"1001 НОЩ" И СЛЕД ТОВА, ХАЛИТ И БЕРГЮЗАР ПРЕД КАМЕРАТА И ЗАД КАДЪР- ТЕМА 231

• 56 754
  • 735
  •   1
Отговори
# 270
  • В центъра на България

İki dirhem bir çekirdek!

HT MAGAZİN
Kanuni Sultan Süleyman’ı canlandıran Halit Ergenç’in sakalına bakıp, “Hayat nasıl da su gibi akıp geçiyor” şeklinde düşünmekten alamıyor insan kendini. Maslak’taki stüdyoda dizi setini andıran bir kalabalık var. GQ Türkiye ve fotoğraf ekibini, dizinin eril kadrosuna yani Halit Ergenç, Mehmet Günsür, Ozan Güven, Serkan Altunorak, Sarp Akkaya, Aras Bulut İynemli, Engin Öztürk, Tolga Sarıtaş ve Selim Bayraktar’dan oluşan dokuz kişilik gruba katın, kalabalığı oradan hesap edin.

‘UZUN VE ZOR BİR İŞTİ’
Projenin en başından en sonuna görev almış yegâne kişi olan Halit Ergenç; bu sakalları değirmende değil, seferlerde ve haremde ağarttı malum. Dizi finale doğru ilerlerken halet-i ruhiye ne âlemde? “Yordu tabii, uzun ve zor bir işti” diyor: “Bizi pek çok noktada zorladı ama bir sürü de şey öğrendik. Sanki hiç bitmeyecekmiş gibi yaşıyorum. Son bölümler en çok asılmamız, temponun en yüksek olması gereken bölümler. Maratonun son düzlüğü; hepimiz depara kalkacağız. Bu işten alnımızın akıyla çıkacağız. Durumumuz bu.”

‘BÖYLE EKİP GÖRMEDİM’
Serkan Altunorak, Muhteşem Yüzyıl’ı ömrü boyunca unutmayacağı bir iş olarak anıyor: “Mustafa’nın ölümünü ele alan iki bölümü, 140’ar dakika çektik. Titanic gibi... Herkesin tetikte olduğu, canla başla çalıştığı bir işti. Meslek hayatımda bir şeyler değişti yani. Ben böyle bir ekip, bu ülkede görmedim; nerde kaldı içinde çalışmak...”

‘VAHŞİ BİR DÖNEM’
Mehmet Günsür, “Kafalar farklı, daha vahşi bir dönem” diyor: “O devirde yaşayan bütün insanlar da dönemin vahşetinden nasibini alıyor. Bir de saray ve hanedan kafasını bugünün kafasıyla algılamak zor. Tabii ki özünde baba-oğul-kardeş ilişkileri var ama bu ilişkileri etkileyen dış faktörler farklı. Sancak beyi ya da müstakbel padişah olmak gibi tuhaf dinamikler var.

http://magazin.haberturk.com/sipsak/haber/933030-iki-dirhem-bir-cekirdek

http://cadde.milliyet.com.tr/2014/03/26/HaberDetay/1857137/9-muhtesem-adam

# 271
  • В центъра на България

https://twitter.com/GQTurkiye/status/448048296758489088/photo/1

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 07:23 от bab4i

# 272
  • В центъра на България

# 273
bab4i, благодаря за хубавото начало на деня!   Hug bouquet

# 274

Халит

Беше изморително разбира се, продължителен и труден проект. В много моменти изпитвахме трудности, но в същото време научихме много неща. Не живея с мисълта, че наближава края на сериала. При това положение бих заприличал на децата в последните седмици преди ваканцията. Живея така сякаш ВВ няма да свърши никога. В последните епизоди темпото трябва да е високо. Това е последната отсечка на маратона. Всички ще бъдем като пред финален спринт. Ще се
разделим с този проект с гордо вдигнати чела. Ето така се чувстваме всички.

Мехмед Гюнсюр

Манталитетът е бил различен тогава, били са много по-жестоки времена. И всички хора, живели тогава са усетили по един или друг начин тази жестокост. Днес е трудно човек да разбере начина на мислене характерен за онази епоха.Много външни фактори влияят върху отношенията баща-син-брат. Това да си управител на област по онова време или бъдещ падишах създава особени динамики.

Озан Гювен

Чужденците снимат подобни продукции в продължение на два месеца, с 4 пъти по-голям бюджет. Освен това сериите не са по 140 минути. Те гледат на тукашните продукции като на някакво чудо. Хайде доведете някой актьор от Америка или Европа да го направи! Трудна е емоционалната страна на работата, пресъздаваните от нас персонажи си имат отговорности. Езикът, жестовете, вкусовете са съвсем различни. Не можем да импровизираме, трябва да се придържаме към историческата истина.

SERKAN ALTUNORAK

Смъртта на Мустафа снимахме две серии по 140 минути. Смятайте. Като „Титаник“. В този проект всеки работи с невероятна взискателност, от сърце и душа. Участието във ВВ промени професионалния ми живот.В крайна сметка е само един сериал, ще отмине. За мен не е така. Не съм виждал такъв екип в Турция.

Пълните интервюта ще бъдат поместени с списанието.

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 14:16 от varna72

# 275
varna72 , Hug Hug Hug
Халит-големият професионалист!!!

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 13:14 от ВГ

# 276
Снимката, която Берг сложи вчера в ИГ и стиховете, с които беше придружена

http://instagram.com/p/l-aP5wo9p7/

Чаят е надежда
Спътник
На моментите, изпълнени с тъга
На приятелските разговори
На очакването
Той е свидетел
Един дом пламва в пожар
Суматоха, главата ти тежи
После идва някой и казва
„Да ти дам един чай, добре ще ти се отрази“
Ще видгнеш поглед от земята
Ще видиш, че навън е ден
Че има слънце
И живот
Една чаша чай
Това е животът всъщност

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 10:48 от varna72

# 277

Берг отдавна не беше влизала в ИГ и вчера, докато четях коментарите под поста й, попаднах на един и много му се смях.

"Много ни липсваше, Нутела!"

Joy

Нутела Корел

# 278
Много е хубаво стихчето за чая. Той наистина е част от живота на комшиите.
А Нутела Корел направо ме разби Joy
Почти на всички снимки на Берги от този тип Нутела Корел присъства. Grinning

Varna 72, добре, че те има! newsm51

# 279

ВГ, благодаря, че реагираш на постовете, защото понякога се чудя дали някой ги чете и има ли смисъл да се слагат.  Wink Heart Eyes

# 280
  • София

ВГ, благодаря, че реагираш на постовете, защото понякога се чудя дали някой ги чете и има ли смисъл да се слагат.  Wink Heart Eyes

ВАРНА,    bouquet  bouquet ЧЕТА нонстоп.... Blush,до скоро даже си копирах всички преводи,но сега по технически причини не мога,но дано този ми проблем се разреши....скоро newsm78 всяка информация е като глътка въздух...за все още незабравилите нашата приказка Heart Eyes

Последна редакция: ср, 26 мар 2014, 12:30 от krasminikif

# 281
  • В тъмната гора.

ВГ, благодаря, че реагираш на постовете, защото понякога се чудя дали някой ги чете и има ли смисъл да се слагат.  Wink Heart Eyes

Ама какви ги пишеш...аз като разбрах за сета на Карадайъ (по тези дни стана), близо час съм търсила поста ти за срещата с Берг. Още щом видя, че си писала в темата и отварям, защото знам, че има новини. Специално мен взе да ме притиска много времето, тази година е особено трудна за мен и не мога да съм редовна и да пиша често. Но видя ли ника ти отварям, за да чета.

# 282

ВГ, благодаря, че реагираш на постовете, защото понякога се чудя дали някой ги чете и има ли смисъл да се слагат.  Wink Heart Eyes

ВАРНА,    bouquet  bouquet ЧЕТА нонстоп.... Blush,до скоро даже си копирах всички преводи,но сега по технически причини не мога,но дано този ми проблем се разреши....скоро newsm78 всяка информация е като глътка въздух...за все още незабравилите нашата приказка Heart Eyes

Това в никакъв случай не е упрек. Всеки е свободен да пише или да не пише. Просто понякога се чувствам все едно си говоря сама.  Grinning Grinning Grinning

# 283

Bab4i  Hug Hug Hug

Varna  Hug Hug Hug

Ранобудните пчелички ни зарадваха!!! Чудесно начало на деня! Hug Hug Hug

Скрит текст:

Цитат
ВГ, благодаря, че реагираш на постовете, защото понякога се чудя дали някой ги чете и има ли смисъл да се слагат. 

Често и аз имам това чувство - че си пиша сама, но се утешавам - и сам войнът е войн!!! Grinning Все по-малко хора пишат в темата, но пък много, много хора я четат!!! Laughing

# 284

Общи условия

Активация на акаунт