Млечна кухня – откога

• 9 027
  • 72
  •   1
Отговори
# 30
При нас десертите са предимно млечни. Дават мляко с ориз, мляко с грис, разни нишестета (кисели) пак с мляко. Веднъж седмично (или на 2 седмици) дават някакъв сладкиш (кекс) който не е млечен и веднъж седмично банан или друг плод. Супите сасъс застройка която съдържа мляко.
Какво е млякото обаче не знам, със сигурност не е АМ, но дали е сухо или не...

# 31
Застройка се прави с прясно/кисело мляко

# 32
Ние сме малък град. Има ДК, която уж е за след 10 месеца, но и 6-месечните се записват. Та менюто включва риба, кисело мляко, прясно мляко, сандвичи.
Е, това нормално ли е?  Shocked

Мисля, че това не е храната за по-малки от годинка или да се взима, но да не се дава всичко.
Не знам какво да правя:
1. скарана съм с готвенето - особено за здравословно бебешко меню  Tired
2. малката е трудна с храненето
3. не качва на тегло - малко яде, много се движи
Май рябва да се разровя за рецепти и да почвам да се уча Wink

# 33
Mileto в нашата кухня слагат всеки ден АМ и в трите яденета, поне така пише в съдържанието.
Иначе можеш да се обадиш в Министерство на здравеопазването, има гореща линия и да споделиш въпросите си. Аз бях звъняла по повод точно на това АМ, което слагат и ми отговориха.

# 34
И в нашата и в трите яденета слагат АМ, дори и кисела е с АМ.

# 35
Бебка е на 10 месеца.Храним се така:

6-7ч.- АМ - 150-180мл
10ч.-попара или кус кус
13.30- манджичка от кухнята
17.00-десерт
19.30-супа от кухнята
21.30-АМ -150мл

Супата скоро я включих,но ми се струва че следобед на много често я храня,но пък с десерта не може да издържи до вечерта,а заспива с млякото.
Какъв е вашият режим?

# 36
mileto88, а кога даваш пресни плодове?

# 37
Остави детето да си изгради режима.. И давай пресни плодове

# 38
Между 10 и 13ч. обикновено около 12ч. Изяжда по една праскова или половин банан или круша. Но не го броя като основно ястия. Чудя се,дали да не заменя следобедната закуска изцяло с плодове.И без това не намирам нищо полезно в кисел или нишесте

# 39
Тъй като бебето е голямо, възползвай се от сезонните плодове, банани ще яде цяла зима.

Плодовете са междинно хранене и не може да са следобедна закуска, която трябва да е задължително млечна. Вместо кисел, давай млечна каша, плодово-млечен дует.

# 40
Милето, ние също сме поцти на 10 месеца. Режимът ни е следния :
8.30 закуска овесени ядки,  ювка или кус-кус със сирене, ч. масло и малко плод /не можем да ги хапваме чисти/
12.30-13.00 обяд 200 гр. супа с половин сухар или пюре +30 мл АМ когато не е местно
16.00-17.00 каша / или царев. нишесте с плод. +30 мл АМ - 200 мл
20.00-20.30 АМ 200 мл
24.00 АМ 200 мл
Като между хрането сутрин и обяд давам или плод или ги слагам в бибероните с дупка да ги смуче като сок. Вкарай обаче и според мен по-голямо разнообразие от плодове.
За нас как ви се струва режима? Грамажа не мога да го намаля иска си го. за разнобразието говоря. За кухнята, твърдо след годинката,държа да има АМ в храната. Може да е малко, но да има.

# 41
  • гр. София
Аз не съм записала детето на кухня, гнус ме е, готвя всичко сама откакто е родено. И пюрета от бурканчета никога не съм купувала, защото са пълни с нишесте и вода. Сигурна съм, че на вкус всичко в кухнята е добро, в това не се съмнявам. Но си задавам прекалено много въпроси и отговорите, които си давам, не ме удовлетворяват. Може малко да имам професионално изкривяване, тъй като работя в областта на храните, знам ли.  Rolling Eyes Отделно в детските кухни слагат захар, АМ, дават кекс, а аз не желая да давам такива неща все още (пък АМ никога).
Детето ми е на 1 г. и 8 м. 
Гледам да готвя разнообразно, мисля, че се справям. Плодове давам 2 или 3 пъти на ден, много обича.
Момичета, какви са цените на кухнята? От любопитство питам  Simple Smile

# 42
Отделно в детските кухни слагат захар, АМ, дават кекс, а аз не желая да давам такива неща все още (пък АМ никога).
Детето ми е на 1 г. и 8 м. 
Момичета, какви са цените на кухнята? От любопитство питам  Simple Smile

И защо никога? Кърма ако нямаш с кисело мляко ли ще го храниш новороденото?  ooooh!
Аз ще плащам 0,60 лв на ден за кухня другия месец.

# 43
  • гр. София
Отговорих лично за себе си  Peace
Още кърмя.
Не обвързвам никого с мнението си по темата. Мисля, че от поста ми става ясно, че говоря само за себе си.  Peace

# 44
Да, ясно е, че говорите за себе си. И сте на такова мнение защото имате кърма, което е чудесно  Peace
Но ако нямахте....  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт