ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 234
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
Боряна така беше засмукала на баща си гърдата,докато той милия се мъчи да я приспи и само се чу едно : Абе какво правииш,аз съм баща ти,не мога да те нахраня   Laughing   

Joy По този повод имам подобна история с баткото. Трябваше да отида до НОИ и татко му го гледаше, но там много ме забавиха и детето примряло от глад. Баща му му давал вода, чай, биберона, но нищо не помагало. Като се прибрах заварих баща му седнал на спалнята, гледа лошо и си набутал гърдата на бебето в устата, питам го "пуска ли" smile3532, а той ми вика, че не пуска ама само това помогнало и малкия спокоен беше rotfImbo

# 661
Здравейте момичета днес ходихме на консултация и сме 5.200 кг. и сме 53 см.  биха ни две ваксини и малко поревахме, но засега няма Т и й давам панадолче

# 662
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Момичета, ще правя нов колаж, защото има още бебоци  Hug Hug Hug
Моля, който иска да се включи в колажа да ми изпрати на ЛС снимка ... Понеже поприключваме вече тази тема нека да е в близките 2-3 дни ...
Има ли желаещ да прави следващата тема или да почвам да си "играя"  newsm78

# 663
Elefteria, ама направо щях да падна от стола като прочетох историята ти с таткото и малкия!!!  newsm62 newsm62 newsm62

# 664
Елефтериа ,    Laughing Laughing   Laughing Ако ММ се сети така да успокои детето ,ще го почерпя нещо   Laughing но сигурно ще ми се обади стресиран,незнаещ какво да прави и да ми каже бързо да се прибирам    Laughing
Някоя мама купувала ли е памперси на Бочко? Все ги гледам в ДМ ,но не смея да взимам понеже са само големи пакети и не знам дали няма да се прецакам  newsm78 не съм имала до сега проблеми с техните продукти,ма знам ли какви памперси правят?
И друго ... колко време ви бавиха превода на 42 дневния болничен??  Моя изтече на 7.04 и все още го няма никакъв..а и преди това имам един 4-дневен,понеже родих след термин. Нормално ли е толкова да се бави,то скоро ще ми изтече и този болничен,който педиатърката дава?  Crossing Arms

# 665
  • NE
Дуче Пиши им e-майл на НОИ. Аз си мисля, че скоро трябва да ти го преведат, макар огромното закъснение. Thinking
За пампите на Бочо не съм чувала хубави отзиви. Peace
Елефтерия Голяма картинка са били. Joy Ние смучен врата на тати. hahaha

# 666
 JoyАма ММ се оказа доста изобретателен, а Joy

Почти безобидн@, мен ако питаш чудесно се справяш с тези работи, така че давай смело Peace

duceto, малки пакети бочко има в Лили (поне в  нашия в Люлин), пакети по 24 памперса са, иначе и аз ги заглеждам, ама не смея да ги пробвам Grinning

Иначе втория болничен и на мен ми го забавиха с месец, беше като твоя до 7.04 и ми го платиха на 15.04, но зависи кога са ти го занесли от работата. Ако там са го забавили...

По принцип това е по моята специалност Embarassed

Ето кога и как се изплаща:

"45. Начин и срокове за изплащане на паричните обезщетения при бременност и раждане и за отглеждане на малко дете

Паричните обезщетения се изплащат на правоимащите лица в срок 15 работни дни от представяне на необходимите документи в съответното териториално поделение на Националния осигурителен институт. Изплащането на обезщетението се извършва само по банков път. Полагащите се суми се превеждат от НОИ по декларираните от лицата лични разплащателни или спестовни безсрочни банкови сметки в лева."

Източник: http://www.nssi.bg/benefits/benefits/100-nerabotosposobnost/1860-ma13

Иначе имайте предвид, че НОИ изплаща обезщетения само вторник и четвъртък. Нищо, че са по банков път, в деня, в който са ги превели вече са по сметките

Последна редакция: сб, 10 май 2014, 10:08 от Elefteria

# 667
Здравейте,
за болничните да зависи кога са занесени от работодателя.Ако започва примерно от м.03 срока да се занесе в НОИ е15.04 и съответно се бави и плащането, около 2 седмици.Моя последният от педиатъра ми го изплатиха на 30.04 за целшят април.Най-добре да си изкарате ПИК и да си следите онлайн плащанията.Моят Нико започна много да си яде ръцете, да си смуче палците , а плюе бибите.Притеснява ме да не си деформира венците.Да ви попитам вие на гладно ли давате витамин Д и пътувате ли вече с вашите бебета?

# 668
Здравейте,
за болничните да зависи кога са занесени от работодателя.Ако започва примерно от м.03 срока да се занесе в НОИ е15.04

Точно така Peace Срокът за представяне на болничните в НОИ е до 15-то число на месеца, следващ месеца на издаване на болничния.

Иначе за бибероните и ние хич не ги харесваме. Като и я сложа в устата и прави физиономия все едно ще повърне, а ръцете са и постоянно в устата passifier

# 669
здравейте! Днес ни биха 2те ваксини Алекс ги понесе мн леко плака мн малко сложи му лепените и спря заигра се с жабката си , изписа нф сироп миг ако дигне над 38 да чукна няма ,био баланс бебе по 1 на ден и свещички ако има случай да е неспокоен повече от 1ч не се е случвало но за всекИ случай ,за 1м е качил почти 2кг вече е 6210 и пораснал 4см 59см е ,въпреки повръщането наддава много намали ни ам ар на 30мл само на дневните хранения без вечерните . . . Витамин Д вече по 2капки , сега е весел и си пее каза да не го карам насила да спира нощното сам ще се откаже . . . Лека вечер от мен и спокойни бебчета

# 670
Едно вечерно включване и от мен. Wink
Първо да кажа, че колажът е супер! Браво на Безобидна за идеята, а и за реализацията! Февруарчетата са супер сладки мамини златни.WinkWink
А ние ходихме днес на преглед при гастроентеролог, защото бебка продължава да повръща. В последните два дни има подобрение, защото смених адаптираното мляко с аптамил ар. Във всички останали случаи - кърма, фризолак или фризовом - повръща около 10-20 милилитра веднага след ядене, а и после. Пералнята няма почивен ден, бебка е вече на три месеца, а е качила само 2 килограма от изпиването. Сега е 4800 грама. Още не сме почнали с ваксините заради килограмите, може би утре. Направиха й само хепатитната в първия месец.
Днес прегледахме и пъпчето по моя инициатива при хирург. Много й изкача, когато плаче, а бебка е ревлива. Имам някакъв страх от пъпове, даже бях в паника в началото и добре, че бързо падна.Wink Докторът каза, че няма нужда от лепенка, но ако искам да слагам за мое успокоение.Wink
Вигантол давам, когато се сетя и обикновено не е на гладно. Утре ще питам дали това е от съществено значение за усвояването му.
Пътуваме много с бебето, а и на нея й е добре в колата - спи добре от подрусването.Wink До момента имаме навъртяни повече от 1000 километра с нея и се справяме добре. Катунът, който мъкнем с нас е сравнително малък. Само първия път се засилихме с твърде много багаж, но после видях кое трябва и кое не.
Аз да питам за шишета и биберони, не си спомням да е обсъждано.
Стартирах с авент, защото такава ми беше електрическата помпа. Тя се развали, а от скоро започнах да им ползвам шишетата. Не съм особено доволна. Имам две пластмасови, едно стъклено. А от бибероните - обикновени и натурал. За аптамил ар използвам 2ка натурал, защото иначе нищо не тече. Иска ми се да ги сменя, какво ще препоръчате?

# 671
  • NE
Elefteria Ние също сме като вас. Бибите са отвратителни, ама ръцете са най-вкусни. Mr. Green

Безобидна С удоволствие ще ти помагам с темата, но от другата тема че сега с коликите ми е доста трудно.

Fraust Пробвай с шишета на МАМ. Много са добри. Dr. Brown също са хубави. Peace

# 672
  • София
здравейте,
на нас вчера ни сложиха 2те ваксини. Горе доло добре ги понесе, беше малко нервен вечерта, но не ми е дигал температура.

Витамин D давам сутрин когато се сетя. Капвам една капка на гърдата и веднага му давам да суче. Така ме посъветва педиатърката и така си давам, удобно е.

За памперсите Бочко не мога да кажа. Аз ползвам Памперс и се чудя да пробвам ли други.
Между другото в момента има промоция на памперси в Метро- 132 памперса , 3 размер ги взехме за около 38лв (не помня точната сума ).

Дано и днес е хубаво времето  Praynig и да се поразходим.

# 673
Здравейте!  Simple Smile Относно памперсите-наложи ни се да купуваме когато бяхме на гости при свекърва ми и купих от Лидл-малкия пакет Toujours,но които пише Ultra Thin и много ми харесаха,почти приключваме пакета,а не са ни изпуснали нито веднъж! Първо тръгнах да купувам големия пакет,но те май са съвсем различни-ако някой ги е ползвал -да каже как са!

Момичета-ние нали сме само на кърма и използвам помпата нощно време за да се цедя,ако малката спи и пропусне хранене,та исках да ви попитам-грешка ли е,че сутрин само измивам помпата с бебешки препарат и гореща вода,без да я преварявам?Събирам кърмата 2 или 3 дена и след това я замразявам.Мислите ли,че е опасно?  newsm78 Вие как процедирате със стерилизирането на шишета и помпи?

Последна редакция: пт, 09 май 2014, 10:29 от sunny:*kiss

# 674
  • София
Аз взех големия пакет на Лидл - не съм забелязала, че с малкия са различни. Мекинки са и са ми пропускали само веднъж при едно зверско избухване  Mr. Green
Сменила съм 10 вида памперси вече (съмнявахме се за непоносимост към памперсите) и до сега съм най-доволна от тези на Кауфланд -> за мое най-голямо учудване. По-добре ни понасят от Белия памперс , от които също съм доволна.
Сега съм решила да поръчам Примата, защото гледам доста сте доволни от тях..пък да видим.

Аз като замразявах кърма слагах веднага във фризера. Но аз цедях и по 200мл след като бебе се беше наяла. Сега във фризера ми има сигурно 7-8литра, и най-вероятно няма да ми потрябват..но си ги държа...не се знае знаели се.

ВитаминД-то капвам директно в гърлото. Ние сме на две капки, че много бързо растем и дебелеем. Кърмата ми е все едно е радиоактивна  hahaha

Общи условия

Активация на акаунт