебето, каза официално е след 37 седмица, но дробовете били развити напълно в 39.

# 117
a.l.e.n.a ,стахотно оформление на темата както винаги Hug

Бърз запис и от мен,че съм в болницата от 3 дни заради контакции,но положението е под контрол и днес ще ме изпишат.Дано да сме послушни с дребния поне до 10 април  :pray

# 118
a.l.e.n.a ,стахотно оформление на темата както винаги Hug

Бърз запис и от мен,че съм в болницата от 3 дни заради контакции,но положението е под контрол и днес ще ме изпишат.Дано да сме послушни с дребния поне до 10 април  :pray

Стискаме палци да се приберете и повече да не ходите в болница докато не стане време за раждане  Hugа
Да почиваш и лежиш пове
Прегръдки

# 119
  • в 1001-та нощ
usmiv4ica  Hug и да слушате, като ви изпишат - да не се повтаря  Heart Eyes

Ние с Руни много внимаваме в картинката, от както ни разтресоха мощните контракции (от прекалена активност на мама) ...... да чукам на дърво - всичко е спокойно  Peace и се надявам да е така  Blush

Много ми е интересно кога ще тръгне раждането, все едно наблюдавам чужд процес  Blush

Общи условия

Активация на акаунт