Млечна кухня – откога

• 9 010
  • 72
  •   1
Отговори
# 60
  • гр. София
Да, колкото плащаш за купон, общината дава още толкова...

Т.е., ако купонът е 0. 80 лв. Общината дава също 0. 80 лв. и купонът излиза на обща стойност 1. 60 лв., така ли?

На какво се дължи разликата в цената в различните кухни? Тук доста разлики видях - от 0. 75 лв. до 1. 50 лв. Различна храна ли се предлага или количествата са различни?

# 61
Да, колкото плащаш за купон, общината дава още толкова...

Т.е., ако купонът е 0. 80 лв. Общината дава също 0. 80 лв. и купонът излиза на обща стойност 1. 60 лв., така ли?

На какво се дължи разликата в цената в различните кухни? Тук доста разлики видях - от 0. 75 лв. до 1. 50 лв. Различна храна ли се предлага или количествата са различни?

Да, съответната община доплаща другата половина на купончето.

Всяка община избира чрез търг доставчиците, реално по цените, които ще предложат за хранителните продукти. Цените на доматите и хляба са различни в различните общини, нормално е доматите в София да са по-скъпи от малко или по-голямо градче и оттам идва разликата в цената.

# 62
  • гр. София
Това значи, че цените в София във всички кухни са еднакви, така ли?
Без частните, разбира се.

# 63
Това значи, че цените в София във всички кухни са еднакви, така ли?
Без частните, разбира се.

Да, за София ако не греша е в размер на 1.50 лева за три ястия - супа, готвено, десерт.

# 64
  • гр. София
Благодаря за отговора  Peace

# 65
  • Стара Загора
Ние сме на 9 месеца и аз на почти всяко ядене гледам да слагам АМ, всъщност май само на месните пюрета престанах да слагам. Режимът ни е: АМ, овесена каша с плодово пюре или АМ с плодово пюре, месно/зеленчуково пюре, друга каша примерно елда с плодово пюре, АМ преди лягане. За съжаление и аз почти не давам пресни плодове освен банан, от другите въведени ябълката я обича варена, крушите и сливите не им е сезон. Сега предстои праскова, диня и пъпеш. Вие какво давате?

# 66
аз давам и праскови,пъпеш,круша,банан. Пюре микс от плодове също. Но не иска сок,нито да гризка и само настъргани с лъжичка ги давам

# 67
Има ранни круши и сливи на които име сезон в момента. Давам пъпеш, диня, праскови, кайсии манго авокадо

# 68
има вече сливи и круши  Simple Smile могат да се намерят , аз правя и таратор настъргвам половин краставица на ситно ренде ,кисело мляко и малко зехтин и копър хапваме си го с кеф  Simple Smile

# 69
  • Някъде по Дунава
При нас кухнята е от 4-я месец, но аз записах и 2-те си деца от 9-я, когато им въведох супа. Не бях особено доволна как правят кремчетата и пюретата и затова аз им готвех. От 4-я до 6-я месец дават зеленчуково пюре(което винаги е на картофена основа) и крем/кисел, след 6-я въвеждат и месо, а от 8-я и супа. Готвено има след 11-я месец, което винаги е пасирано, а за по големите има и с цели парчета. По добре да е домашно сготвено, но не всеки има време, а и продукти от проверени производители.

# 70
  • Стара Загора
А слагат ли сол в детската кухня?

# 71
В нашата слагат малки количества ,познавам майки ,които доосоляват ,мен ме притеснява повече захарта...

# 72
А слагат ли сол в детската кухня?
При нас слагат малко. И захар също.

Общи условия

Активация на акаунт