Спиди си мислят, че са куриери!

• 219 172
  • 1 631
  •   1
Отговори
# 420
Аз от почти месец чакам пратка от M&BM. Свързах се с тях чрез имейл, за да поискам информация, на което ми се отговаря да се свържа по телефон (въпросният 0700, който се таксува). Е, питам се, нужно ли е и телефонни разговори да заплащам с тези некадърници, след като проблемът е в тях.

# 421
O два пъти съм им яла попарата и вече само като ги чуя....
И двата пъти пратките ми бяха отишли в друго населено място поради някакъв проблем в софтуера им.
Първия път бяха успели даже и да ми загубят пратката,но след много разправии си я получих след няколко седмици.Нервите не ги броим.
Втория път ме накараха да заплатя допълнително преадресиране ,защото заради гореспоменатия проблем в софтуера им нещата ми бяха отпътували в друго населено място ПО ТЯХНА ВИНА и аз за да си ги получа трябвало да доплатя. ShockedДоплатих и .....ОТНОВО ми объркали адреса черно на бяло при преадресирането  ooooh! Shocked Shocked.Добре че дали точния ми телефон на куриера та се срещнахме.
Много са зле.
Вчера пак поръчах нещо и като ми се обаждат продавачите ...само като чух че щели да го пращат със Спиди бях готова да откажа поръчката. Добре че имаха резервен вариант -друг куриер.

# 422
  • София

Аз просто директно отказвам за моя сметка доставка със Спиди - а напоследък за адрес просто давам адреса на близкия офис на Еконт (понеже просто само те имат близък офис, не че съм влюбена в качеството на услугите им).

А по въпроса за куриерите - не бих им звъняла... много по-просто е да се обадите на търговеца и да се оплачете, че не си получавате поръчката. Пък те като са си ги избрали, да си им звънят и да се оправят...

# 423
След като вчера цял ден висях на телефона най-накрая ми го дигнаха - изригна най-лошото в мен, накарах се  и треснах телефона, въобще даже не изслушах отсреща какво искаха да ми кажат и след един час куриера пристигна.

Нужно ли е да си го причиняваме ние на тях и те на нас.
Звънях на търговеца, каза ми че имат много оплаквания от спиди постоянно и са безсилни, в момента чакали да им изтече договора и нямало да го подновяват и ми поднесоха извинения, което не ме огря особено.

А Спиди ги предпочитат, че имат доста голямо покритие в цялата страна.
Ама и то си има решение - ни е в работата имаме договори с Булпост, Лео експрес и Еконт по тая причини и от две години, откакто сме на тая система не сме имали проблеми

# 424
  • София
Направо ми е неудобно да викам на момичетата от кол центъра - по-ниски са от тревата, толкова виновно звучат  всеки път и те наистина не са виновни, но понякога и аз не се сдържам.

# 425
те наистина нямат вина, аз затова гледам да се сдържам, като звъня в кол центъра. ега ти и работното място имат тия момичета, да те увикват цял ден гневни хора  Rolling Eyes

# 426
Аз от почти месец чакам пратка от M&BM.

Тези пък колко са неадекватни  ooooh! На пощата на входа ни залепиха стикер за пратка - минали били еди кога си, лицето да им звънне в офиса. Е хубаво, но такова лице не е живяло НИКОГА в този вход - попитахме абсолютно всеки човек, един по един - никой не познава такова лице и не очаква такава пратка. Обадих се, обясних - някой някъде си чака пратката, но не тук, свържете се с човека по телефона, явно адресът е сгрешен. След два дни - стикер за същата пратка, допълнено: "2-ро уведомление!!!". Пак звъня, пак обяснявам - добре, ще отбележим в системата, ще имаме предвид. И след два дни - "3-то уведомление!!!!!"
Е дали се обадих трети път? Без угризения стикерът отиде в коша  Crossing Arms

Та може и Вашите уведомления да са някъде на чужд адрес.

# 427
  • София

Тези пък колко са неадекватни  ooooh! На пощата на входа ни залепиха стикер за пратка - минали били еди кога си, лицето да им звънне в офиса. Е хубаво, но такова лице не е живяло НИКОГА в този вход - попитахме абсолютно всеки човек, един по един - никой не познава такова лице и не очаква такава пратка. Обадих се, обясних - някой някъде си чака пратката, но не тук, свържете се с човека по телефона, явно адресът е сгрешен. След два дни - стикер за същата пратка, допълнено: "2-ро уведомление!!!". Пак звъня, пак обяснявам - добре, ще отбележим в системата, ще имаме предвид. И след два дни - "3-то уведомление!!!!!"
Е дали се обадих трети път? Без угризения стикерът отиде в коша  Crossing Arms

Същото и при нас, само дето ние не сме се и обаждали.
Аз пък досега с куриер не съм имала проблем, а получавам по 1, 2 пратки на седмица. Даже куриерите си ме познават вече и си ми казват кога точно ще минат.

# 428
  • София
Аз на мейл писах, за по-малко от 48 часа имах отговор.

Моят отговор пристигна след 28 дни!!!
Аз все още нямам отговор.....

# 429

Тези пък колко са неадекватни  ooooh!

Точно така е и станало. След като вече не ми издържаха нервите се обадих и се оказа, че пратката вече била върната към подател, поради изчерпани опити за доставка. Кой, как и кога се е опитвал да я достави е мистерия - нито пропуснати обаждания имам, нито са звънели на адрес, нито има залепени бележки.
Как функционира частна фирма с такова лошо обслужване аз нямам обяснение. Решила съм твърдо да пиша оплаквания, само не зная КЗП дали ще ми обърнат внимание.

# 430
Искам да се оплача от Рапидо (те нали са част от Спиди, макар че за Спиди нищо лошо от своя опит не мога да кажа) за пореден път, всеки път имам ли доставка с тях е пълна катастрофа.

Трябваше вчера да ми доставят пратка, пратиха ми смс, седя и си чакам цяяяял ден, че нали си нямам друга работа - нищо. Към 18 ч. реших да звънна да ги питам имат ли намерение да я доставят изобщо, щото един път ми доставиха към 19 ч. (а веднъж пък чак след 4-5 дена). Обаждам се, ми не, не можели днес... утре щели, извинения. Викам, поне отчислете доставката, вината си е ваша, за какво да ви плащам...

Идва ми днес куриерът, носи пратката. Питам го дали случайно не са отчислили доставката, защото реално си я вършат в удобно за тях време, ама не би. Сумата, която трябваше да платя НП+доставка беше 41.48 лв., подавам 52 лв., връщат ми се 10 лв. с извинението, че нямал стотинки. И така, не стига, че си платих тъпата им некоректна услуга, ами и 50 ст. бакшиш ми удържаха. Ще кажете, какво са 50 ст., но не е въпросът в сумата, а в долнопробното отношение. Щото, ако нямам 50 ст. да си доплатя, няма да ми дадат стоката, нали... иначе са нищо.

Може да е крайно, но наистина не бих поръчала вече от търговец, който работи с тази фирма, не че ще накривя на някого шапката. По-малките търговци са гъвкави и ако доставката е за сметка на клиента, не им е проблем да пратят с който и да било куриер. Големите, разбира се, не могат да проявят такава гъвкавост, ясно ми е, защото и аз работя в онлайн търговията, но ако не ме устройва, просто не пазарувам и толкова. Така стана с Декатлон, те работят с M&BM - пълни олигофрени, без никакви извинения, опитах 3 пъти и спрях, като ми трябва нещо от този магазин, отиваме дотам, когато можем.

# 431
  • София
Три дена не могат да ми пратят писмо, изпратено от тях във връзка с жалбата ми до КЗП... Всеки ден куриерът не може да стигне до нас... Какво да говорим изобщо...

# 432
  • София

Отворили са офис на Спиди в Младост 3. И вместо до офиса на Еко0нт от Айко взели, че ми пратили там пратката. Викам си хайде, ще отида... Ами, в продължение на 15 минути служителката мляскаше (с отворена уста!) една дъвка срещу мен - имаше 2ма души преди мен, за тези 15 минути не беше успяла да обслужи първите. Не мислете, че искаха да смята заем със сложна лихва и залог за 23 години или устойчивост на многокомпонентна сплав към корозия в морски район - не, просто трябваше да получат една пратка и да върнат друга. Е, успяха за 15 минути да си получат пратката. Трябва и да върнат нещо. "Ами оставете го, ще го върна". "Добре де, няма ли да ми дадете някакъв документ" "Ами ако имате време да минете по-късно ще ви дам" "Ама как така по-късно!?" "Ами аз да не ви бавя".
На което аз просто направих кръгом.
Може и да отида до Айко, може и да не отида - но със сигурност тази пратка ще си я получат обратно.  Mr. Green Дълбоко съжалявам за 15-те минути от живота си, които никога няма да ми се върнат.

# 433
  • София
Аз дочаках отговор от СпидиТУ, и имам нещо като компенсация "безплатна доставка" на прадтка до 1 кг в рамките на Р България. Уж добре, ама не чак. И се почна...Пазарувам от сайтове, на които ми изпращат първо на мейла номер на поръчката, а след като вече е в Спиди оттам и номер на товарителницата. Аха пиша аз, звъня да се "възползвам"  Mr. Green и все има нещо дето не е точно, както трябва и май тази "компенсация" е само на мейл.... То телефоните дето ги извъртях ми излязоха повече от тяхната компенсация.
Сега имам смс за получаване на пратка до адрес. Обаждам се ( ако някой от Спиди чете да си вземе бележка, че някои служителки говорят на бесен диалект и трябва субтитри да имам) иказвам, утре мога след 13.00 да си взема пратката, не мога цял ден да стоя у нас( вече съм го играла това и са идвали към 18.00ч.) кажете им след 13.00ч да дойдат, защото така "утре" е доста широк времеви диапазон. И като се започна едно мИекане: ако искате фиксиран час ще трябва да си заплатите 2,50лв... и някакви там дебилщини, затворих им просто искам да съм дзен  Mr. Green Имам чувството, че ако не и се обадя ще дойдат късно вечерта, ама ако кажа не мога да съм на адрес до 13.00ч ей ако не ми дойдат рано сутринта!!! Наистина имам чувството, че СПИДИ работят по някаква социална програма за интеграция на бавноразвиващи се.
В този ред на мисли да питам, някои сайтове работещи със СПИДИ, ако има предложение да сменят куриерът или поне да има алтернатива, но едно такова масово, дали ще се съгласят?

# 434
Куриерите са по райони.Едва ли могат да задължат куриер от друг район да си остави адресите и да дойде да ви достави пратката,или каквото там е написано.

Общи условия

Активация на акаунт