ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 110
  • 739
  •   1
Отговори
# 405
  • София
здравейте,
ние днес го писахме дъждовно и добре поспахме Simple Smile. Сам днес заспива по за 10-15минути, но като го гушнах и легнах с него към 15ч30 и сега се събудихме в 18 часа.  Много се успиваме така Simple Smile.

За обличане аз обличам едно боди с дълъг ръкав и едни ританки, нормално дебели или по скоро от по тънките. Сега е малко студено та съм му сложила и едно тънко блузе от горе. В къщи е горе доло 21-22 градуса. Още от началото гледам да не го навличам, дори и за на вън. В болницата много леко ги обличаха и реших и аз така.

За къпането - докато е в коритото вече не ревем, харесва му, ритка във водата и е кротък. Но като го извадя е според настроението. Ако е много огладнял е голям рев. Аз съм му свикнала, защото от самото начало много ревеше при къпане. Говоря му, пея му,, но кисел ли е или ако е гладен си реве и това е. Но има случай когато не реве Simple Smile.

Браво на обръщащите се. Ние за сега само лицеви се мъчим да правим Simple Smile.

Благодаря ви за инфото за боядисването. Ще ида скоро до салона ми,че на нищо не приличам.

Лека вечер   Hug 

# 406
Здравейте момичета  newsm03

- за нааканите памперси - сменям по 2 на денонощие - изцяло на Аптамил сме
- за куул-пач - препоръчани са ми, взех една кутия, но ми казаха, че няма нужда на бебе да се сложи цялата лепенка, а се режат малки парченца и се слагат на боцнатото или на челото.
- за 2рата ваксина - на нас също ни биха по 1 на краче и Мони беше страшно крив вечерта - почервя от рев, а аз най-сетне го чух да реве повече от 15 минути. Може би защото не съм свикнала да е такъв и ми беше страшно тежка вечер, но на следващия ден нещата бяха ОК
- за наддаването - значи да съм спокойна, ние на 2 месеца и 11 дена бяхме 6 кг и 63 см - сестрата го нарече "гигантски" растеж, което направо ме шашна до няма и къде. Ето, останалите деца също така си качват, значи няма нищо страшно  baby_neutral
- за къпането- на нас ни е любимата част от денонощието, всяка вечер в 20,30 като тръгна да го събличам и се започва бясното ритане, махане с ръце, едни беззъби усмивки - въобще откача. Ей, свърши ли банята и масажите след нея и млякото трябва да е готово, иначе става страшно  Joy
- относно потенето - djoia_80 пробвай да регулираш Т на стаята и облеклото на детето както на теб ти е добре, но на него слагаш + още 1 тънка дрешка. Аз поддържам в стаята 20-21 градуса, обличам го с боди къс ръкав, тънка блузка с дълъг ръкав и ританки (не много дебели) + чорапки. Ако деня ми се стори по-топъл слагам само боди с дълъг ръкав не от най-плътните и ританки (както guerry)
Завиваме се с пелени средна хубост (нито най-тънка, нито най-дебела) в пликче и спи като къпан.

cveti88_ ние с една февруарска мама (но беше в мартенските мами) всеки ден излизаме като е хубаво времето, така че заповядай с нас на разходка и кафе и ако ти хареса нашата компания ще се радвам да се виждаме. От Златен рог съм.
ПРИЯТНА ВЕЧЕР И УСМИХНАТ УИКЕНД ОТ МЕН И МАНОЕЛ

# 407
  • NE
Нашето облекло се състои от боди с дълъг ръкав, термо чорапки и ританки - плюшени в студено време или памучни каквито Безобидна е показала. Завивам с любимото ни одеалце и отгоре със завивка. Знам,че е прекалено облечен, но от родилното свикна на много топло и явно ми показва,че не иска да му е студено. В стаята е над 22 градуса, но живеем срещу морето и винаги има вятър и го пазя от течение. След баня така се сгрява, че се изпотява но само докато се насуче.
Лепенките Куул пач са идеалнинза сваляне нс температура, но се сменят на 4 часа. При нас облекчават мястото на ваксината и педи държи да нося в себе си при ваксина.

# 408
Здравейте, момичета, пиша докато малката маймуна спи, че по цял ден ръцете са ми заети с нея    #Crazy
Кул пач лепенките и аз днес ги купих,понеже в сряда ни предстоят двете ваксини и не знам как ще ги понесем.
За акитата ..от както минахме 40-тия ден започна да ака на 2-3 дни (само на кърма сме) ,а от седмица и нещо всяка сутрин.Преди това почти всеки сменен памперс беше с "тиквен десерт" размазан до ушите   Laughing
В къщи обличаме боди с къс ръкав, ританки от по -тъничките (а ако е по -студено с хавлиени такива) , и отгоре не много дебела блузка, напоследък не слагам буйки -запарват й се многа крачетата, а ако сме с клинче слагам къси чорапки  Simple Smile
В банята... Първия месец къпането беше все едно е на заколение..рев до пръсване.Сега плаче като е обърната по гръб,а след като е извън коритото плаче (със сълзи  Cry)  само ако е много гладничка,иначе си говорим,смеем се...
За въртележките над леглото..също преоткрихме нашата, много и се смее, а като спре мелодията я гледа учудено. След  като я пусна пак удря една широка усмивка и почва да си гука  Heart Eyes
И последно...    Laughing Кръстева, Боряна на 1месец беше 5кила и сестрата ми каза да намалим Simple Smile храненията, че била много качила..,сега сигурно е и тя към  6 (може и повече   Crazy)  и сигурно ще ми се скарат в сряда,но като е гладно детето сестрата няма да дойде да го успокои ..Та да не се притеснявяш -Февруачета явно са си лакомки  baby_neutral
    Спокойна вечер от нас  Hug Hug  Hug

# 409
Добро утро момичета  Simple Smile
Ние вчера бяхме на вторите ваксини много плака този път малката ужас така грешничка беше .... Cry,но мина.Проблеми не сме имали аз слагам свещички Ефералган беше малко нервничка но нищо повече спинка си както р=трябва чде си и така.От сутринта си е добре смее си се  Peace
Иначе на 3 месеца сме и Виктория е 5,300 и 62см.
За аките-на 1 денонощие 1-2 пъти ака
За къпането- 1-вия месец беше нещо страшно,както казва duceto все едно на заколение,2-рия месец вече свикна и се радваше но щом излзем от ваната и я завием в хавлийката пак рев и докато се обличаме ,а сега вече на 3м ни е приятно всичко особено като я разсъбличам  Laughing
За дрехите - аз я обличам с боди с къс ръкав, не много дебела блузка , клинче и чорапки.
Това е от нас хубав ден ви желая  Hug

# 410
  • гр.Пловдив
Добро утро момичета,
Ама много лошо време, направо ще полудеем вкъщи вече. Днес ще мръднем малко на гости (с колата) че то не се издържа вече.
За акането ние до около 20тия ден акахме на всяко ядене. Изцяло на кърма сме. Сега максимум 3 пъти като в повечето случай 1 път и това много я тормози. И при мен има проблем не мога да се изходя редовно и ми се подува корема от газове, което е доста болезнено. Та най-вероятно и на нея се предава това. Ям всяка сутрин овесени ядки, плодове, по чорбаливи храни, пия чай от копър и пак е същото положението. Вие имате ли такъв проблем и как се справяте с него.
За къпането през първия месец беше заколение. Посиняваше от рев само като и сваля папмперса да й измия дупето, а за къпането да не говорим. Сега вече посвикна и е добре положението. Ако е крива или много гладна обаче пак реве.
За обличането - слагам й боди с къс ръкав и отгоре тънки ританки и блузка. Ако е с дълъг ръкав бодито и по-плътно блузка не слагам. Чорапи и терлици вкъщи не слагам, само навън и то ако е по-студено. Вкъщи я завивам с едно тънко олекотено юрганче, температурата в стаята й е 19-20 гр.
За наддаването ние първия месец бяхме качили 1,200кг. Педи нищо не каза (каката също ми качваше по много). Сега втория месец незнам колко сме качили, но мисля че ще е повече даже, че бая си тежи вече. Аз знам, че когато е само на кърма няма проблем, когато е на АМ незнам как е. В понеделник сме на консултация и ще ни ваксинират. Заредила съм се с тези лепенки та да видим как ще я понесем.
Ние имаме проблем с пъпчето - щръкнало е. Педи каза че пъпната връв е била дебела и саго вързали по-високо и затова така е станало. Слагаме лепенки и малко се поприбра, но пак стърчи.

И да ви попитам: На вас спря ли ви кървенето (родих нормално). При мен беше спряло. То като цяло беше доста по-слабо отколкото след първото раждане. Но на моменти пак имам, но много слабо буквално капки.

# 411
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
sunny_shine, при мен лохиите спряха още преди да ни изпишат от болницата т. е. на 5-6 ден ... После имах МЦ и започнах Ясмин; сега съм даже на 2-ра опаковка и към средата на май предвиждам да сложа спирала. След прегледа, които беше 20 дни след раждането, така се разбрахме с лекарката ми да процедираме.

# 412
  • NE
sunny_shine Моите лохии също след нормално раждане се точиха към месец и няколко дни.  Малко преди да спрат лохиите имах пауза и пак започнаха и помислих, че ми е дошъл цикъла, но не беше цикъл. Като цяло не съм кървяла много.

# 413
  • гр.Пловдив
След първото ми раждане кървях много обилно повече от месец. Сега кървенето не е обилно. Само в деня на раждането кървях по-силно. И при мен имаше пауза и сега пак почна, но пак повтарям много слабо. Не тече ами си капе само  Laughing. В понеделник на консултацията ще питам педи, пък да видим какво ще каже.

# 414
Аз бях секцио лохиите ми бяха 30 дена точно. После имах 10 дни почивка и ми дойде цикъла. Направо идеален 5 дни, нормално кръвотечение и без никакви болки. Дори не бях разбрала, че ми е дошло и добре че си бях у дома, че щеше да има голям инцидент  Joy
Сега чакам всеки момент следващия и ще минавам на противозачатъчни, но мисля да е от юни месец.

# 415
  • Varna
Здр, момичета!
Да си кажа и аз по темата за лохиите- моите спряха 5- 6 дни, след като ни изписаха /родих секцио/. От време на време имах някакви капки само и това беше. Вече втори месец си имам редовен МЦ- по-силно отпреди и по-дълго, но какво да се прави.
Изв, ще питам нещо: ка изкарвате бебоците на разходка на кое ниво е количката- в смисъл на пълното лежане, или ползвате и полуседналото положение?

# 416
ta4i74 аз повдигам едно ниво след изцяло легналото (не знам дали правилно се изразявам и дали ще ме разберете) и у дома матрачето съм повдигнала съвсееееем лекичко. Не знам дали е правилно  newsm78 но така го почувствах и ...
Аз също ще следя отговорите за да разбера сгрешила ли съм и да се поправя ако е така

# 417
  • София
привет,
аз бях секцио и кървях месец и половина, чак получих раздразнение, но това е нормално при мен , особено при така дълго кръвотечение. После спря и до сега не ми е идвало още.

ta4i74 аз отдавна обърнах коша да гледа напред и го дигам на 1 степен за да си гледа. Иначе преди не искаше грам да седи в количката и само си я бутах, а него носех. И една играчка му сложих да виси и тя доста си го забавлява и вече си седи вътре и даже редовно ми заспива.

Кръстева и при нас е задигнат матрака, така е по добре и най вече за повръщащите бебета.  Знам че е добре така. Не трябва да е повече или по точно да е в седнало положение, рано е още. Но така полулегнало не е проблем.

Аз пък да ви питам вие как чистите нослето. До сега си го чистех с клечка за уши - напоявам с физиологичен разтвот и леко ги изкарвах. Говоря за сополките дето се образуват от праха и др и са видими и лесни за вадене , а не за голямите сополи при настинка , които още не сме имали слава богу. Та питането ми е какви помпички ползвате и доволни ли сте, че малчо вече почна да разбира и не ми дава да му бъркам в нослето и е едно въртене и не мога вече така.
Искам да си взема помпичка, но се чудя каква. Препоръчайте ми някоя.

# 418
Малиии, като ви чета и започвам да се притеснявам, че цикъл нямам още  Rolling Eyes
Иначе лохиите ми спряха 5-6 дни след раждането. Секцио съм. Но защо ми няма цикъла Thinking
Никакъв спомен нямам при предишното раждане кога ми дойде, ама то да не беше вчера. newsm78

# 419
Здравейте, ние от няколко дена сме с разстройство и не знам вече какво да правя. Давам му прахчета linex baby , но нямат ефект. Пуснах му изследвания и сега чакам резултатите. Ако някой има съвет или идея защо сме така, и как да се справим, ще се радвам да сподели.

Общи условия

Активация на акаунт