Млечна кухня – откога

• 9 017
  • 72
  •   1
Отговори
# 15
Мисс М, предполагам повечето неща си ги въвела. Аз чрез кухнята въведох прясно мляко и цяло яйце. Боб, леща, зеле също там опита за първи път. Според мен не е нужно още по-рано да въвеждаш мляко например, първо можеш да дадеш 1/4 от кремчето, на другия ден 1/2 и т.н. Има кухни в които добре готвят, нашата не е от тях, супата се състои от 2-3 кубчета картоф и толкова морков, останалото застройка.  Stop

# 16
Моето дете от началото на 8 месец е  на кухня / частна. Харесва си му и си хапва. Поръчвам от понеделник до петък, събота и неделя аз си му готвя. И при нас са три ястия - супа, основно и десерт.
Аз храня така : 7 - мляко- 150мл., 10 - десерта от кухнята/овесени ядки, кисел, нишесте/, събота- попара, неделя- кис. мляко с биск., 14 - основното, 18 - супата, 22 - мляко - 150мл. Simple Smile И ние сме почти на 10 месеца, без няколко дни.

При вас кухнята не се ли взима от 11:00 до 12:30 ч. - как успяваш в 10:00ч. да даваш десерта?

# 17
Предполага се че го оставя за следващата сутрин  Laughing

При нас е от 11.30 до 13.00

# 18
Ние сме на частна кухня, и доставят храната до 9, 30 часа. Все още топла.

# 19
При нас няма частна кухня Sad   голямо удобство е са ти донесат до вратата. А колко излиза на седмица частната кухня ?

# 20
Аз записвам моето на дете на частна детска кухня, когато сме в България - започнахме на година и три месеца. Много му харесва и всичко си изяжда. За мен е 1. улеснение; 2. излиза ми доста по-евтино от яденето на Хип, което в БГ хем е ужасно скъпо, хем пък няма за по-големи деца. За съжаление моето много често отказва яденето, което аз съм правила (а аз готвя добре по всеобщо мнение) и предпочита това, което чичко Хип или чичко Нестле са сготвили. Лошо няма, стига да яде.

Живот и здраве, септември се прибираме в БГ и пак ще ходи на детска кухня.

# 21
Здравейте,
За деца които ядат кухня -супер.. Моето дете не е от тях. В последно време откри яденето на парчета и съвсем работата отива надалеч от кухнята.

# 22

Да, особено след като вече в храната слагат АМ, на следващия ден е добър вариант да поднесеш на детето от храната от предния ден!

# 23

Да, особено след като вече в храната слагат АМ, на следващия ден е добър вариант да поднесеш на детето от храната от предния ден!
Хич не е добър варианта

# 24
# 25
Ами жената така е писала. Аз също не бих,но всеки си отговаря за децата и за действията.
А и не се знае дали изобщо слагат АМ. Малко скъпичко ще им излезне,не мислите ли?
Като има за десерт Кисел,да виждате да е млечен?

# 26
Не знам, аз по този въпрос много се интересувах, изчетох цялата нова наредба, звънях в Министерството на здравеопазването и така.... Все пак не съм там като готвят, за да знам какво точно слагат, но по техни думи, нещата вече са много стриктни и слагат АМ /НАН 2 мисля/.

# 27
Нашата кухня готвят с Фризо пеп. И пак да кажа давам десерта в 10 часа, защото ми доставят кухнята до 9,30ч., не давам храна на следващия ден от предишния, ако бебо не е изял нещо хвърлям го.

# 28
След 12 месеца е ок, като разнообразие към домашната храна.

# 29
В моя град за всички детски градини и ясли готви Дусман. НИе сме от скоро  на кухня(на 10м сме),и взе да ми прави впечатление че почти всеки ден десертът е кисел.Да обаче киселът се прави с вода,не с мляко.А децата до една година трябва да се хранят предимно с мляко(аз давам сутрин и вечер по 150-180мл). В супата мляко няма,в основното също. Е,кое му е млечната кухня тогава. От време на време има мляко с ориз или нещо друго млечно,но много рядко.
И реших аз да звънна в Дусман и  да попитам,... и знаете ли отговорът какъв беше.То просто от едно време си било останало наименованието 'Млечна кухня',а когато някой от десертите бил млечен,на малките слагали сухо мляко.
Е кажете ми това нормално ли е?
Сега се опитвам да звъня в инспекцията по храните в моя град,но никой не отговаря,а от софия не искат да отговарят какво щели да ми кажат тук.
Ако някой знае нещо по темета моля да сподели.
И какви са десертите във вашите кухни?

Общи условия

Активация на акаунт