ФЕВРУАРчета на ръце разнасяме и в "Родени" се нанасяме

• 37 084
  • 739
  •   1
Отговори
# 90
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Здравейте, мацки  Hug

За инхалаторите: за от години ползвам Оmron C28, но съм го купувала с идеята да се ползва от цялото семейство - има маска за дете, маска за възрастен и накрайник за нос. Има и на Pig детски под формата на пингвин, мече и др., но те са с идеята да се харесат и да се ползват само от деца.

Лек ден!

# 91

[/quote]

а вие на АМ ли сте?
Ако сте на кърма е лесно- хапни малко мед или сушени плодове и ще я прокараш.
[/quote]
На смесено хранене сме, защото тя не иска да бозае от мен и се цедя и и давам, но не стига за всички хранения в денонощието - 2 са ни АМ.
Но иначе благодаря за съветите Simple Smile

# 92
  • София

а вие на АМ ли сте?
Ако сте на кърма е лесно- хапни малко мед или сушени плодове и ще я прокараш.
[/quote]
На смесено хранене сме, защото тя не иска да бозае от мен и се цедя и и давам, но не стига за всички хранения в денонощието - 2 са ни АМ.
Но иначе благодаря за съветите Simple Smile
[/quote]

виж хапни сушени сливи тогава, чувала съм че действа добре.

# 93
Това със запичането е много относително и не знам какво да мисля.  Запек е, когато акото е твърдо, а при нас просто почна да ака по на рядко, 1-2 пъти на денонощие, вместо след всяко ядене. Казват, че това при кърмените бебета е нормално, защото усвояват почти цялата кърма по време на усилен растеж.  Обаче, не мога да разбера защо като не се изака, продължава да се гърчи и напъва точно все едно че има запек??? През дните, в които ака на по-редки интервали е супер неспокоен и ревящ и не виждам как това може да е нормално! Има ли други мами при които бебетата акат по на рядко и са неспокойни от този факт? Или пък не акат много често, но са си спокойни?

# 94
  • София
ние акаме редовно, но пак сме неспокоини. незнам вече какво да давам за тези колики, направо е един кошмар, ужасно са силни и от седмица имам чуството че нищо не помага. Гърчи се като луд, пръцка и къркори постоянно и съответно се съдира от рев. Аз съм ограничила какво ли не в храната, наливам се с чай от копър и анасон, на него също давам. Капки му давам и нищо. Горкият абсорбатор, все на него си висим Sad, но поне той му действа, че иначе незнам.
Давах абоколикен, еспумизан, сега сме на био гая и колиеф, но ефект няма. Правя му колело с крачетата да изкарва газовете, слагаме топло на коремчето, но всичко е за малко.
Давайте идеи ако имате моля ви.

лека вечер от мен и дано спинкаме тази нощ

# 95
Това със запичането е много относително и не знам какво да мисля.  Запек е, когато акото е твърдо, а при нас просто почна да ака по на рядко, 1-2 пъти на денонощие, вместо след всяко ядене. Казват, че това при кърмените бебета е нормално, защото усвояват почти цялата кърма по време на усилен растеж.  Обаче, не мога да разбера защо като не се изака, продължава да се гърчи и напъва точно все едно че има запек??? През дните, в които ака на по-редки интервали е супер неспокоен и ревящ и не виждам как това може да е нормално! Има ли други мами при които бебетата акат по на рядко и са неспокойни от този факт? Или пък не акат много често, но са си спокойни?

Това за кърмените бебета и аз съм го чувала, но не мога да се съглася, защото практиката показва друго. Аз имам 2 кърмени деца и около мен има още 8 такива. Всичките акат след или по време на всяко хранене. Не познавам кърмено дете, което ака рядко. Peace

# 96
guerry: какъв е този абсорбатор? как помага?

# 97
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
lenny221, най-вероятно е кухненския абсорбатор  Joy Аз включвам прахосмукачката да й шуми или сешоара  Joy Унася се Simple Smile

# 98
  • гр.Пловдив
Здравейте момичета,
Как сте днес в този хубав слънчев ден?
Това за кърменето и неакането аз мога да го потвърдя с пълна сила. Първото ми дете което е кърмено до година и половина, докато беше само на кърма (до около 6 месец) акаше не 1-2 пъти на ден ами веднъж на 2-3 дни. Тогава това ми се струваше адски ненормално и съм я правила какво ли не. Мъчих я с термометър, сапун, мушкато, лекарства не помня да съм давала и ефект никакъв. Акаше веднъж на 2-3 дни с нормална консистенция, но много като като количество, излизаше отвсякъде. Тогава прочетох някъде, че някой от кърмените бебета усвояват напълно кърмата и акат по-рядко и спрях да я тормозя. След като я захраних всичко си дойде на място и почна да си ака нормално. Сега малката ака поне 3 пъти на ден. Но това което отбелязвам сега като факт е че малката има много по-слабо изразени колики в сравнение с каката (поне засега). Та може и да има някаква връзка.

Аз да попитам. Как ги обличате бебоците като излизате навън. Навън е доста топло а те са малки още. Ние вчера ходихме да си вземем каката от училище. Облякох и следното: боди с къс ръкав, тънка блуза и ританки, отгоре тънко яке и панталон (неватирани) и я завих с една не много дебела пелена. Имам чувството, че и беше доста топло, но не посмях да я отвия, все пак сме на 15 дни.

Лек ден от мен.

# 99
Здравейте мами!  Flutter Докато сме все още на нааканата тема  Laughing искам да ви попитам нещо-ние сме само на кърма,акаме по 4 пъти на ден,но от вчера акото на малката е по-зеленикаво!!!  ooooh! Коликите ни са със същия интензитет-имам чувството,че нищо не помага,но ме притеснява този цвят-знаете ли на какво може да се дължи?  newsm78
Съни шайн,на вчерашната ни разходка бях облякла малката с цяло боди,термо чорапки,поларено якенце с качулка,сложих я в чувалче за количка и отгоре самото покривало на количката и така... Не мога да преценя дали е правилно,но малката беше спокойна...  Rolling Eyes
Хубав ден на всички!   Nature Sunny

# 100
  • София
здравейте,
lenny 221  както казва почти безобидна това е кухненския абсорбатор Simple Smile. Не ми се пускат другите електроуреди и си висим на абсорбатора, че го успива . Иначе сушоар и прахосмукачка вършат същата работа.
За дрехите и аз се чудя как да го обличам за разходка. Вчера се разходихме до общината и го облякох с боди, ританки и го сложих в космонавтчето. Според мен му беше топло, че го носех и в кенгурото, но не се потеше и спеше през цялото време. Днес не мисля да слагам космонавта.

sunny kiss за зеленкото в акото на мен ЛЛ ми каза че е от коликите и няма от какво да се притеснявам.

хубав ден от мен  Hug, времето е прекрасно и ще се поразходим едно хубаво

# 101
sunny_shine: със сигурност бебетата, които акат по-често не страдат толкова. Според мен, това дори не са колики, ами по-скоро опити за акане след ядене, които са неуспешни и бебето се изнервя максимално.  Моя докато си акаше беше супер спокоен, а сега е ужас! Как искам пак да си ака по-често и да спре да плаче Sad

# 102
  • София
Аз не мога да кажа, че коликите ни са непоносими. Плаче вечер за 2-4 часа, започват около 18ч.
Но ММ поръча едни свещички за дупе и от 3-4 дни й ги слагаме. Пак се пъне, но не пищи от болка, по-малко й къркорят черевцата и е като че ли по-спокойна.

Ето тези са (режа ги с топълн нож на две и слагам само половинката, иначе са големички):

Иначе сме от бебетата, които акат непрекъснато...постоянно е в лайнца, горкото й дупе. Само на кърма сме...

# 103
  • София
Аз не мога да кажа, че коликите ни са непоносими. Плаче вечер за 2-4 часа, започват около 18ч.
Но ММ поръча едни свещички за дупе и от 3-4 дни й ги слагаме. Пак се пъне, но не пищи от болка, по-малко й къркорят черевцата и е като че ли по-спокойна.

Ето тези са (режа ги с топълн нож на две и слагам само половинката, иначе са големички):

Иначе сме от бебетата, които акат непрекъснато...постоянно е в лайнца, горкото й дупе. Само на кърма сме...

а от къде сте ги купили. От тук в БГ или са ви доесени от другаде.

# 104
  • NE
При нас когато се забави акото правя масаж на коремчето по посока на часовниковата стрелка. Това е масаж и против колики. При нас действа на следващия памперс, макар да ака моето Вили често само ако е изцяло на кърма. Когато сменя с АМ забавя акотата доста.
Скрит текст:
Понеже във вторник ме оперираха от жлъчка и махнаха както нея, така и над 20 камъка сега му давам АМ докато се изчистя и се надявам да се закърмим отново, дотога ака когато си поиска. ooooh!
Ако някоя мама ползва Пуфис да каже дали е минала вече на 3-ка, че нещо 2-ката ни стяга. Определено има някаква разлика в размерите с Памперс.

Общи условия

Активация на акаунт