Детската кухня и прясното мляко?

• 8 753
  • 85
  •   1
Отговори
# 30
в детската кухня, откъдето взимам аз, готвят предимно кремовете с прясно мляко, а застройките на супите ги правят с цяло яйце, жълтък и белтък. може да искаш супа без застройка. мен понякога ме забравят, явно съм единствената с такова желание. кремовете пробвам да дам, ако му хареса, яде, ако не, давам друга каша.

има и кухни, където се готви отделно храна за деца до 1г. - без прясно мляко и белтък.

# 31
  • София
В нашата квартална кухня на децата от 10 месеца до годинка готвят отделно с АМ.
И като стане на годинка веднага на другия ден вече храната му е с прясно мляко.
Аз съм в София в други градове как е не знам,но тук жената ми каза,че така е задължително.
То ако сега тръгнеш да си подаваш молба за детска кухня /пак казвам за София говоря/ има да чакаш... Местата са кът и аз моите и двамата ги записвах на по 3 месеца като бяха,че да им дойде ред към годинката:)

# 32
Захраних с прясно и кисело мляко късно - към 16 месеца чак. Яйчен белтък дадох малко над годинката.
Кухня вземах за кратко и то като беше навършил вече 14 месеца.
Преди годинката за мен е нелогично записването на кухня, предвид цялото яйце в супите и наличието на прясно мляко в кремове и застройки.

# 33
Моето  мнение е да не се дава на детенце под 1 годинка прясно мляко/белтък под каквато и да била форма. За киселото може, но по малко (застройка е ок, но не примерно половин кофичка). Малко консервативно звуча, но майка от квартала с близнаци (2-3 дни по-големи от дъщеря ми)-Направи грешката ,защото кухнята и била евтина /безплатна ли не знам да храни двете си деца на още 11 месеца с десерти с прясно мляко и всичко друго ,което предлагаше кухнята. Едното и дете (момчето) явно излезе силен организъм- нищо му нямаше, но момиченцето разви непоносимост към млякото, въпреки,че преди това не е проявила никакви алергии .. Peace

# 34
в детската кухня, откъдето взимам аз, готвят предимно кремовете с прясно мляко, а застройките на супите ги правят с цяло яйце, жълтък и белтък. може да искаш супа без застройка. мен понякога ме забравят, явно съм единствената с такова желание. кремовете пробвам да дам, ако му хареса, яде, ако не, давам друга каша.

има и кухни, където се готви отделно храна за деца до 1г. - без прясно мляко и белтък.

Ами рових но не намерих такава кухня, затова ще взимам до 1 годинка от менюто за алергични деца вероятно ....... там няма прясно мляко и яйце .... но няма и риба, няма телешко, което ние си папкаме ........

# 35
В нашата квартална кухня на децата от 10 месеца до годинка готвят отделно с АМ.
И като стане на годинка веднага на другия ден вече храната му е с прясно мляко.
Аз съм в София в други градове как е не знам,но тук жената ми каза,че така е задължително.
То ако сега тръгнеш да си подаваш молба за детска кухня /пак казвам за София говоря/ има да чакаш... Местата са кът и аз моите и двамата ги записвах на по 3 месеца като бяха,че да им дойде ред към годинката:)

Здравей Simple Smile Ти на държавна ли си? Аз съм се насочила директно към частна с доставка, защото съм постоянно сама почти и ми е невъзможно да ходя зя кухня всеки ден? Все пак коя е твоята кухня?

# 36
  • София
Вижте...за държавна кухня- те даже не готвят винаги с прясно мляко, а с на прах, отделно,че дори да е прясно е разредено с вода...т.е нищо страшно,не е кой знае какво количество.... сега ,не визирам,че е ок за деца с алергия към белтъка. Синът ми започна на 10 месеца държавната-ядове не е имал/пу-пу/

# 37
  • София
Вижте...за държавна кухня- те даже не готвят винаги с прясно мляко, а с на прах, отделно,че дори да е прясно е разредено с вода...т.е нищо страшно,не е кой знае какво количество.... сега ,не визирам,че е ок за деца с алергия към белтъка. Синът ми започна на 10 месеца държавната-ядове не е имал/пу-пу/

В нашата кухня си готвят с прясно мляко не на прах.

Love_85
да държавна и закона ги задължавал до годинка да са на АМ,така ми казаха на мен,кухнята е в 142 ОУ - Красно село.

# 38
  • София

В нашата кухня си готвят с прясно мляко не на прах.

Peace и в нашата,но съм питала и казаха,че го разреждат, а когато още го записвах ми казаха,че готвят със сухо мляко, после без да знам кога са минали на прясно. Интересувала съм се даже  и каква марка използват за да правя на детето кремчета с такова,когято кухнята почива лятото.

# 39
  • Berlin
Аз дадох кисело мляко на 1г., прясно малко след това, а кухня започнах да взимам след 15ти месец.
Пишеш, че държиш на рибата в менюто, обаче се поинтересувай с каква риба готвят, защото е отвратителна на вкус (на 3-4 кухни, които съм опитвала),а освен това най-вероятно е пангасиус.

# 40
..а освен това най-вероятно е пангасиус.

Или филе акула, а тя пък е пълна с живак и изобщо не е препоръчителна в менюто на бебета и деца.

# 41
Аз дадох кисело мляко на 1г., прясно малко след това, а кухня започнах да взимам след 15ти месец.
Пишеш, че държиш на рибата в менюто, обаче се поинтересувай с каква риба готвят, защото е отвратителна на вкус (на 3-4 кухни, които съм опитвала),а освен това най-вероятно е пангасиус.

Аз риба съм решила да и давам на HIPP събота или неделя, когато няма да взимам кухня .... би трябвало да има разнообразие на рибата в менюта, за пръв път чувам за този проблем и ще го имам в предвид  ...

P.S. ДА ДЪРЖА НА РИБАТА, СМЯТАМ, ЧЕ Е МНОГО ПОЛЕЗНА. АЗ РИБА ДАВАМ МЕДНЪЖ СЕДМИЧНО.

# 42
не знам как ги задължават да готвят по закон кухните, но тази, от която взимам аз, е в ясла, т.е. и децата в яслата ядат същото, си готвят с прясно мляко кремовете, с яйце застройките....

вече 1 месец взимам от т.нар. от тях "диетична кухня", без застройка на супата, и всеки ден ми казват нещо от рода на "ма защо не пробваш да му дадеш малко от крема" или "той яйце нали яде", "кисело мляко даваш ли му", "ама има алергия ли, защо не взимаш от другото".... пууууу. ако е такъв проблем, да си кажат. иначе всеки път казват "то за нас няма значение, де", "вие си знаете най-добре"

малко е досадно, но аз си настоявам

# 43
  • София
не знам как ги задължават да готвят по закон кухните, но тази, от която взимам аз, е в ясла, т.е. и децата в яслата ядат същото, си готвят с прясно мляко кремовете, с яйце застройките....

вече 1 месец взимам от т.нар. от тях "диетична кухня", без застройка на супата, и всеки ден ми казват нещо от рода на "ма защо не пробваш да му дадеш малко от крема" или "той яйце нали яде", "кисело мляко даваш ли му", "ама има алергия ли, защо не взимаш от другото".... пууууу. ако е такъв проблем, да си кажат. иначе всеки път казват "то за нас няма значение, де", "вие си знаете най-добре"

Това за София ли?
На мен наистина така ми кааха,самите бурканчета на децата под годинка са маркирани да се отличават.
Често съм и присъствала на сцени и обяснения,че не могат да приемат повече деца под годинка,а само над,защото квотата за деца на АМ  била ограничена,дори с една майка обсъждаха с какво АМ готвят,но не се залушах и не помня.
Мисълта ми е,че не си измислям  Peace

# 44

Това за София ли?
На мен наистина така ми кааха,самите бурканчета на децата под годинка са маркирани да се отличават.
Често съм и присъствала на сцени и обяснения,че не могат да приемат повече деца под годинка,а само над,защото квотата за деца на АМ  била ограничена,дори с една майка обсъждаха с какво АМ готвят,но не се залушах и не помня.
Мисълта ми е,че не си измислям  Peace

не, за Пловдив
разбира се, че не си измисляш, просто се удивлявам отново на закони и закони - за някои важат, за други не, уж живеем в една държава, ама...

Общи условия

Активация на акаунт