Млечна кухня – откога

• 9 009
  • 72
  •   1
Отговори
Здравейте мамчета. На 9 месеца и половина сме и от вчера сме на млечна кухня-малък купон-4 ядения. Като едно месно,десерт,зеленчукова супа и някакво зел.пюре. Вчера яде за пръв път. Всичко и хареса,но не знам защо са 4 яденета,при положение че сутрин и вечер пие мляко,после правим попара или кус-кус. Давам само обяда и десерта. Моля ви споделете,вие как давате кухнята. Трябва ли да давам супата или пюрето за вечеря

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 09:52 от Редактор*

# 1
При нас кухнята е 3 яденета - супа, манджа и десерт. Давах манджата на обяд, десерта следобед, вечер супата, но преди да легне си пиеше АМ. Много ми се струват 4 яденета за тази възраст  newsm78 Не е задължително да даваш всичко. Можеш да даваш супата или пюрето за вечеря, но само, ако след това детето си иска млякото.

# 2
Колко пъти яде това дете - АМ , кус-кус , попара+ млечна кухня , а ястията от кухнята ги разпредели през деня както детето предпочита. Аз лично не бих давала храна на детето от тази кухня - пълна безвкусица , не знам от какво са приготвяли храните , докато самата аз без много усилия мога да създам едно много по-питателно меню.
Не се заяждам , искам съвсем сериозно да попитам защо храните децата си от тази кухня?

# 3
До сега и аз бях на същото мнение като теб. Приготвях всичко сама в къщи и си намирах домашни зеленчуци,но гледам че всички ходят на тази кухня и просто реших да пробвам. За моя изненада на нея много и хареса,всичко си изяжда. Вярно е че манджите са малко брашнени,но наистина имат месо. Вижда се. Миришат хубаво. Чувала съм че ако бебето не яде нещо,то значи че няма нужда организмът от това нещо. Тя си яде манджичките,така че когато ме мързи да сготвя ще и взимам от кухнята.  Grinning
Всички деца ядат,живи и здрави са слава богу

Аааа и да добавя.ПОчти на 10 месеца сме.
6-7 АМ(180-200)
10-Попара или кус-кус(200)
плод
13.30-Пюрето(200)
17-Десерт(200)
19-давам само малко супичка(100гр),за да може после да пие мляко
21-АМ(200)

Супичката сега взех да давам откакто сме накухня,тъй като с десерта не издържа до 21ч.,а заспива с млякото

Последна редакция: сб, 05 юли 2014, 03:56 от AnMary

# 4
Аз съм ЗА кухнята, ще запиша моето зверче също. Трябваше да е от следващия месец,  но пък ДК излизали в отпуск август и ще е от септември.  Мисля, че е голямо улеснение , пък ще имам и поле за изава събота и неделя

# 5
Аз лично приготвях няколко вида пюрета в по -големи количества , замразявах ги в контейнери на порции и така се спасявах от готвене за два до четири дни, но всеки си има предпочитания.

# 6
Записах детето на детска кухня след като навърши една годинка. По- рано не бях въвела основните групи храни и не виждах смисъл. За жалост само 4 дни вземахме и започнаха ремонт на сградата. Повечето неща му харесаха и си ги хапваше. Той е много капризен и трудно яде затова се надявам да му харесват и да хапва. При нас са 3- супа, основно и десерт. Основното го давах на обяд, десерта следобед, а супата за вечеря.

# 7
Не знам защо са 4 яденета.Даже пюрето спрях да го взимам.Но пък се чудя ,дали бива всеки ден да яде месо,тъй като манджите всеки ден са месни

# 8
Няма проблем всеки ден да яде месо, освен това количеството на месото и много малко, поне при нас....

# 9
Моето дете от началото на 8 месец е  на кухня / частна. Харесва си му и си хапва. Поръчвам от понеделник до петък, събота и неделя аз си му готвя. И при нас са три ястия - супа, основно и десерт.
Аз храня така : 7 - мляко- 150мл., 10 - десерта от кухнята/овесени ядки, кисел, нишесте/, събота- попара, неделя- кис. мляко с биск., 14 - основното, 18 - супата, 22 - мляко - 150мл. Simple Smile И ние сме почти на 10 месеца, без няколко дни.

# 10
Аз все още се чудя дали да запиша нашия мъник на кухня. Майките с които излизам вземат от кухнята, но нещата ми се струват прекалено мазни. Особено супите. Аз все още не му готвя с мазнина, слагам само зехтин след като е готова супата или пюрето. А и още не съм давала кисело мляко, прясно мляко, яйца. А там много често супите са със застройка. Затова си мисля, че ще е след годинката най-вероятно.
При нас са по три нещата в меню и се чудя дали не е рано и вечер да се дава различно от мляко нещо?

# 11
Преди лягане млякото си остава. Супата я даваш примерно 2 часа преди млякото.
Моето мнение е, че по-добре след годинката именно поради нещата които описваш - по-мазно, застройки и т.н. Пробвай и ще видиш кое е за предпочитане. Аз въпреки, че взимах дълго време от кухнята съм на мнение, че е по-добре домашно приготвена храна. Не яде всеки ден по 3 различни неща, но пък е много по-здравословно.

# 12
Аз съм много доволна от нашата кухня. Изобщо не са мазни храните. Е верно че са малко забрашнени но,в основното слагат доста месо и винаги миришат на пресни зеленчуци,а и малката ги харесва.
Ние започнахме на 9м и половина и моето мнение е че по-рано то това не е хубаво да се записва детето.

# 13
И аз много се чудя за кухнята, мисля да навърши 10 месеца и да пробвам.
По принцип бих изчакала до годинка, но много трудно яде пюрета, скарана е с всякаква храна, дори АМ пие като за 5-месечно.
Започнах да въвеждам жълтък, кисело мляко е опитвала също. Друго какво трябва да въведа до тогава, нещо по-специално?

# 14
Ние след годинката ще се запишем ,за да може малкия да яде и десерта ,че в нашата кухня ползват прясно мляко. Иначе трябва да са въведени месата ,яйца, глутен и повечето плодове и зеленчуци

Общи условия

Активация на акаунт