ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 019
  • 739
  •   1
Отговори
# 330
  • NE
Добро утро мамчета!
Искам да отбележа, че много ми е драго да си водим темата и да се съветваме. Надявам се и занапред да продължим. Имаме си и албумче ако искате да си покажем февруарските снежинки.

Гери Това е интересна идея с дискотеката, но сам пред телевизора няма да стои. Детито си иска с мама и толкоз. Пробвах активна гимнастика, люлка но не иска и не иска. В началото кротува, но след 10 минути губи интерес.
Тея Слинг имам, но стои много малло в него и почва да реве. Дори когато е спокоен пак иска да го разхождам из къщата. Вие сте подобен случай.
В 4 месец може да си взема ерго раница от китайците като Безобидна и да видим как ще е с нея.
Кръстева Кое е чайчето на Хип? Аз пия лактогенния им с копър, анасон и кимион и дава лек ефект. Браво на Мони, че те слушка. Скоро ще бъдете пълно щастие щом вашия татко се върне.

Ох дано има слънчице и да се разходим на дълго и широко.

# 331
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Добро утро, мацки  Hug

Днес е Разпети петък ... Да се смирим и да сме здрави най-вече ...

Flower Fairy, аз за албумче не знам ... Но бих се навила да направя един колаж с "Февруарчета 2014" Simple Smile Ако искате кажете - ще го кача в първия пост, а след това във втората тема Simple Smile

Кръстева, скорошно посрещане на таткото и да сте здрави Simple Smile

Thea, хайде приятно миткосване и на теб Simple Smile

guerry, мерси за всичко  Hug Hug Hug Ти си знаеш Simple Smile Ама голям купон у вас  hahaha

ducetoHug -ки.

spain.girl, както са писали и другите - гледаме лампа; въртележката; всички, които я гледат и й говорят ... Пръст не следим Simple Smile

Хайде лек ви петък и да не се преработвате Simple Smile

Аз ще чистя, пера, пазарувам, готвя, варя яйца, ще сложа един козунак - за проба в хлебопекарната Simple Smile ... всичко, което не трябва да се прави, но няма кой друг да го свърши ...

# 332
  • София
здравейте мамчета и бебоци,
ние тази нощ нещо много се будихме, но пък и бързо заспивахме след това и сега от половин час вече не ми мрънка да ми е в ръцете Simple Smile, седи си сам и си говори и раздава усмивки.

Времето е ужасно, но ние малко ще поизлезем или по скоро повозим, защото полудяхме тук .

Имам предложение към мамитата от София - когато се оправи времето да си направим една среща с бебоците в някой парк, който ни е удобен на всички.

Хубав ден на всички  Hug , моето щастие свърши, мърморко нададе вой   Crazy

# 333
Добро утро и от мен , мами  Hug Благодаря за отговорите. И моя малчо се заглежда в нас, следи ни с поглед и така. Аз днес не знам от къде да започна. Трябва да се мобилизирам.

# 334
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, понеже преди малко само споменах сега да ви предложа:

Искате ли да направя колаж с бебоците ни - само снимка без име - и да го сложа в първия пост на темата?

Ако искате - изпращайте ми на ЛС снимки до ... 9 май ... ... Май ще се съберат малко ентусиасти, но колкото - толкова ...
Ако не искате - кажете в темата, за да знам Simple Smile
На 9 май ще кажа колко бебоци са се събрали Simple Smile

# 335
  • NE
Момичета, понеже преди малко само споменах сега да ви предложа:

Искате ли да направя колаж с бебоците ни - само снимка без име - и да го сложа в първия пост на темата?

Аз съм ЗА Peace

# 336
Flower Fairy, всяко детенце е различно, но и ние сме така като вас и споделям при нас какво помага малко. И моето момче плачеше в слинга, но открих една поза, в която седи мирен за по-дълго. Изглежда ето така:
Скрит текст:

Връзвам слинга по този метод:
http://youtu.be/GWkOReTbzN0

Слагам го в слинга както е показано на видеото, но с лице напред /позата е подходяща за новородени/. Така и главичката му е облегната на гърдите ми и е стабилна, а Валерче може да гледа така. Той иска постоянно някой да го разнася и така в слинга като ходя из къщата е доволен и си гледка. Дори като излезем на разходка и нададе вой в количката пак само това ме спасява. Според акушерката ми не е хубаво така да се носи, защото  се конфронтира с много нови неща, картини, нови впечатления, но той ако не е с лице напред, за да гледа и направо ще се скъса да плаче, много е любопитен. Пробвай дали би проработило при вас. Аз така си осигурявам поне 30 мин., за да хапна и да не са ми толкова натоварени ръцете. Ако искаш да пробваш, но не се получава с връзването или позата, пиши ми, мога и снимка да ти пратя.

Почти безобидна, тъкмо се чудех дали и аз да свърша някаква работа на Разпети петък, но нещо ме възпираше. Сега като прочетох, че и ти ще вършиш куп неща и аз се мотивирах  Laughing Със сигурност трябва да сготвя и сваря яйцата, а миналата година дори козунак месих в петък....грешна съм, знам. Но като няма кой и кога....
Сполука в работата!

При нас днес вали и е мрачно, студено и духа  Close Не може да мръднем никъде. Няма и помен от пролет..

# 337
Безобидна,и аз съм ЗА бебешорския колаж Simple Smile

Thea, и нашата маймунка е най -доволна в тази поза,само че нямам слинг,а държа дупето отдолу с ръка и вече ми е подута от товя носене   Grinning имаме кенгуру,но плаче в него понеже не гледа напред...дават го за  4мес. + да се слага с лице напред Crazy

Ето тук една статийка,с която се развеселих сутринта Simple Smile Може и да сте я чели,но аз да споделя  Peace http://mushabusha.wordpress.com/2014/04/14/%D0%BC%D0%B0%D0%B9%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0%D1%87%D0%B8%D0%BD-%D0%BD%D0%B0-%D1%83%D0%BF%D0%BE%D1%82%D1%80%D0%B5%D0%B1%D0%B0/

Светъл празник,много шарени яйца и вкусни козунаци Simple Smile  easter

# 338
  • София
здравейте,
ние закарахме бабата на вилата и така направихме една разходка Simple Smile , а нашия юнак се съсипа да спи. Качим ли го в колата и има няма 10-тина минути и однася плувката. За това сега ще будуваме, че да можем да спим нощес Simple Smile.

Thea аз така го нося също , но с кенгуруто. Много си му е удобно и по принцип винаги спи в него. В началото го носех със слинга, но там полегнал, но много почна да ми тежи и с кенгуруто ми е по добре. Аз си изпросих едно кенгуру за подарък на chicco и в него може да се носи от 0 месеца или 3,5кг до 12кг.
В началото грам не искаше и в количката, но като видях как седи в кенгуруто като е напред и обърнах коша да гледа напред, дигнах му го леко  и сега си седи и няма проблем с разходките. Преди беше ужасно - с една ръка него нося, с другата количка бутам или въобще не излизах с нея, а със слинга или кенгуруто.

Почти безобидна и аз съм ЗА колажа .

Почнахме да мрънка , доскуча му  Confused, та ще си пускаме песничките за да се забавляваме до банята  Party.

Успех с козунаците и яйцата на които ще правят  Simple Smile

# 339
Въпрос към ЛЛЛ: преди няколко дена усетих в дясната си гърда нещо като буца. Не ме болеше, но се притесних че е запушване и веднага хванах да затоплям и цедя и да слагам бебчо да суче от нея първо. След кърмене и доизцеждане изчезваше и след това на следващото кърмене пак я имаше. Така няколко дена и после изчезна и сега я няма вече от няколко дена.
Интересното е че изведнъж от тогава и кърмата ми намаля. Дясната ми гърда до сега винаги е била с повече мляко, а сега е с по малко от лявата.
Незнам защо така рязко ми спадна кърмата. Гледам да се цедя сега след всяко кърмене. Храним се на 3 часа , дори и нощем. Преди седмица малчо правеше разни паузи от 4-5 часа нощем, но тези дни ми се буди на 2 или 3 часа да суче през нощта.
Давам му да суче винаги и от двете гърди.
Другото което ми е странно , че от както ми намаля кърмата много болезнено усещам когато слиза новата кърма - болката е едни бодежи едновременно и в двете гърди.
Бебчо иначе си суче много хубаво още от първия ден. По скоро е лаком, от колкото да дреме.
Аз пия чай за кърмачки, цедя дори и на празно, давам щом поиска малчо, гледам да ям орехи, жито и тн.
Опитвам се да му давам чай на бебо, но да пием по 10-20 мл евентуално. Основно си е на кърма.
Питането ми е дали нещо не сбърках за да  ми намалее така кърмата и защо така болезнено усещам слизането на кърмата.
Моля ако може да ме посъветвате с нещо повече, тъй като много искам да си  кърмя поне до 6 месеца и се притеснявам да не ми спре кърмата.

малко дълго стана, извинявам се.

Хубава вечер от мен  Hug

Привет guerry!
Има ли някаква промяна в изминалите дни, как са нещата сега?
По принцип, когато има запушване, част от млякото преминава по-трудно през каналчето/каналчетата или понякога може да е напълно блокирано за някакъв период от време. За периода на запушването, може да е по-трудно бебето да суче от там и при по-малкото изсукване, в някои случаи, лактацията леко може да намалее. Обикновено това се компенсира след отпушването с по-активно сукане от страна на детето.

Причината за бодежите може да е различна. Кога започна да усещаш бодежите, след запушването или и преди ги е имало, но не така интензивни, или пък нещо друго? Само при слизането на млякото ли са или се появяват и по друго време (в края на кърменето, между кърменията)? Има ли подобрение в изминалите дни?

# 340
guerry,аз съм ЗА среща на мамите от София-само да се оправи времето!!!   1strollerХубаво посрещане на празника утре на всички!!!  easter
Ние пък от 2 дена не сме акали-днес е третия!Пръцкаме,превиваме се,но памперса остава празен-пробвах гимнастика,масаж,но нищо...  ooooh!

# 341
Здравейте,
с какво чистете учишките - с клечки с ограничител или със спрей? На нас ни препоръчаха да си вземе спрейче - били по ефикасни, но дали са подходящи за толкова малки бебенца? Вие какво мислите?

# 342
  • NE
Съни При нас действа масаж по посока на часовниковата стрелка с лосионче или зехтин/бебешко олио.
При преход от кърма на АМ се получава много често.
Блясък Аз си чистя с бебешки и нормални клечки. Ако пръсна със спрей, дори и безопасен ще има рев до небесата.

Успях след доста време да боядисам яйцата и цапнах с първото червено яйчице челото на Вилито за да ми е здравичко и силно юначето.

# 343
Въпрос към ЛЛЛ:

Христос Воскресе!Желая здраве и мир за вас и вашите близки!

Имам отново въпрос относно моето недоносено бебе.От около седмица сам си махна нощното хранене в 3 часа.Аз обаче го будя,защото така или иначе ставам,за да се цедя.Нямам хиперлактация,а напротив,тъй като имам малко кърма,искам да я стимулирам.Знам,че така мъча и бебчо,и себе си.
Искам да попитам правилно ли е това.Трябва ли да продължавам да се цедя в 3 часа,след като той не яде тогава,ще намалее ли още повече кърмата ми?
И още един свързан въпрос,за да поддържам и стимулирам лактацията си кога трябва да се цедя?Веднага след кърмене ли или между кърменията,примерно след 1,5 часа?Питам,защото количеството варира,веднъж 40мл,друг път 100мл.Полагам всякакви усилия,за да мога да кърмя и искам да знам правилно ли постъпвам.
Благодаря предварително!

# 344
  • Англия
Аз имах същия проблем, бебето ядеше много, а кърмата не достигаше и трябваше да го дохранвам. По препоръка на акушерката в продължение на 2 седмици се цедях на всеки час през вечерта и нощта,беше трудно, защото докато се изцедя, измия и стерилизирам помпата трябваше отново да се събуждам. През деня пък слагах бебето често на гърдата, дори и само за няколко минути, тя беше и без това винаги недохранена. Усилията, обаче, дадоха резултат и в момента я кърмя успешно, имам достатъчно кърма и кутията АМ ще я хвърля почти цяла, защото минаха 4 седмици откакто е отворена. Разбирам те как се чустваш, много е гадно да не можеш да си нахраниш детето, аз прекарах 5 седмици почти без да излизам от вкъщи, защото ми беше много притеснено, че като се събуди неочаквано и няма да мога да я нахраня. Сега е супер, защото млечния бар е винаги на разположение. Не се отказвай, а стимулирай производството и скоро ще видиш резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт