Спиди си мислят, че са куриери!

• 219 186
  • 1 631
  •   2
Отговори
# 330
А пък аз ти обяснявам да се обадиш на някой куриер и да питаш, кой им е клиент...
Сега си прегледах историята на товарителниците в Еконт, последната ми беше точно от търговец, а доставката платих аз.
На 1 ред пише: приемане от клиент еди кой си.
Така че - клиент е Peace

А ти не си клиент, така ли? И ако има проблем с доставката , на кой дължат обяснение и на кой ще платят обещетение?

# 331
  • София
Спиди казаха, че няма да ми вземат пари за доставка заради простотиите си, само че аз така или иначе бях с безплатна доставка, това означава ли, че са върнали пари на търговеца.  Thinking

# 332
Спиди казаха, че няма да ми вземат пари за доставка заради простотиите си, само че аз така или иначе бях с безплатна доставка, това означава ли, че са върнали пари на търговеца.  Thinking

Даа, даже са му дали допълнително  Simple Smile

# 333
  • София

Аз питам сериозно, не се заяждам.

# 334
  • Sofia
szervusz , без значение как плащаш, после търговеца получава единствено и само сумата по наложен платеж
Какъв наложен платеж, когато плащам с карта в сайта на търговеца по сметка на търговеца?

# 335
szervusz , без значение как плащаш, после търговеца получава единствено и само сумата по наложен платеж
Какъв наложен платеж, когато плащам с карта в сайта на търговеца по сметка на търговеца?
Ами ти не уточняваш случая.... Ако му плащаш на търговеца и доставката, да, после той с тези пари плаща на куриера. Ако плащаш с карта на куриера цялата сума, после търговеца получава парите само на стоката.

Аз питам сериозно, не се заяждам.

А аз пък се шегувам  Simple Smile Вижте, колкото и да не ви се вярва, куриерите не са някаква институция. Ако си мислите, че са коректни и работят по общите условия, които не знам, как намирате време да изчетете - лъжете се.

В твоя случай, ако търговеца си е потърсил парите, а пък те са добросъвестни- ввърнали са му парите. Но това е малко вероятно. Най-вероятно са казали, че услугата е така или иначе извършена и няма причина да ги връщат.

Ще ви разкажа и друг случай. Изпращам пратка до адрес, куриерите, както се установи по-късно, по тяхна вина записват на пратката друг адрес.
Разбира се, жена на ръба на нервна криза ми звъни. Куриерите, казват, "че нищо не може да се направи", освен да се прати на новия адрес. Въпреки, че бе установена тяхната вина, не напарвиха обещетение.  Клиентката дори си запрати и двете пратки. Така, че всичко си зависи от това, колко са добросъвестни куриерите.

# 336
А ти не си клиент, така ли? И ако има проблем с доставката , на кой дължат обяснение и на кой ще платят обещетение?
Никъде не съм казала, че не съм. Ти казваш, че търговецът не е. А той е.
Обяснение дължат и на двамата. Ако ти загубят пратката, преди да е стигнала до клиента и не е платена, не ти ли дължат обяснение и обезщетение за стойността на стоката?

# 337
  • София

Вижте, колкото и да не ви се вярва, куриерите не са някаква институция. Ако си мислите, че са коректни и работят по общите условия, които не знам, как намирате време да изчетете - лъжете се.

Това пък е последното, което си мисля Naughty

В твоя случай, ако търговеца си е потърсил парите, а пък те са добросъвестни- ввърнали са му парите. Но това е малко вероятно. Най-вероятно са казали, че услугата е така или иначе извършена и няма причина да ги връщат.

Вероятно точно така е станало.

# 338
Никъде не съм казала, че не съм. Ти казваш, че търговецът не е. А той е.
Обяснение дължат и на двамата. Ако ти загубят пратката, преди да е стигнала до клиента и не е платена, не ти ли дължат обяснение и обезщетение за стойността на стоката?

Да, разбира се, че дължат

# 339
Да, дължат, защото си им клиент. Така че като има проблем, съвсем нормално е търговецът да провери какъв е, не да казва - аз не съм им клиент, оправяйте се.

# 340
Да бе, как ще оставиш клиента да си плаща по 2 пъти доставка?! Как не те е направил на дроб този клиент, не знам.

Истината е, че в пиковите периоди на годината абсолютно всички от по-известните куриерски служби имат забавяне в пратките, защото не им достига персонал, а може би и транспорт, за да се справят с увеличения обем на работа. 11 месеца в годината си ги доставят навреме, но за останалия 1 месец през част от декември, по време на черния петък, великден... не вземат допълнително персонал, а карат само с наличния. По-изгодно им идва явно да правят безплатно доставките на малкото знаещи правата си клиенти, отколкото да наемат временно допълнителен персонал, да го обучават и пр. И търговците са малко в патова ситуация - при която и фирма да се преместят, в натоварените периоди на годината все ще има забавяне.

# 341
Да, дължат, защото си им клиент. Така че като има проблем, съвсем нормално е търговецът да провери какъв е, не да казва - аз не съм им клиент, оправяйте се.

Посочи ми, къде съм казала, че не. Казах, че не е длъжен по закон и не е редно д казвате, че едва ли не - куриера ни дава на нас всички обяснение, а на вас - не, както и казах, че като го напарви това търговеца, получава същата информация като и вие.

Да бе, как ще оставиш клиента да си плаща по 2 пъти доставка?! Как не те е направил на дроб този клиент, не знам.

А ти преди да плюеш прочете ли, че се установи, че вината не е в мен, а в куриера?

# 342
Дори и да е в куриера вината, ти като търговец, който иска клиентите да са доволни и пак да се върнат при него, действително ли си изми ръцете и остави клиентът да се набуха с 2 доставки, защото той плаща, атеб не те касае, не излизат от твоя джоб парите? Възстановяваш му парите за доставка, ако трябва и малък подарък му пращаш за извинение и междувременно се занимаваш с куриера, за да ти възстанови разходите. ти, ако си коректен търговец, на сайта си имаш условия и цена на доставка, да речем сума Х, и при никакви обстоятелства не трябва за клиента тази сума да е по-голяма от сумата, която е написана в сайта.

# 343
Посочи ми, къде съм казала, че не. Казах, че не е длъжен по закон и не е редно д казвате, че едва ли не - куриера ни дава на нас всички обяснение, а на вас - не, както и казах, че като го напарви това търговеца, получава същата информация като и вие...
Ами това просто не е вярно.
Излишно е да разводняваме повече темата. Тя е за куриерите, ако искате си пуснете една за онлайн магазините.

# 344
Дори и да е в куриера вината, ти като търговец, който иска клиентите да са доволни и пак да се върнат при него, действително ли си изми ръцете и остави клиентът да се набуха с 2 доставки, защото той плаща, атеб не те касае, не излизат от твоя джоб парите? Възстановяваш му парите за доставка, ако трябва и малък подарък му пращаш за извинение и междувременно се занимаваш с куриера, за да ти възстанови разходите. ти, ако си коректен търговец, на сайта си имаш условия и цена на доставка, да речем сума Х, и при никакви обстоятелства не трябва за клиента тази сума да е по-голяма от сумата, която е написана в сайта.

Това изобщо не е така, аз не те уча как да вършиш твоята работа, не ме учи и ти как да върша моята, след като очевидно я върша добре. Клиентката сама се съгласи да си поеме разхода, след като видя , че куриера е виновен и си се е оправяла сама и доброволно с него

Общи условия

Активация на акаунт