Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 054
  • 731
  •   1
Отговори
# 90
  • София
ToHu_ много неприятно това с градината, моето съчувствие предвид скорошния ни инцидент с дребния. не се ядосвай, не си заслужава....
за бебе при теб във вип или не - в тина киркова, където родих 2007 г., родих секцио и си бях избрала вип стая, сестрите те питат дали искаш бебето да остане при теб. дадоха ми го на следващия ден след операцията и само първата нощ не изкарахме заедно, след това си го оставих при мен, беше ме страх да го оставя сам при другите бебета Heart Eyes според мен е добре да се уточни на място най-добре Peace
марбела, и аз съм "за" чесъна, много добър природен антигрип. за другото са ти го писали, а иначе биопарокса е локален аб и е ок за бременни- има го за гърло и за нос.  Peace
MAMA_SANCHO аз всяка нощ се будя между 1 и 3 и заспивам между 2 и 4 обратно, та като тр да стана в 6 и половна за работа, познай.....
kalata2011 къде се скътаваш?

# 91
  • Варна
Благодаря Ви за съветите   bouquet

Засега карам на мед, лимон и чайчета. Малко ме е страх да ям чесън, защото имам проблем с червата. Снощи ядох зелена салата с лук и през нощта щях да пукна от газове и болки.
Нош-па е моят нов най-добър приятел.

# 92
  • София
marbela, това с пукването не ще да е било от лука, а по-скоро от зелената салата, но за чесъна, ти си прецени все пак  Peace

# 93
Благодаря Ви за съветите   bouquet

Засега карам на мед, лимон и чайчета. Малко ме е страх да ям чесън, защото имам проблем с червата. Снощи ядох зелена салата с лук и през нощта щях да пукна от газове и болки.
Нош-па е моят нов най-добър приятел.

Миналата седнима и аз бях настинала,ходих при личната и тя ми предписа терафлу 2*1.НО АЗ ПИЕХ ПО 1, а относно нош-па пия по 1 на ден защото ме приболва корема и ме е страх отново да не прокървя.Другата седмица съм на преглед при генеколога ми тук в Самоков,но за всеки случай аз си ходя и в майчин дом при доц.Маринов за по-сигурно.Моята бременност е малко по-специфична,защото съм с 2 матки.Доста съм притеснена относно плода преди 2 седмици бях на ФМ и ми казаха,че всичко е наред ама аз пак си се притеснявам.Усещам бебчо само от дясната страна нз праавилно ли е има ли за какво да се притеснявам.Кажете ми дайте ми съвет? Cry Cry Cry

# 94
  • София
Здравейте момичета! Моля Ви някакво мнение за тази количка, понеже никъде не намирам коментари , а съм си е харесала:
http://mal4o.com/product_info.php/cPath/117_185/products_id/3983
Hauck - Количка Shopper Trioset в бежово и черно

Този вариант на Хаук не ми е познат (Трио сет), но ползвах лятна количка Хаук за каката и така като гледам е едно към едно с летния вариант на тази, която си показала. Не съм сигурна до колко е подходяща за новородено, гумите са малки и няма амортисьори, да не му друса много на бебето  newsm78 Иначе за по-голямо дете, количката си е добра  Peace

За чесъна да се изкажа, аз много обичам, особено пресен, но след това поне 2 дни ме боли стомаха, така че избягвам. Ако имаш проблеми от лука, според мен ще е същото и с чесъна, така че по-добре си го спести  Peace

# 95
Мини_мони, имаш ли контракции? Аз бях почти така на предишния преглед и веднага ме вкараха в болница. Успяхме да успокоим матката  и шийката веднага се подобри. Не обмислихте ли и прием сега за няколко дни на системи. Много добре те разбирам....
Нямам никакви контракции ,не ми казаха,че е нужно да лягам в болница.Така ще съм си до край  Peace май че...Аз на 11.03 ще влизам в болница за болничен....тогава,ако трябва ще ме поналеят

# 96
  • Сандански
Здравейте и от мен в новата тема  Hug
За Мимето едно  newsm51
mini_moni пожелавам ти всичко при теб да е  добре, почивай си и мисли положително  Praynig
Аз вчера бях на ЖК, малкото съкровище е добре, расте и всичко и ОК. Само дето на мен малко ми е притеснено защото ми е паднал хемоглобина и ми изписаха желязо. Като тинейджърка имах много проблеми с него (даже ми беше падал до 57g/L, при минимум 120 за жени) и сега пак ще ми трябват години, за да го наваксам. Все още не е паднал много под нормата и се надявам с изписаното желязо да закърпя положението  Confused

Mar-bella за настинка момичетата са се изказали доста изчерпателно. Така се лекувах и аз с лимони с мед, тампончета с ракийка в нос и разтривка с нея, чай от лайка и джинджифил за гърлото, много фрешчета и много, много търпение. Защото на хремата и трябва поне седмица, за да си отиде. Пожелавам ти бързо оздравяване.
Ivchenceto Smk аз не мога да ти дам съвет, понеже нямам опит, но искам да ти кажа да мислиш положително, да се успокоиш, щом лекарите са казали ще всичко е наред с бебчо, вярвай им  Hug
Хубав ден, мамита  Heart Eyes

# 97
Здравейте мамитааа  Hug преди малко се върнах от ФМ ще си имаме момченце Simple Smile Термина ми е на 17 юли ако може мими да ми сложи  stork-boy Всичко с бебо е добре 400гр. А да ви попитам какво означава предна плацента?

# 98
  • Там някъде
Мими121, честита синя новина Grinning

# 99
Мими121  stork-boy stork-boy newsm32 smile3525 Честито ти мъжле  Heart Eyes

# 100
marbela, суровият лук и чесън са за здрави стомаси...и аз не мога да ги ям.
Когато бях болна пих мнооого лимони,лимон с мед,чай, а личната ми предписа парацетамол 3*1, Прополки и билков сирооп за кашлицата. Все пак е по-опасно вдигането на висока температура,отколкото парацетамола. Пък и ми казаха да не го пия повече от 3 дни. Според мен е най- добре на доктор да се отиде,защото не се знае дали е вирусно или настинка. А сега вирусите са много  упорити. Лекува се според случая, е и според доктора. Аз се консултирах с още 3-ма доктора и те ми казаха същото да пия. А ми забраниха всяко друго за гърло освен Прополките. Успех и се оправяйте всички бързо! Simple Smile  Heart Eyes

# 101
Привет на всички  Simple Smile

Когато пътувате с влак или автобус на по-далече, пиете ли но шпа? Ако да, по колко на ден? 3х2?

Пишете, моля, преди да тръгна

Hug Привет...
при пътуване винаги си взимам 2 табл. Но-шпа и 2 табл. Магнерот. Иначе през останалото време 3 по 1 табл. от тях...

# 102
  • София
Моят бебчо го усещам предимно от ляво да ме рита, но не ме притеснява това. Няма значение къде го усещате. Важното е, че ритка Simple Smile

Нощниците за кърмачки на Илиянци - почти навсякъде, където продаваха бяха на тази цена. Със сигурност ги гледах вътре в "Мол-а".  Сутиените - трябва да попиташ на местата, където продават бельо, защото не винаги са изложени. Аз преди си взех от едно магазинче срещу входа за "Мол-а" горе-долу беше, но същите хора имат магазин и вътре само, че е на края на най-дясната редичка, от дясната страна, преди другия вход/изход. Надявам се, че сте ме разбрали  Peace

# 103
Привет мамчета!
Благодаря ви много за съветите за бибата. Мисля да пробвам с рязането. Иначе веднъж пробвахме с уговорки и отидохме и заедно я хвърлихме в печката с огъня на баба й и тя я видя как изгоря, но последва страшен рев дни и нощи наред и не издрържах и извадих скрита другата й биба. А като кажеш че е голяма за биба - веднага казва - не, малка съм. А ако й кажеш, че е малка за някоя глупост дето иска да си я купи в магазина - веднага пораства. Laughing
Мен ме е яд също на учителките в яслата, защото ги мързи да гледат братче. Пуснах си детето на градина без памперс и след 2-3 месеца вече беше отново с памперс - първо й слагали тайно от на другите деца, после взеха да ме молят само докато спи да давам, накрая почнаха да й слагат по цял ден. #2gunfire Сега чакам да се постопли, че ме е страх от настинки и край на памперсите - само да ми се оплачат нещо - ще ги побъркам.
За болно гърло - ние и двечките изкарахме ангина. Аз имах и висока темп, но над 38 пиех парацетамол. Много чайчета с мед и лимон, че страшноме болеше гърлото,непрекъснато проветрявах - хладния въздух е по-добър от топлия, пих тонзилотрен ама чак накрая като почнах да се оправям. Аконямаш темп, може дапробваш да изпиеш на малки глътки един два толпи чая и да се завиеш да се изпотиш, ама вир вода да станеш. После сепреобличаш с чисти дрехи и на следващия ден си ток и жици. Peace
Изчезвам да взимам от яслата бибероносмучещата си памперска и да се прибираме вкъщи.

# 104
  • София
Мили момичета, аз продължавам с оплакванията Sad ще ме извините, но няма с кого друг да споделя или да се допитам дали се сблъсква със същото...

Последните дни ми се случва след уриниране (примерно 4-5 мин. след това) все едно се донапишквам. Не усещам притискане в корема, но не знам дали не е свързано със задържане на урина или друг проблем с пикочния мехур. На някоя от вас случвало ли й се е подобно нещо???  Embarassed  Sad

Общи условия

Активация на акаунт