Празникът на мама наближава,а юлчето в корема сладичко си шава - Тема 11

• 30 066
  • 731
  •   1
Отговори
# 75
Да се отчета от вчерашния преглед.Направихме  ФМ .Няма да правя БХС ! Бебето е момиче- потвърдиха.Тежи 485 гр, 21 см .Видяхме я как прави сукателни движения с устичката- много хубавоо  Heart Eyes Добре е - всичко нормално!Аз съм кекавата- шийката ми е 3 см,но се е отворила до серклажния конец,който е на 1 см само.Околоплодния мехур е опрял е него.Хубавото е,че шийката на е напълно изгладена- има си гънки и това ни дава малко спокойствие.Лежане,почивка,спокойствие и молитви за поне 34 г.с. - да изтраем до тогава...оффф.Направихме план за действие,ако тръгне да излиза по-рано- в нашата неонатология няма апаратура,която да посрещне малко бебе и ако тръгна да раждам ще летим за Пловдив на пожар.Може да ме сметнете за луда,но скоро ще си стегна багаж за спешно тръгване към Пловдив-знам ли кога ще тръгне....Иначе ,ако устискам до 37 г.с. ще си раждам тук...ще тъпча хаповете,ще мисля позитивно и това е  Peace
За бибата - ние я махнахме точно на 1 г- оставихме я до контейнера за болкук на циганката,че тя нямала пари да купи на найното бебе  hahaha Така го измислих  Laughing Даде я с желание ,след което плака няколко нощи за нея,ама устоях и се размина.Просто бях твърдо решена да я махаме.Папмерса махнахме на 1 г и 6 м.- беше юли месец.Той много се обриваше от найлона и жегата,спарваше се, не можех да смогна на мазила.Излизах на разгодка с по 8-10 чифта гащички и като ги опикаем за няколко часа и се прибирахме  Laughing свикна за няколко седмици.Спомням си,че бурно го поздравявах и хвалех като пишкаше в градинката прав,а не в гащите  LaughingАко си упорит се получава  Peace И друго  от опит- ще слагам бебка на гърне още когато започне да сяда на дупето си 8-9 м. след хранене и след сън- много помага за свикване....Ама нека първо се износим  Peace
Лек ден .Тук   umbrella

# 76
Здравейте и от мен,

Аз исках да се включа по темата за зъбите.
Ползвам паста, която ми препоръчаха специално за бременни и съм много доволна
http://apteka.framar.bg/30016560/%D0%BF%D0%B0%D1%81%D1%82%D0%B0- … -75-%D0%BC%D0%BB-

Много хубав ден!

# 77
  • София
pleasure и другите мами, може ли да кажете откъде ги взимате тези тензухени пелени.Аз до сега не съм виждала по бебе магазините такива неща ....

аз купувах от тези: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=6015&cat=27
но да предупредя, че не са от най-красивите .. много им се раздърпват конците, та редовно ги режех след пране. Но пък си имам сега и нова надали ще купувам. Една приятелка си купи тензух от някакъв пазар и ги даде да й ги ушият. Предполагам е станало по-качествено, но тъй като ги използваш за да бършеш основно повърнато - не ми пречеше неугледният вид.

# 78
  • Пловдив
Мини_мони, имаш ли контракции? Аз бях почти така на предишния преглед и веднага ме вкараха в болница. Успяхме да успокоим матката  и шийката веднага се подобри. Не обмислихте ли и прием сега за няколко дни на системи. Много добре те разбирам....

# 79
  • София
Здравейте, мами!

Излязоха ми резултатите от новата ППК и изследване на кръвосъсирването.
Някой от вас да е имал високи нива на Фибриноген? Особено мамите, които са на фраксипарин???
Утре съм на лекар, но до тогава ще го мисля дали е опасно и какво ще се прави...Дано всичко е наред  Praynig

# 80
  • Варна
Здравейте, момичета.
Моята настинка май става по-зле. Боли ме цялото тяло, хрема, гърло и се потя нон-стоп. Досега нямах температура, но май сега се мъча да вдигам. Преди малко беше 36,9.
Утре следобед съм на ЖК и се чудя дали него да питам какво да вземам или да отида при личния  още сутринта.
Междувременно дайте идея какво мога да пия сега? Вие как се лекувахте (които бяхте болни)?
Аз дотук смуча Прополки и пия билкови чайове.

# 81
Добро утро момичета в този дъждовен ден. Hug

Аз тази нощ се събудих в 1 часа със зверско главоболие издържах до 2 през нощта и станах да меря кръвно -120/80 като по учебник, макар че аз съм с ниско кръвно откакто родих малкия. Взех един парацетемол и след половин час се бях оправила е да ама като се ококорих и така до 5:30 и после съм заспала и преди един час се събуждам с изненада че никои не ме е събудил, а то малкото ми дребосъче се събудило и чинно чака мама да се наспи. Сега съм изкарала пак бебешките дрешки и ще ги подреждам в няколко плика разделени и да са готови за гладене и пране.

Мини _мони стискам палци да устискаш и ти и всички ние поне до 36-37 седмица. Почивай и всичко ще е наред.

За нощниците ще си взема една за зор за ман че нищо не се знае - иначе във Вита дават и не ми трябват, че аз нощници не нося.

За гърнето съм съгласна - аз почнах да слагам моя още от 7 месечен и за него гърнето не беше неестествено - аз му махнах памперса сравнително късно на 2 г и 4 м - изчаках да се затопли - исках да разбира за какво говорим и за какво иде реч.Бях взеха 10 чифта обикновенни гащи и 3 непромокаеми на бамбино мио - навън с непромокаемите, а в къщи с обикновените.Но наистина  е рано за това.

Дона_78 - според мен трябва да питаш на място как седи въпроса с бебетата- иначе аз съм с две ръце на ВИПА - друго е да си имаш тоалетна след раждането.

За тензухените пелени и аз си купих тензух от Красно село от един магазин за платове ( но онзи ден видях че вече го няма та незнам) и си ги отрязах.

Мар_бела аз пих инфлуцид и прагрип и парацетемол. Доволна съм и от двата, но първият контролира донякъде и температурата така че е по-добър вариант

# 82
Забравих да ви кажа, че преди месец оглеждах за нощници за кърмачки, защото с Ади не си взех и сега вече знам, че ще ми трябва. Та... на Илиянци имаше по 16 лв с къс и дълъг ръкав, да знаете.  Сутиен за кърмачки - 6/7 лв има. Взимала съм си и съм доволна. Peace
Къде точно на Илиянци ги продават да отида да си взема защото тези от по 40 лв са ми доста скъпички

# 83
pleasure и другите мами, може ли да кажете откъде ги взимате тези тензухени пелени.Аз до сега не съм виждала по бебе магазините такива неща ....
Здравейте, честито ни за новата тема  newsm51
Тензухени пелени продават и в Хиполенд по две са в опаковка, а цената им беше около 4-5 лв. (дано не бъркам)

# 84
момичета мисля за третата фетална да отида при Марков , бих на те ли ми казали като ви гледат на 2д после включват ли на 3д да им видите и физиономиите на бебчовците и снимки и клипчета дават ли каква е цената за всичко някоя от вас знае ли или трябва да се обадя да разпитам .Защото този дето ми прави двете фетални нито ми е снимал цялото бебе само отделни неща дето бог ами само сърцето разпознах и затова искам да ходя още някое друго място дето ще огледат хубаво бебо и ще ми дадът и снимчици .

# 85
Здравейте, момичета.
Моята настинка май става по-зле. Боли ме цялото тяло, хрема, гърло и се потя нон-стоп. Досега нямах температура, но май сега се мъча да вдигам. Преди малко беше 36,9.
Утре следобед съм на ЖК и се чудя дали него да питам какво да вземам или да отида при личния  още сутринта.
Междувременно дайте идея какво мога да пия сега? Вие как се лекувахте (които бяхте болни)?
Здравей,
много е неприятно да си болен, особено по време на бременност. Аз преди месец изкарах ангина със силни болки в гърлото и температура слава богу до 37.8. И личния и АГ ми казаха за гърлото, че мога да смуча Трахизан и Стрепсилс с мед и лимон или нещо друго от този вид. За температурата когато се налагаше пиех Парацетамол по една таблетка. Освен това си бях взела е Хомеожен. Пиех доста чай и когато нямах температура вечерта си правех компрес на гърлото. Мина ми за около седмица, но успях да си спестя приема на антибиотик.

# 86
Привет на всички  Simple Smile

Когато пътувате с влак или автобус на по-далече, пиете ли но шпа? Ако да, по колко на ден? 3х2?

Пишете, моля, преди да тръгна

# 87
MAMA_SANCHO аз точно това се чудя - дали бебето да е с мен или не. То е ясно, че ще съм във ВИП, аз на обща тоалетна няма да отида  Embarassed Въпроса е дали ще мога да се раздвижда по-добре, ако ми го носят през 3 часа или ако е с мен 24 часа  Peace
Mar_bella аз два пъти бях болна, последния път от гърло - то се лекува основно с мед, като го ближеш от чаена лъжичка (но не прекалявай, че си е алерген), аз вземах по 2 чаени лъжички на ден. Другото е чай ама само лайка и мед или гаргара от тях двете. За хремата можеш да си сложиш тампонче с ракия в носа, да си направиш инхалация на котлона (на 2 л вряща вода се слага 1 супена лъжица сода бикарбонат) и така дишаш изпаренията - аз добавях и капки кармолис и дишах и тях, че ме беше страх да ги пия. На детето му отпушвам носа с бонбони олипс - син, и му капя капки от ампула витамин с - това също можеш да правиш.
Съветвам те да не пиеш парацетамол докато температурата не стигне 38 С. На мен доктора ми беше казал, че мога да пия, но не повече от 1 хапче на ден и аз се ограничавах.
успех и дано бързо я пребориш настинката Peace

докато пишех видях, че те съветват с - Трахизан - това обаче е с антибиотик, така че ако не  е много зле гърлото (нямаш ангина) не го взимай

# 88
  • Пловдив
Здравейте момичета! Моля Ви някакво мнение за тази количка, понеже никъде не намирам коментари , а съм си е харесала:
http://mal4o.com/product_info.php/cPath/117_185/products_id/3983
Hauck - Количка Shopper Trioset в бежово и черно

# 89
Здравейте, момичета.
Утре следобед съм на ЖК и се чудя дали него да питам какво да вземам или да отида при личния  още сутринта.

Mar bella, защо не си хапнеш днес с обяда и вечерята по 1, 2 скилидки чесън ? или също може и праз. Това е естествен "антигрипин"  Simple Smile  пий обаче и айрян със сол, че чесънът смъква кръвното.

Общи условия

Активация на акаунт