Млечна кухня – откога

• 9 016
  • 72
  •   1
Отговори
# 45
  • гр. София
Ако нямах, щях да давам АМ, разбира се. Но понеже имам, не мисля да давам.  Peace
За това и написах, че това е сред причините да не запиша детето си на кухня.

# 46
Ако нямах, щях да давам АМ, разбира се. Но понеже имам, не мисля да давам.  Peace
За това и написах, че това е сред причините да не запиша детето си на кухня.
Хубаво е че имаш желание всеки ден да приготвяш храна за детето си,но се иска и много голяма фантазия,тъй-като все пак менюто трябва да бъде разнообразно.
С каква схема на хранене сте и какво му приготвяш?

# 47
и ние сме на млечна кухня от 10 месечни ,ходим вече няколко месеца ,всичко си изяждаме,много сме доволни и при нас ястията са 3 супа ,основно и десерт,всеки си преценява сам как да храни детето си на никой не се бъркам  Simple Smile лично за нас е голямо улеснение вместо да се чудим какво да сготвим преди обяд ,излизаме на разходка взимаме си кухнята на обяд и се прибираме да обядваме  Simple Smile събота и неделя готвим  chef

# 48
Аз не съм записала детето на кухня, гнус ме е, готвя всичко сама откакто е родено. И пюрета от бурканчета никога не съм купувала, защото са пълни с нишесте и вода. Сигурна съм, че на вкус всичко в кухнята е добро, в това не се съмнявам. Но си задавам прекалено много въпроси и отговорите, които си давам, не ме удовлетворяват. Може малко да имам професионално изкривяване, тъй като работя в областта на храните, знам ли.  Rolling Eyes Отделно в детските кухни слагат захар, АМ, дават кекс, а аз не желая да давам такива неща все още (пък АМ никога).
Детето ми е на 1 г. и 8 м. 
Гледам да готвя разнообразно, мисля, че се справям. Плодове давам 2 или 3 пъти на ден, много обича.
Момичета, какви са цените на кухнята? От любопитство питам  Simple Smile
нашата е за 1 лев на ден

# 49
нашата 1.50лв

# 50
Нашата май е най-евтината - 0,80лв.

# 51
  • гр. София
Хубаво е че имаш желание всеки ден да приготвяш храна за детето си,но се иска и много голяма фантазия,тъй-като все пак менюто трябва да бъде разнообразно.
С каква схема на хранене сте и какво му приготвяш?

Готвя мусака, огретен, всякакви супи (зеленчукова със сирене, пилешка, със свинско, леща, спаначена с ориз), пълнени чушки с ориз или булгур, пълнени чушки с яйца и сирене, тиквички с ориз, грах/зелен фасул с месо, риба (понякога на супа; неделя е задължително рибен ден), макарони с масло и сирене, макарони на фурна (без захар. Преди сервиране добавям намачкан банан, за да е сладко), кисело мляко с плодове, крем от царевично нишесте и брашно от рожков (рожковът е естествено сладък). На прима виста за това се сещам.

Сутрин преди да тръгна на работа кърмя. После детето закусва, после обядва, след сън яде следобедна закуска и вечер вечеря. Като се върна от работа кърмя, също и преди заспиване.
Закусва обикновено или овесени ядки с пресен плод вътре, или филия (с масло и сирене/кашкавал или запечена с яйце и сирене. Когато закусва филия, давам и малка купичка кисело мляко). Това му е най-вкусно за закуска. Следобедната закуска е или крем (за който споменах по-горе) плюс плод, или кисело мляко с плодове. Понякога филия с масло. Зависи какво му се яде. Когато има макарони, по-често са за обяд или вечеря, сутрин много не ги иска. Но всъщност макарони най-рядко му правя. След вечеря също давам плодове.
Сокове не давам, пие вода.
Захар и мед не давам под никаква форма. Абсолютно нищо не пържа.
Месо давам през ден, т.е. 3 дни седмично са му постни. Редувам видовете меса. Кайма готова не купувам, в магазина избирам месо и ми го мелят.

Май е това.  newsm78

Благодаря, че споделихте за цените  Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 юли 2014, 18:24 от Зимна роза

# 52
както се казва, какво му плащаш  Simple Smile стига да ги яде де  Simple Smile ,било за 1 лев или 1,50 какво ще купиш за тези пари за да сготвиш едно голямо НИЩО  Joy

# 53
  • София
За първи път чувам за 4  яденета. Принципно са 3. Супа, второ, десерт. Порцията от детската кухня се води 1 хранене - обяд.
Може би ако при вас дават мръвка и зеленчуково пюре, всъщност това да е  основното...
Иначе - от кога...от когато детето е захранено с всичко необходимо, за мен това е дете на 1 годинка.

# 54
както се казва, какво му плащаш  Simple Smile стига да ги яде де  Simple Smile ,било за 1 лев или 1,50 какво ще купиш за тези пари за да сготвиш едно голямо НИЩО  Joy
Ами аз я спрях, защото единствено основните са хубави, и то не всеки път. Супите са много зле, с много малко зеленчуци и месо, десертите са предимно нишестета. Ако готвеха с повече зеленчуци и месо не бих спряла кухнята дори цената да е двойна.

# 55
При нас кухнята е 0.75 лв.

# 56
Ами аз я спрях, защото единствено основните са хубави, и то не всеки път. Супите са много зле, с много малко зеленчуци и месо, десертите са предимно нишестета. Ако готвеха с повече зеленчуци и месо не бих спряла кухнята дори цената да е двойна.
сега някой ще каже ,ти са 0,80 лева какво искаш  Joy шегувам се  Simple Smile в нашата кухня супичките и основното са добре ,но десертите не струват нищо ,все се някакви кремове в които плуват едно две парченца уж някакъв плод  Simple Smileи чат пат грис или мляко с ориз, не иска да ги яде,не сме и много по сладките неща

# 57
Ами то си е така, за 0,80лв няма какво да очаквам  Mr. Green

# 58
Ами то си е така, за 0,80лв няма какво да очаквам  Mr. Green

Не са само 0.80 лв. или колкото е там, има дотации от общината, така че купончето идва в повече като сума за храноден.

# 59
Да, колкото плащаш за купон, общината дава още толкова...

Общи условия

Активация на акаунт