БАРСЕЛОНА 4

• 80 076
  • 763
  •   1
Отговори
# 270
  • SF
Цлете, и Angla Boutique apartment LUX! WiFi е зает за периода. На мен ми трябва апартамент за 6 дни.
Иначе е много хубав.
А относно сайта - цените само в долари ли са? Взимат ли ти допълнителни такси от кредитната карта или това, което виждам, това плащам?

# 271
Аз съм плащала в евро. Излиза крайна цена, четеш отдолу комисионната на аирбнб, и това е. Гледай искат ли депозит за евентуални щети. Блокират сумата за престоя и след напускане, ако няма проблем, веднага освобождават. Потърси, има страшно много в този сайт. Имам мейл на собствениците. Казаха, че имат 6 ап. в града и са руснаци. Мога да ти го пратя на лични.

# 272
  • SF
Ами супер. Прати и ще видим.  Simple Smile
Харесах един апартамент в друг сайт - супер луксозен за много малко пари. Ето такива неща ме притесняват и почвам да търся под вола теле.

# 273
Пак имам нужда от помощ. Не мога да го разбера тоя транспорт на Барселона и това си е.  Линиите на метрото се оперират от две фирми,така ли е? С червения знак М , пише tmb.cat, а другия знак-оранжевия - fgc.cat . Но спирките са на различни места. Напр. Catalunya -L 1 червената линия се намиран на ул. Ronda de la Universitat , аз трябва да ползвам L 6 или L7 от спирка Pl. Catalunya. Но тя се намира на друга улица - Carrer de Pelai .   Като цъкна на оранжевата спирка ми дава това
Pl. Catalunyaоще информация‎
Метро линии от тази станция:ES1
ES2
L3
L6
L7
S1
S2
S5
S55

Значи трябда да се придвижа от Catalunya до Pl. Catalunya , няма връзка червената линия с тези другите,така ли е?  Но като пусна стрийт вюто не виждам къде на улицата се намира тази оранжева станция с многото линии. А червената L 1  се вижда къде се намира на площада.
Общо взето доста омотано ми се вижда метрото им, не е като Лондонското уредено,или на мен така ми се струва.

# 274
Mandy2, не мога да ти помогна с обществения транспорт - не сме ползвали такъв. Не знам защо, но никак не обичам градския транспорт и в частност метрото. В Барселона хубавото е, че ползването им може да се сведе до минимум, че дори и да се попусне ако се ползват  туристическите автобси за по-далечните обекти. Мащабите на Барселона се различни от тези на Лондон - ще видиш, че в много от случаите ще предпочетеш да се разходиш пеш вместо метрото. Peace

# 275
  • Барселона
Здравейте отново!
Много ви благодаря за споделената информация!
LedaBGN, вероятно ще се опитаме да влезем по време на литургия. Ако не ни спрат още на входа, от там директно във въпросната капела ли влизаме, или как да стигнем до нея?
Ако искате да влезете извън определените часове за литургия, ще ви спрат. Но през останалото време, не би трябвало. Входът е откъм улица Sardenya и е вляво на главния вход за Саграда Фамилия. Т.е. отделна пристройка е и не се влиза към Саграда Фамилия през нея.

# 276
  • Барселона
Пак имам нужда от помощ. Не мога да го разбера тоя транспорт на Барселона и това си е.  Линиите на метрото се оперират от две фирми,така ли е? С червения знак М , пише tmb.cat, а другия знак-оранжевия - fgc.cat . Но спирките са на различни места. Напр. Catalunya -L 1 червената линия се намиран на ул. Ronda de la Universitat , аз трябва да ползвам L 6 или L7 от спирка Pl. Catalunya. Но тя се намира на друга улица - Carrer de Pelai .   Като цъкна на оранжевата спирка ми дава това
Pl. Catalunyaоще информация‎
Метро линии от тази станция:ES1
ES2
L3
L6
L7
S1
S2
S5
S55

Значи трябда да се придвижа от Catalunya до Pl. Catalunya , няма връзка червената линия с тези другите,така ли е?  Но като пусна стрийт вюто не виждам къде на улицата се намира тази оранжева станция с многото линии. А червената L 1  се вижда къде се намира на площада.
Общо взето доста омотано ми се вижда метрото им, не е като Лондонското уредено,или на мен така ми се струва.

Според мен метрото тук в Барселона е много добре уредено. Когато има връзка от една линия на друга, без значение от метро на fgc, има обозначени табели, които следваш вървейки само в метрото под земята. Т.е. ако слезеш на Плаза Каталуния с червената линия и ти трябва после друга линия, ще откриеш табелки накъде да тръгнеш и следейки указанията (понякога има по-дълги преходи) през тунелите на метрото ще стигнеш до твоята линия, без да се налага да излизаш на улицата и пак да влизаш в метрото. Едно е важно, както казах, да следиш указанията, а те според мен не са трудни.
Ако искаш например директно да намериш входа за линиите 6 и 7 на FCG, по-удобно ще е да влезеш от улицата, която пише Carrer de Pelai, за да не вървиш много под земята. Но не е фатално, ако влезеш от друг вход на метрото, защото пак ще стигнеш до твоите линии. Представи си го като една много голяма подземна мрежа от тунели, които водят до няколко линии. На плаза Каталуния има най-много такива, защото е централната спирка, също така има струпване на различни линии на метрата Плаза Еспания, Диагонал и Пасейдж де Грасия. През всички тези минават междуградски и интернационални линии, затова.
Ти не се притеснявай, с карта в ръка и ако трябва с малко питане, няма как да се загубиш. Навсякъде има служители в метрото.

# 277
  • Барселона
С годеника ми живеем в един голям апартамент и решихме, че можем да отдаваме едната стая за кратки престои. Направих мини сайт, за да представя по-подробно помещението. Ако някоя се заинтересува, може да ми пише. Ето го и сайта http://nastaniavanebarcelona.weebly.com/
 Peace

# 278
Нотела ни е Via Augusta, дава ми маршрут от летището терминал 2/ нали така,уиз там кацат/ с автобус 46 до пл. Испания, после метро L 3  до Fontana, но пък от там до хотела пише 5 мин. ,но аз като гледам по картата през какви улички се минава и това ще бъде в 10ч вечерта...Затова гледах другия вариант- пл.Испания с авт. 46, после метро L 1  до пл.Каталуня, и от там оранжевото метро L 6 или L 7 до сп. Gracia- поне е по-близо до хотела. Това ме интересува за първата вечер на пристигане, после за разходките до пл.Каталуня е вече по-удобно.
От летището ми дава и автобус А 2 ,но от терминал С.
А пред терминал 2 къде спират автобусите,близо ли е до изхода?

# 279
LedaBCN, благодаря за разясненията!
Притесних се че на стрийт вю не виждам къде се намира оранжевата станцията, на която има повече линии. Значи е така както и в Лондон, понякога прехода под земята и там е по-дълъг.

# 280
  • Барселона
Нотела ни е Via Augusta, дава ми маршрут от летището терминал 2/ нали така,уиз там кацат/ с автобус 46 до пл. Испания, после метро L 3  до Fontana, но пък от там до хотела пише 5 мин. ,но аз като гледам по картата през какви улички се минава и това ще бъде в 10ч вечерта...Затова гледах другия вариант- пл.Испания с авт. 46, после метро L 1  до пл.Каталуня, и от там оранжевото метро L 6 или L 7 до сп. Gracia- поне е по-близо до хотела. Това ме интересува за първата вечер на пристигане, после за разходките до пл.Каталуня е вече по-удобно.
От летището ми дава и автобус А 2 ,но от терминал С.
А пред терминал 2 къде спират автобусите,близо ли е до изхода?

Първия вариант (автобус 46 и после линия 3) е по-добър. Втория ще ви отнеме доста време, а разстоянието от метрото до вашия хотел е 2-5 минути пеша и в този квартал не е опасно. А и тук 10 вечерта си е рано още, вечерята например е от 9 някъде.
А2 и А1 са експресните автобуси до летището и са около 6 евро билета. Вярно е, че за два пъти по-кратко време ще стигнете. Преценете си.

# 281
  • SF
LadaBCN, този сайт не се отваря при мен. Да не би да има една точка в повече?

# 282
  • Барселона
LadaBCN, този сайт не се отваря при мен. Да не би да има една точка в повече?
при мен се отваря. не знам защо при теб не. ето пак линка http://nastaniavanebarcelona.weebly.com/

# 283
  • sofia
При мен също не се отваря

# 284
  • Барселона
При мен също не се отваря
недоумявам, но сигурно си има причина. като се отваря при мен и не мога да разбера каква е. на който се отваря, моля да даде знак.  пробвайте да напишете ръчнко линка Sad

Общи условия

Активация на акаунт